Anoniman -> Hilandar torta (11.4.2010 12:39:46)
|
Potrebni sastojci: 10 jaja 10 kasika secera 10 kasika mlevenih oraha 3 kasike kakao 5 kasike brasna 1 praska za pecivo 400 g cokolade 125 g margarina 5 jaja 200 g secera u prahu Priprema jela: 1. U odgovarajucoj posudi u kompaktnu masu umutiti jaja, secer, mlevene orahe, kakao, brasno, i prasak za pecivo. 2. U okrugao kalup za tortu obloziti papirom za pecenje te sipati pripremljenu masu i peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok ne porumeni. 3. Pecenu koru ostaviti da se ohladi, a zatim je poprecno preseci dva puta kako bi se dobile tri kore. FIL: 1. Belanca odvojiti od zumanaca te ih umutiti u cvrst sneg. Zumanca umutiti sa secerom u prahu, te dodati snegod belanaca i polako promesati. 2. U odgovarajucoj posudi sjediniti cokoladu i margarin, te kuvati na pari mesajuci sve vreme dok se ne otopi, a zatim ostaviti da se ohladi. 3. Kada se cokolada ohladi, postepeno dodavati fil od zumanaca, kasiku po kasiku, i mutiti sve vreme dok se ne dobije ujednacena masa. FILOVANJE: 1. Pecene kore premazati pripremljenim filom, te naslagati jednu na drugu. 2. Ostatkom fila premazati celu tortu i dekorisati po zelji. [img]http://www4.slikomat.com/10/0411/qft-hiland.jpg[/img]
|
|
|
|