dunja RR -> RE: Problemi u Srbiji (1.6.2021 14:28:14)
|
Naravno apsurd je da plaćaju ovi u prizemlju, ali to je tako po ugovoru, oni svakako oduvek plaćaju korišćenje lifta prema infostanu, iako ga ne koriste. Ni ovi na prvom ga nikada nisu koristili, ja od kako sam rođena, u zgradi je lift na prvom bio blindiran, i nije se mogao koristiti od i do prvog sprata. Stariji ljudi koji žive na 6 i 7. spratu su se zatvorili u stanove i ne mrdaju, jer ne mogu, nemaju snage, i tako to traje već godinu i po. Recimo 2 starije žene žive gore, jedna na 6. a druga na 7. spratu, obema su skoro umrli muževi, jedna nema decu, drugoj su deca u Nemačkoj, i one naizmenično jednom nedeljno siđu u nabavku, pa ako jedna siđe, kupi i drugoj sve šta treba, i onda ne mrda dve nedelje nigde. Prosto ne mogu, starije su. I to nekretanje kao posledicu ima da su zdravstveno lošije nego ranije, ugojile se, atrofirale u poslednjih godinu ipo. I nisu jedine, ima još par njih starijih. Da je lift radio one bi išle na pijacu svaki dan, šetale se Bulevarom, ovako samo sede kući, ako me razumete. Nudimo im se da pomognemo, ali neće da druge opterećuju.
|
|
|
|