lola78 -> RE: Ogradica (18.1.2010 22:27:24)
|
I ja se mislim ovih dana da kupim ogradicu, iako mi beba puni za par dana 2 mjeseca, jer mislim da je to prakticno i za male bebe, mozes da ih legnes na to nekad u dnevnoj sobi i postavis onaj baby gym. Ali ipak mislim da je bolje kupiti ogradicu pa da se pretvara u krevetac, nego krevetac koji se koristi kao ogradica. Bas sam gledala u prodavnici skoro, ni jedan od tih krevetaca nema one drske kao ogradica koje sluze bebi da se pridrzi, niti tako krupnu mrezu da moze da se podize. Kao sto Tasha rece, onda bolje staviti sundjer ili neki jorgancic, i tu moze da spava. Sto se tice toga da dijete nece u ogradicu, ja mislim da sto se beba pocinje ranije stavljati u neku od ovih pomagala, da ce prije prihvatiti, jer su kasnije veci i znaju maltene sta hoce i nece, nego dok su bas mali. Meni beba nije htjela prvo u lezaljku, koja je imala i igracke i muziku, plakala je prvi dan, ja sam je svaki dan, jedno 3-4 dana, stavljala po 15 min, cisto da se navikne, vec sad mi nekad bude i po sat vremena tu.
|
|
|
|