Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 14.4.2018 17:16:33
|
|
|
|
Rosita
|
Pitacu bas. Hvala drage.
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 18.4.2018 10:15:42
|
|
|
|
Maraj
|
Od 7.maja krece upis u vrtice. Nadjoh sad na netu , da je za zaposlene roditeljeod dokumentacije potrebno: izvod iz matične knjige rođenih (može i fotokopija, bez obzira na datum izdavanja), kao i izvod za svu decu u porodici, ako imate više dece; potvrda Doma zdravlja da je dete sposobno za boravak u kolektivu; potvrde da su oba roditelja u radnom odnosu. Potvrde moraju biti zvanične, sa jasno istaknutim nazivom radne organizacije, pečatom, datumom izdavanja i potpisom odgovorne osobe; za vlasnike preduzeća potrebna je fotokopija rešenja o upisu u registar. za one koji upisuju treće ili četvrto dete, potrebne su fotokopije izvoda za sve troje, odnosno četvoro dece. E sad, sta je ova potvrda iz Doma zdravlja? Jeste vi to predavale do sad? Jel ti da je uredno vakcinisano?
|
|
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 18.4.2018 10:21:13
|
|
|
|
lesica
|
Maraj, ne treba sad potvrda iz doma zdravlja. To tek kad dete kreće u vrtić. Tada ćeš dobiti, pred sam polazak, tj na upisu zvaničnom nakon konkursa,i papir koji dr popuni i iz to izdaje potvrdu. Treba ti od papira izvod deteta, m4 obrasci iz pio fonda, eventualno kopije lk-a tm i tebe. Ili ništa od toga, ako elektronski konkurišete. Oni u suštini sad sve vade po službenoj dužnosti.
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 18.4.2018 11:36:10
|
|
|
|
Maraj
|
Hvala les. Prosli put sam predala elektronski. Odbili su nas. Sad cu ici licno tamo. Imam iz pio fonda te papire za mm i mene. I naravno izvod iz mk.
|
|
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 18.4.2018 11:44:55
|
|
|
|
lesica
|
Maraj, i zahtev za upis u vrtić. Skini sa neta, i popuni kući, da se ne cimaš tamo. Ako nešto zafali, izvadiće oni.
< Poruku je uredio lesica RR -- 18.4.2018 12:02:29 >
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 18.4.2018 12:00:21
|
|
|
|
Maraj
|
hvala za info
|
|
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 18.4.2018 13:33:12
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Potvrda iz doma zdravlja je da je dete zdravo i da moze u kolektiv. To se inace nosi i kad dete odsustvuje minimum pet radnih dana iz vrtica... Potvrda za vakcinaciju se nosi prilikom polaska u vrtic.
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 8.5.2018 12:34:06
|
|
|
|
Maraj
|
Mame krenuo upis, jel predao neko papire? Ja mislim da cemo mi danas otici da predamo.
|
|
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 8.5.2018 12:50:22
|
|
|
|
Dora89
|
Ja sam juče konkurisala elektronski, stigla mi je poruka samo da je zahtev zaveden, ali ću sutra otići do vrtića da proverim da li je zaista to do njih stiglo.
|
|
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 8.5.2018 15:03:44
|
|
|
|
jess021
|
Ja sam pokusala elektronski, ali nesto mi ne ide. Kad sam htela sa se registrujem kaze da nalog sa mojim jmbg vec postoji?? A ja se ne secam. Sutra je poslednji dan, vec vidim kako sa njih dve cekam u redu.
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 8.5.2018 15:22:12
|
|
|
|
Maraj
|
Jess pa u bg-u je upis od 7. do 18. maja. Zar je u Vojvodini samo jos sutra
|
|
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 8.5.2018 18:25:56
|
|
|
|
Maraj
|
Ja bila....predala.... bice valjda nesto. Ovo je 3.put da konkurisem Samo me zanima da li ima neko da je primljen a da nije imao vezu...
|
|
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 8.5.2018 18:47:55
|
|
|
|
Ana RR
|
Maraj, ne znam u kom si kraju, ali kod nas je haos što se tiče državnog vrtića. Prvi put kada smo konkurisali nije primljen u naš već u vrtić u susednom naselju. Godinu dana je išao pa smo ga ispisali. Kada smo posle 2 godine opet konkurisali otvoreno su mi rekli da u naš vrtić nećemo upasti ako nemamo vezu. To su mi rekli u glavnom vrtiću gde smo predavali dokumentaciju. Nakon toga smo ga upisali u privatni i srećna sam što je tako ispalo jer je ovaj privatni vrtić nebrojeno puta bolji od državnog. U junu završavamo sa njim i već mi je žao.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 8.5.2018 20:12:01
|
|
|
|
Maraj
|
Ana na Novom.Bg smo. Meni je problem sto su nas prosli put odbili Zalili smo se. I zalbu su nam odbili. Ni jednu soluciju nam nisu dali. Ni jedan izbor. Samo nema mesta i ako smo oboje zaposleni i to je to. Bar da su ponudili neki vrtic. Nista. Sad sam opet podnela. Ne znam sta da misljm. Ne nadam se mnogo. I jako sam ljuta zbog toga
< Poruku je uredio Maraj -- 8.5.2018 20:13:05 >
|
|
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 8.5.2018 20:23:40
|
|
|
|
jess021
|
Maraj, u Ns je konkurs do sutra. Veruj mi da nisam stigla ni prijavu da popunim, moracu veceras kad njih dve budu spavale.
