Lu -> RE: Zacini, voce i povrce u saksijama (10.3.2011 7:23:24)
|
Capo evo nešto za nas laike[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] O začinskom bilju, [image]http://mojcvijet.hr/images/stories/br_023/img_0701_s.jpg[/image] Volite li kuhati, znate da su ukusnija jela u koja su dodani svježi začini za razliku od onih u koja su dodani sušeni. Ukoliko ste poželjeli takvu malu gredicu, san ćete moći ostvariti bez obzira na veličinu kuhinje. Nije nužno da tegla bude baš na kuhinjskom prozoru. Važno je da ima dovoljno svjetla. Izaberite sjeme nekoliko začinskih vrsta poput peršina , vlasca , matičnjaka , bosiljka , majčine dušice i ružmarina . Osim što će dobro doći prilikom kuhanja, ugodno će mirisati u kuhinji. Iako ih možete zasijati u jednu veću teglu, ljepše će izgledati ako ih zasijete u nekoliko manjih tegli. Tegle napunite zemljom, ravnomjerno rasporedite sjemenke po površini supstrata i prekrijte ih s još malo zemlje. Kada napravite sve ovo, umjesto da zalijete tegle sa supstratom, poprskajte ih kako velika količina vode ne bi odnijela sjemenke i zemlju s površine u jedan kut posude. Tijekom sljedećih petnaestak dana sjemenke će početi klijati. U tom razdoblju vrlo su osjetljive na nestašicu vode. Zato ih redovito prskajte, a kada biljke ojačaju, možete početi sa zalijevanjem.
|
|
|
|