Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Zacini, voce i povrce u saksijama 19.4.2011 15:56:30
|
|
|
|
Olga75
|
Sanchy , ako si sadila u kompost onda bi trebalo da izdrzi da mu se formiraju bar cetiri lista plus oni klicini , znaci oko sest listica i sadi palantuje = rasadjuje tek u maju
|
|
RE: Zacini, voce i povrce u saksijama 19.4.2011 15:56:33
|
|
|
|
Anoniman
|
Nemam iskustva sa krastavcem, ali meni su proklijali i pojavili se prvi listici pre dve nedelje a tek sad pustaju jos po dva. Daj im malo vremena
|
|
|
|
RE: Zacini, voce i povrce u saksijama 19.4.2011 16:06:53
|
|
|
|
Sanchy
|
IZVORNA PORUKA: Olga RR Sanchy , ako si sadila u kompost onda bi trebalo da izdrzi da mu se formiraju bar cetiri lista plus oni klicini , znaci oko sest listica i sadi palantuje = rasadjuje tek u maju Svaki put ostane na dva listica,raste samo u visinu i na kraju uvene,videcu sta ce biti sa ovih par komada sto sam vec rasadila ,trenutno ne mrdaju ali nisu ni uveli videcu.....
|
|
|
|
RE: Zacini, voce i povrce u saksijama 19.4.2011 22:36:28
|
|
|
|
Lu
|
IZVORNA PORUKA: Sanchy Presadila sam krastavac napolje u bastu ali pojedini su samo pali dole ...neke sam presadila ranije oni uopste ne napreduju...ne znam da li sam poranila ... Mraz
|
|
RE: Zacini, voce i povrce u saksijama 19.4.2011 23:24:43
|
|
|
|
Sanchy
|
Da,izgleda da sam poranila sa sadnjom napolju,potrebna mu je temparatura od minimum 15 stepeni,a jos uvek je dosta manje ,bezveze,ali sta se desava sa samim rasadom koji je unutra na vrlo povoljnoj temp. a ne moze da razvije vise od dva listica i kad dostigne odredjenu visinu skljoka se?!Ne ide mi nesto ovaj krastavac nikako...
|
|
|
|
RE: Zacini, voce i povrce u saksijama 19.4.2011 23:27:27
|
|
|
|
Olga75
|
mozda je u mraku pa raste u vis zbog toga sto trazi svetlo
|
|
RE: Zacini, voce i povrce u saksijama 19.4.2011 23:34:35
|
|
|
|
Sanchy
|
On se okrece ka svetlosti,istina,ali stoji mi na sanku skoro pa pored prozora,nije toliko mracno,ne znam sta je,pokusavacu jos,imam semena dosta..Ostavila sam od prosle godine, taj krastavac mi je bio divan ,nista vestacko nisam stavljala samo sam zalivala ali sam kupila rasad eto a meni sad ne ide pa ne ide
|
|
|
|
RE: Zacini, voce i povrce u saksijama 20.4.2011 9:01:47
|
|
|
|
Lu
|
Sanchi moraš to da rasadiš, ako je gusto posijano onda se tako ""ukonča", sada je najbolje da rasadiš u čašice da se u njima svaka biljka razvije i onda u vrt!
|
|
RE: Zacini, voce i povrce u saksijama 20.4.2011 16:21:17
|
|
|
|
Sanchy
|
Tako cu i da uradim,onaj u vrtu zasadjen se oporavio danas ali sam isekla flasu plasticnu i stavila je preko njega a odozgo najlon pa mu je nocas bilo toplije ...videcemo...ima li ko neki savet sto se tice sargarepe...i nju sam posadila pocela je da nice ali posto sam pocetnik bolje da pitam ...
|
|
|
|
RE: Zacini, voce i povrce u saksijama 20.4.2011 20:58:31
|
|
|
|
Lu
|
Sanchi nema više mrazeva tako kažu Kod mene je isto nikla šargarepa, mrkva, peršin, celer, blitva,grašak, tikvica, rikola, salata,krompir a luk i rotkvice ću da naberem na Uskrs P.S. Pišemo u pogrešnoj temi VRT / BAŠTICA
< Poruku je uredio Lu RR -- 20.4.2011 21:00:04 >
|
|
RE: Zacini, voce i povrce u saksijama 2.5.2011 14:31:59
|
|
|
|
dunja RR
|
Rodio nam paradajz na terasi
|
|
|
|
RE: Zacini, voce i povrce u saksijama 4.5.2011 12:31:11
|
|
|
|
mirks
|
e ljudi zuti mi bosiljak i nesto je usitnio listice nove ...jel ima neko ideju od cega to moze biti da vidim ako sta radim pogresno
|
|
|
|
RE: Zacini, voce i povrce u saksijama 4.5.2011 12:46:57
|
|
|
|
Olga75
|
mozda mu je mala saksija ili ima malo zemlje
|
|
RE: Zacini, voce i povrce u saksijama 4.5.2011 13:06:55
|
|
|
|
mirks
|
nije olga bas sam ga u veliku saksiju posadila...stoji mi napolju...jel moguce da kad je bilo hladno pre jedno 15 dana pa temperatura oko 12-13C da mu je bilo hladno tad pa se malo "prehladio"?
