Nora7 -> RE: Kontrakcije (2.1.2015 14:17:04)
|
Srećna Nova godina svima! Evo, ja sam bila van sebe zbog "lažnih kontrakcija". Nisam ni znala za tu pojavu. Smirila sam se tek kada sam došla na ovu stranicu. Stvarno ste divne! [sm=smiley20.gif] Inače spadam u visokorizične- inseminacija, 40 godina, Rh fenotip negativan, AC, Rogham injekcija... Na prošloj kontroli, u 24. nedelji prvi put mi je lekar rekao da konačno mogu da odahnem jer je sve u redu i zakazao mi kontrolu za 5. januar. Onda su, za vikend pred praznik, počeli grčevi oko pupka, stvaranje "lopte" na desetak sekundi, ponekad i 20, neprijatan i nepoznat osećaj, ponekad malo i boli. Posle agonije oko toga šta mi se dešava i šta da radim, konačno sam telefonom dobila mog lekara. Mirno mi je rekao da je to sasvim očekivana pojava u ovom periodu (sada sam u 27. nedelji), da ništa nije opasno, ni za paniku i samo da mirujem. Inače, od početka pijem Utrogestan. Da sam znala ovo što sada znam, drugačije bih reagovala, bilo bi mi mnogo lakše i mirnije bih spavala. Sve najbolje svima vama i vašim bebicama!
|
|
|
|