Anoniman -> Bombone i žvake (7.11.2008 22:41:34)
|
Kada sam bila mala, davila sam se od bombone. Ne sećam se toga, znam samo priču. Mama i baka kažu da sam se glupirala sa bombonom u ustima i da mi je zapala, da me je baka istog momenta uhvatila za noge i okrenula naopačke, ali da pošto nije htelo da ispadne mama je gurnula ruku koliko je duboko trebalo i izvadila je... Tako nekako ide skraćena verzija te priče. Onoga čega se sećam jeste da je mama uvek neotpakovane bombone lupala onim čekićem za klofanje mesa, da puknu u sitne komade i tek tada sam smela da ih jedem - komadić po komadić. Ima čak i anegdota na tu temu. Bili smo na moru, brat moj je bio mali, 2-3god (znači ja sam imala 15-16). Večerali smo i on se igrao sa decom u holu hotela gde smo i mi sedeli. U jednom momentu smo shvatili da ga nema i nastane frka. Nakon nekog vremena se pojavljuje sa recepcionerom iz podruma: brat nosi bombonu a recepcioner čekić. Posle nam je čovek objasnio da je moj brat prišao recepciji i vikao od dole (mali je bio, nije mogao da dohvati pult recepcije-naravno): "Čiko, čiko, imaš čekić?", pitao čovek šta će mu, brat objasnio da treba da se lupi po bomboni jer mama ne da da se cela stavi u usta, i šta će čovek, uhvatio ga za ruku i podrum po čekić. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Nedavno sam čitala da se dete udavilo od gumene bombone. Zalepila mu se u grlu i dok su stigli do bolnice bilo je kasno. Poznanici naši imaju devojčicu od 5 godina. Žvakala je žvaku i gledala TV u svojoj sobi kada je tata čuo čudne zvuke. Ušao je u sou - mala se davi. Nastane panika, diši, šta ti je... posle neog vremena mama ukapira... Mama joj je u jednom momentu kada joj je tek počela davati žvake rekla da ne sme da ih guta, jer ako proguta, zalepiće joj se u grlo i neće moći da diše. Prošlo je dosta vremena od tada, mala je najnormalnije žvakala žvake već uveliko, to veče je slučajno progutala žvaku, i setila se šta je mama rekla i istripovala je da će da se udavi. Sva sreća da je mama shvatila o čemu se radi, uspela da je prizove pameti i objasni joj da se žvaka nije zalepila. Ja Luki ne dajem nikakve bombone i ne dajem mu žvake, niti planiram skoro da počnem da mu dajem. A vi?
|
|
|
|