Peace*
|
Jasno mi je da izbegavate šećer, no ipak, napisaću kako sam ja radila (i, i dalje radim jer je alergolog stava da Marko ne treba da jede sveže voće, što ne poštujemo u potpunosti). Breskve, kajsije, šljive, trešnje - čistim u veliku šerpu, znači, za šerpu treba oko 3/4 plitke gajbe voća), naspem vode, i stavim 1/2-1 supene kašike šećera. Kad prokuva, ostavim da se ohladi, i sklanjam u kese u zamrzivač (po porcijama). Vodu u kojoj sam kuvala voće stavljam u čašice za urin (to radim i sa višnjama, nisam ih gore spominjala jer ću dole ), i tako zamrzavam. Posle kada mi treba, vadim, sipam u flašicu, to bude oko 90ml ako se ne varam, i ostatak naspem vode do 260ml. Višnje, kao i brusnicu i borovnicu, pa i brokoli, karfiol, boraniju, grašak, kupujem zamrznuto, Frikom. Pre, dok je bio mlađi, i to sam skanjala. Sada još sklanjam sveže tikvice i kelerabu, i da, sklonim spanać i blitvu. Kruške i jabuke mogu da se kupe cele zime, tako da to ne sklanjam, kao ni šargarepu.
_____________________________
Tasha Objasni im Bože, da mi se može!
|