Jele -> RE: Kako znati da li beba dobija dovoljno mleka? (17.5.2011 11:11:17)
|
Mi smo juče vodili Strahinju u savetovalište, kaže pedijatrica da mu uvedem AD mleko, jer bi trebalo da ima 500-600 g više na težini [sm=smiley13.gif] Baš sam se skenjala... I kao da mu ne dajem na 2 sata kao što umem, već samo na 3 sata obroke, tj. sisanje i pirinčane pahuljice, pa posle sisanja dodam još formule... Kaže da sa 5 meseci nije udvostručio težinu sa rođenja već jedva sa 6 meseci... On jeste vitak, jako, ali je i dugačak, 72-73 cm sa punih 6 meseci... A ovako ne pokazuje nervozu, raspoložen je, ne čini mi se da je gladan, kada mu za večeru dam pirinčane i dopunim dojenjem, spava od 20-21h do 05h obično, eventualno se nekad budi oko 01 ili 02 h da sisa, više kao da se uteši... Kaže pedi da i gladna deca spavaju po celu noć... Ne znam, baš sa se skenjala da mi je dete gladno a da ja to nisam primetila... Sad treba proučiti koju formulu dati... Da, da dodam, sinoć sam se posle podoja cedila i jedva 20 ml, ali je on pre toga dugo sisao, a i bilo je veče, uvek se uveče ima manje mleka... Ne znam, pokušaću prvo da povećam količinu mleka izmlazanjem, pa tek onda formulu...
|
|
|
|