Anoniman -> Musaka od karfiola sa virslama (11.4.2010 0:27:45)
|
Sastojci: 1 srednja glavica karfiola 5 pari viršli 3 jajeta 1 kisela pavlaka (2 dl) 25 dkg ribanog trapista ili kačkavalja so, biber muškatni oraščić margarin za kolače Priprema: Operite karfiol, raščlanite ga na komade koje obarite u blago posoljenoj vodi. Dobro ga ocedite i poslažite u tepsiju koju ste obilno namazali margarinom. Posolite i pobiberite, začinite ribanim muškatnim oraščićem. Isecite viršle na kolutove i poslažite ih na karfiol. Zatim razmutite 3 jajeta sa pavlakom i polovinom ribanog trapista. Masu posolite i prelijte preko karfiola i viršli. Odozgo pospite drugom polovinom trapista. Pecite u rerni na 180 stepeni dok lepo ne porumeni.
|
|
|
|