Verus -> RE: Kako znati da li beba dobija dovoljno mleka? (25.7.2010 22:10:47)
|
Kaze literatura da beba moze da kaki i po 4 puta u danu, ili jednom u 7 dana i da je to normalno. AKo ti duze od toga ne kaki, razgovaraj sa pedijatrom, nemoj cekati, a ovako je ja mislim OK. Mi mame UVEK mislimo da su nam beba gladne. Valjda je to neki strah...a bebice placu i zbog drugih razloga-mozda joj je toplo, mozda joj se spava...Helena UZAS kenka kada pokusava da zaspi. A ja ovako radim: U pocetku sam imala svesku koja je stajala na stolu i tu bih UVEK zapisala vreme kada je jela. Ako jede na 2 sata, onda vidis kada je jela i znas da li kenka jer je moguce da je gladna. Ako je jela pre pola sata a kenka, ne daj joj sisu, daj joj cuclu, nosi je po stanu, stavi je u ljuljasku. Sto su starije i bebe i malo raznolikosti u zivotu, i njima je smor da samo leze. Proveri joj pelenu, skini je malo golu bez pelene da lezi, da se rashladi, nece im nista biti bez tog glupog, duplog povoja ili kako se vec zove ta sprava za mucenje beba[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] MIs mo pre neki dan Helenicu nosali i drzali golu, dok se lepo nije ispisala po mojoj mami, stolici i tepihu! Al njoj je bilo bas fino. AKO je recimo jela pre sat i po i sve to drugo ne pomogne, e onda joj tek daj sisu. OVAKO ces i nauciti dete da produzi vreme izmedju sise. A doci ce dan kada ce proci 2.5 sata pa 3 a ona nece plakati, a ti onda NEMOJ da das na 2 sata, nego cekaj da ti place...E tako smo mi Heleni produzili vreme izmedju obroka. Znaci nije dete gladno, nego hoce nesto drugo... IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun Verus ima ona zutu kaku ali jaaako retko na 5 do 7 dana ...vec neznam sta da radim! A jako je nervozna od kad smo dosli s mora, a sve mislim da je gladna..
|
|
|
|