|
|
|
|
RE: Zacini, voce i povrce u saksijama 4.5.2011 14:46:24
|
|
|
|
Anoniman
|
Meni su odavno nikli sargarepa, rotkvice, ljuta paprica, i po neki zacin nego nikako da vam se javim. Jedino me paradajz zabrinjava jos je mali, verovatno sam ga kasno nasadila
|
|
|
|
RE: Zacini, voce i povrce u saksijama 4.5.2011 14:48:07
|
|
|
|
dunja RR
|
i meni je mali ali raste, to je bitno IZVORNA PORUKA: Pcelica Lena Meni su odavno nikli sargarepa, rotkvice, ljuta paprica, i po neki zacin nego nikako da vam se javim. Jedino me paradajz zabrinjava jos je mali, verovatno sam ga kasno nasadila
|
|
|
|
RE: Zacini, voce i povrce u saksijama 4.5.2011 14:49:26
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: dunja RR i meni je mali ali raste, to je bitno IZVORNA PORUKA: Pcelica Lena Meni su odavno nikli sargarepa, rotkvice, ljuta paprica, i po neki zacin nego nikako da vam se javim. Jedino me paradajz zabrinjava jos je mali, verovatno sam ga kasno nasadila mislim da je plod mali
|
|
|
|
RE: Zacini, voce i povrce u saksijama 4.5.2011 15:03:11
|
|
|
|
Anoniman
|
Ma ovaj moj paradajz plod ima da ima tek za 2meseca kako je krenuo . Mozda seme nije bilo dobro.
|
|
|
|
RE: Zacini, voce i povrce u saksijama 5.6.2011 17:30:09
|
|
|
|
dunja RR
|
Beremo paradajz sa terase i toliko je ukusan, ima jaku aromu, da je to neverovatno; mislim da lepši nisam probala; nikakav trud nismo uložili samo stavili u zemlju i super rodio:)
< Poruku je uredio dunja RR -- 5.6.2011 17:31:49 >
|
|
|
|
RE: Zacini, voce i povrce u saksijama 5.6.2011 17:30:58
|
|
|
|
Verus
|
Ja moj kasno posadila, sigurno necu pre jula jesti...
|
|
|
|
RE: Zacini, voce i povrce u saksijama 25.3.2012 14:51:30
|
|
|
|
dunja RR
|
Ja planiram sledeće nedelje da sadim začine:) Potražiću seme, ovde ima jedna poljoprivredna radnja na pijaci, peršun ću zasaditi a bosiljak ću doneti od svekrve iz Bosne, kada budem išla na slavu. Ček da vidim šta bih još mogla da posadim...šta ste vi sadile?
|
|
RE: Zacini, voce i povrce u saksijama 25.3.2012 15:17:02
|
|
|
|
Olga75
|
ja sam posadila : origano , bosiljak , timijan i mentu a jos malo pa cu ruzmarin da presadim iz saksije u zemlju volela bih da nadjem i majoran , trecu godinu trazim seme
|
|
RE: Zacini, voce i povrce u saksijama 25.3.2012 15:19:16
|
|
|
|
dunja RR
|
Super Oldži Jel' mi nije kasno sledeće nedelje da sadim? Potpuno sam zaboravila ranije to da uradim ...
|
|
RE: Zacini, voce i povrce u saksijama 25.3.2012 15:20:57
|
|
|
|
Olga75
|
nije kasno , moci ce odmah na terasu , ide lepo vreme pa ce napredovati ja sam prosle nedelje ovo ubacila u zemlju
|
|
RE: Zacini, voce i povrce u saksijama 25.3.2012 15:27:34
|
|
|
|
dunja RR
|
super, hvala ti
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noćiAutor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda.
Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka.
Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug.
Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije.
Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.
Više >>
Anketa
IzborDa li biste zrtvovali "imanje" porodice zarad blistave karijere?Da (
9%)
Ne (
77%)
Neodlucan/a sam (
14%)
Ukupan broj glasova: 190Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!