Ana RR -> RE: Upis u jaslice-vrtić (22.7.2011 10:57:28)
|
IZVORNA PORUKA: ashow Potrudiću se da budem kratak i jasan. Živimo na teritoriji opštine 1, oko 500 metara od "granice" sa opštinom 2. Pre dve godine smo pokušali da upišemo prvo dete u jaslice na opštini 1 ali nije bilo teoretske šanse (kasnije su izgradili još vrtića, ali kasno za nas), pa smo upisali dete u jaslice na teritoriji opštine 2, jer je bilo mesta. Ove godine smo konkurisali da upišemo drugo dete u isti vrtić gde je upisano i prvo, to je i jedino logično. Da ne zaboravim, oba roditelja su zaposlena. Nisu nas primili sa obrazloženjem da prednost imaju deca sa te opštine, a mi smo bili skroz na dnu liste, bez teoretske šanse da budemo primljeni. Zamenica direktora PU na opštiniu 2 mi je rekla da prednost imaju deca sa te opštine, a n a moje insistiranje da mi pokaže papir na kome to pišpe rekla je da nemaju tako nešto. Taj podatak nigde javno ne postoji, a jedini navedeni kriterijumi su 1. socijalno ugrožene kategorije, 2. deca čija su oba roditelja zaposlena. Razmišljam da li imam osnova da ih tužim sudu, ali nemam novca za bacanje, pa moram prvo da nađem nekog advokata koji bi mi pomogao ili me odvratio od toga, MOLIM VAS, ako ima na forumu neko ko se razume u ovu problematiku da mi se javi. Hvala! IZVORNA PORUKA: Jeca* A Beogradska hronika ili sl?
|
|
|
|