Bebilina -> RE: Ogradica (13.5.2012 0:50:27)
|
IZVORNA PORUKA: gae_gr IZVORNA PORUKA: Bebilina Ja sam vec pisala da nisam za ogradicu, ali to sam ja i pricam mozda iz perspektive roditelji koji ima iskustvo sa detetom "lakim za cuvanje", mozda iz perspektive pristalice jedne filozofije koja ju u odgajanju iskljucuje. Znaci delom zato sto sam sa prvim mogla bez nje (imamo pokretni krevetic ali ga nikada u tu svrhu nismo koristili) delom zbog mog stava o roditeljstvu nisam bebu u nju stavljala, ne bih volela da ijednu sledecu moram... Sada za drugu bebu jos imam isti ideal- pustiti dete da istrazuje, ali posto su okolnosti drugacije (stambene, a i prisustvo starijeg deteta) necu unapred klesati u kamen svoje namere. Ako recimo beba bude zahtevnija tezicu vise "attachment parenting"-u koliko je u mojoj moci, nositi bebu u wrap-u itd. Kasnije videcemo, radicu po intuiciji... [sm=smiley1.gif] Sve ovo zvuči divno, ali kako se tuširaš? Nevena je uglavnom tuda svuda u pohodima (gornje slike u prilog), ali stan je mali i mnogo stvari na malom prostoru po tetris sistemu tako da ne smem da odem iz sobe i ostavim je samu da tumara bez kontrole - nije bezbedno za nju. Ako ću do WCa, da se istuširam, prostrem veš, promešam ručak bez da razmišljam da li će vrelo ulje da je prsne i slično - jedino i najbolje rešenje je ogradica! Hvala onom ko je napravio! Gae tusiranje izjutra dok je mm tu, uvece pred spavanje, dok ona spava, dok se klacka ispred tus kabine u stolici- to je meni 5min posla [sm=smiley1.gif] Kuvanje sa njom u stolici za hranjenje pored mene (ima horizontalni polozaj) u ljuljasci, na podlozi za igru, u tunelu, bebi gnezdu, uz moje pevanje... Ne znam, uvek nekako, imala sam valjda srece jer prvo sto je kuca bila najbezednija moguca, drugo sto je ona bila zainteresovana za sve te svoje igracke i nije izvodila vratolomije pa sam mogla i iz sobe izaci... S druge strane je bilo dana kada je zbog zuba samo uz mene htela biti pa sam je nosila u nosiljci ili mi je spavala na grudima. Tad je sve ostalo cekalo. Imam tu srecu da je mm jedan divan covek kome je takodje dete na prvom mestu i koji se nikad ne bi ni osvrnuo na nered ili to sto nema vecere vec bi pravo sa posla u kuhinju, zavrnuo rukave i kuvao. Eh, divni dani, lepa secanja... Posluzila nas je sreca sa prvom bebom, sa drugom se nikad ne zna. Ne usudjujem se nista da planiram...
|
|
|
|