dunja RR -> RE: Problemi u Srbiji (3.5.2020 1:25:38)
|
Ja znam puno ljudi koji zarađuju preko 100.000 neto (bruto je to 170.000 sa porezima i doprinosima), jer sam u IT (privatnom) sektoru i tu su plate takve jer se radi na procenat, što kvalitetnije radiš, veća je plata, i ljudi puno puno rade. Ali znam isto tako i dosta njih u državnim firmama koji imaju plate 200.000, neto (bruto preko 300.000), legnu im bonusi ne znaju ni od čega, po par hiljada eur, itd. I to su ljudi koji duplo manje rade od ovih što imaju 100.000, jer njima je radno vreme do 15.-16, izlazi se ranije, slobodni dani, bolovanja, ne nosi se posao od kuće. Vratih se da dodam, znam i one po privatnim firmama koji imaju preko 200.000 plate. I to se vidi, prosto, kupuje se nekretnine, svake 3-4 godine, u Bg, na moru, opremaju, neke izdaju. A znam i ove što Ivanka spominje koji stalno kukaju, ali troše, na svašta, na šta ja recimo ne bi trošila i da imam i da nemam. Volim da kupim kvalitetnu stvar koja nam treba, ali nekih troškova sporednih nemam, sve ukupno ne trošim puno i znam oduvek da uštedim.
|
|
|
|