gagana83 -> RE: Problemi u Srbiji (2.2.2018 12:48:58)
|
IZVORNA PORUKA: Rosita Mene zanima kako ce oni znati za koga sam ja glasala? Sta traze, fotkanje? Nisam u trendu. Ne umem niti zelim ja to. Prekidam na prvu rec svaku konverzaciju na ovu temu, ukoliko me neko pita, a niko me od bliskih politicki aktivnih ni ne pita, znaju. Jednom sam podrzala, zbog kuma, jednu demokratsku opciju. Oko 2004. ,recimo. Nisam bil zadrta kao sto sam sad. Jedan od nacina je i slikanje. Postoji i sistem koji se, ako se ne varam zove "bugarski voz". Grupa ide zajedno na glasanje, prvi iznese prazan listic, ovi napolju ga zaokruze i daju sledecem da ubaci u kutiju i da iznese prazan. I tako u krug. A kazu da je na Kosovu organizovano i javno glasanje na odredjenim birackim mestima. Ne znam da li je neko video sta se desavalo u N. Pazaru? Pojavio se snimak gde dvojica u sobi u biracku kutiju ubacuju stotinak zaokruzenih listica. Ljudi su po glasu prepoznali ko je, neki "njihov" je bio. Istraga je utvrdila da biracka kutija nije prava, kao ni listici. Kao salili se. A inicijali se poklopili sa inicijalima coveka kog su jis ranije ljudi prepoznali. Covek iz stranke. Sigurno mu je bilo toliko dosadno da je stampao listice i napravio kutiju sa sve pecatom.
|
|
|
|