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 11.5.2018 8:18:06
|
|
|
|
Dora89
|
Bila sam do vrtića da vidim da li je moja elektronska prijava stigla, i kažu mi da je već uveliko obrađena. Ne nadam se puno, jer su svi podaci tačni. Verujem da oni koji konkurišu "peške" (papirologijom) u malim gradovima uspevaju da izmuljaju neke podatke u vezi sa svojim radnim mestima, ako imaju veze. U krajnjoj liniji ostaju privatni vrtići, svakako ćemo se snaći. A za Beograd je maltene postalo pravilo da je upis u državni vrtić bez veze maltene nemoguć.
|
|
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 11.5.2018 9:00:06
|
|
|
|
AnaTamara
|
Dora, ja sam iz Lo, do ove godine je moglo da se "mulja", da se fiktivno daju potvrde o zaposlenju itd, ali od ove godine ne. Od ove godine svi dostavljaju svu dokumentaciju, ne bitno da li dete ide u vrtic ili tek konkurises, a to je oko 15 papira, uz to da dostavljas uverenje iz Pio fonda, tako da ne mozes nista da uradis ako si nezaposlen. Mene vec boli glava od ganjanja papira.
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 11.5.2018 11:27:46
|
|
|
|
Maraj
|
Ana Tamara ako imas vezu ni jedan papir ti ne treba. Sve je to farsa za nas "bez veze". Evo ja opet kazem; jel ima neko na rr da je upisan u drzavni a da nije imao vezu? Kod mene u okruzenju niko. Samo ljudi s vezim upisuju decu u drzavne vrticd. To je izgleda postala javna tajna
|
|
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 11.5.2018 11:42:51
|
|
|
|
Maslacak15
|
znam ja Moja kuma. 100% provereno. Zezali su je za pocetak, morala je da pocne da radi u julu a nisu hteli da ga prime pre septembra ali su ga u principu primili ( krenuoo je u spetembru sa 18 meseci. Inace je malo mladji od tvog L ako se ne varam, mart 2016. I cerku pre toga su primli bez veze. U centru na paliluli, kod hale Pionir....Ima puno muvanja to se slazem , to mi je i ona pricala da je evidentno, da ne davim sad ali ona nije imala vezu. Bitno je da su oboje roditelja u radnom odnosu i da rade inace je nemoguce.
|
|
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 11.5.2018 11:54:16
|
|
|
|
AnaTamara
|
IZVORNA PORUKA: Maraj Ana Tamara ako imas vezu ni jedan papir ti ne treba. Sve je to farsa za nas "bez veze". Evo ja opet kazem; jel ima neko na rr da je upisan u drzavni a da nije imao vezu? Kod mene u okruzenju niko. Samo ljudi s vezim upisuju decu u drzavne vrticd. To je izgleda postala javna tajna Znam samo samohrane majke koje su regularno upisale decu. Ali i njima sad treba brdo papira, komsinici sam juce bila svedok u CZR da sama brine o detetu , iako ima papir. Kod nas u vrtic je upala revizija i nasla 80% laziranih papira. Onda su prvo hteli da donesu Pravilnik da se za svu decu konkurise kao da se prvi put upisuju, onda je nastao haos, koji traje vec 2 meseca, pa su doneli da vec upisana deca ostaju ali mora sva dokumentacija, s tim da je do sada bila potrebna samo potvrda o zaposlenji i prosek plate ( nista se nije proveravalo ) ali sada pored toga treba Uverenje iz PIO fonda o osiguranju, sto je osnovni dokaz da li si zaposlen.
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 11.5.2018 12:11:58
|
|
|
|
milicicak
|
IZVORNA PORUKA: Maraj Ana Tamara ako imas vezu ni jedan papir ti ne treba. Sve je to farsa za nas "bez veze". Evo ja opet kazem; jel ima neko na rr da je upisan u drzavni a da nije imao vezu? Kod mene u okruzenju niko. Samo ljudi s vezim upisuju decu u drzavne vrticd. To je izgleda postala javna tajna Maraj, ti njega upisujes u vrtic ili u jaslice? Ja npr. ne znam nikog kome dete nije primljeno u jaslice a mnogi nisu imali vezu ukljucujuci i nas. Drugo je upis u vrtic sa tri godine, tu zaista ne znam nikog koje upisao dete bez veze u drzavni
|
|
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 11.5.2018 12:19:31
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Milicicak, nasi drugari, zive blizu nas. Prosle godine konkurisali za jasle i odbijeni. Oboje roditelja zaposleni (u drzavnoj firmi). Treba veza i kad su oboje zaposleni naravno, zavisi i od opstine.
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 11.5.2018 12:38:50
|
|
|
|
milicicak
|
Eto, vidis, ja stvarno ne znam da je neko dete odbijeno za jasle a oba roditelja zaista rade. I sigurna sam da mnogo zavisi od opstine
|
|
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 11.5.2018 12:54:20
|
|
|
|
Milena18
|
Ni mi nismo imali vezu za jaslice. Ali rekli su nam tada na prvom roditeljskom da je decu u starije grupe gotovo nemoguć upisati jer nema mesta.
|
|
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 11.5.2018 13:04:19
|
|
|
|
Maraj
|
Mi smo prosle god konkurisali za jasle. Odbili su nas i ako oboje radimo. Zalili smo se. I zalbu su nam odbili Ove godine smo konkurisali za vrtic . L u septembru puni 3god. I evo ni sada nemamo vezu . Ne nadam se mnogo Al sam i ljuta zbog toga sto i ako oboje radimo. Ja u drzavnoj mm u privatnoj firmi . I to godinama unazad...ne znamo ishod ovog konkursa. A znam ljude koji ne rade a primljeni su u drzavni....naravno s vezom.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Zašto deca ne treba da spavaju sa upaljeni...Spavanje u mraku olakšava prirodnu proizvodnju melatonina u telu, što pomaže vašem detetu da zaspi (i što je još važnije...
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?