Zemunka85
|
Ja moram ovde da se nadovezem iz tema boginja. Kod nas boginje nisu definitivno, ali evo i od mene upozorenje svim majkama - virus koji vlada, ovo je cuuuuudooooo. Meni dete nikako da ozdravi sedmi dan. Ovo se nikada nije desilo. U svom ovom haosu najvise me smirio post od milicicak kada sam videla da nam se isto desilo tj da se posle dva dana temp vratila. Ooooodlepila sam. Znaci kod nas je sledeca situacija - (inace, moram reci da iako sam zesci hipohondar, za te decije temperaturice i sl poprilicno sam opustena, ali najveci problem sada sto ta upala pluca iz koje smo tek izasl) - Subota temperatura krece, bili smo u bioskpu kada sam osetila da je topla. Odmah to vece KS - virus. - Subota vece, nedelja i nedelja vece - horor. Paaa preko 90% vremena je bila preko 39,5/40. Ja sam prvi put kombinovala brufen/paracetamol jer je bilo neizdrzimo. Inace nam Paracetamol nikada nista ne spusti ali ja sam u tom ocaju morala. Dam joj 8ml Brufena, zene - stoji. Ma ni makac 40! Kupaj, hladi i dalje 40!!! Ma bas uzas. - Ponedeljak je vec bolje, produzavaju se intervali bez temperaure i ona skracuje. U 23:30 joj dam Brufen tek drugi put u danu. Od Ponedeljka samo imali uplacen Zlativor, sve sa mislju da se dodatno oporavi pred vrtic i da krene u ponedeljak, a i DR nam rece super zbog te upale sto je imala. Naravno ne odemo, ali kao videcemo za Utorak. - U utorak je vidno bolje, ali tempereatura je sve vreme oko 38. Odlucimo da krenemo, zbog vazduha, pa ako treba sedecemo u sobi. Krenemo - smucilo mi se, meri usput na pola sata ono sve vreme 38.3 ali opet nije 40, dakle bolje je. Stignemo na Zlatibor, nas dve nismo makle ceo dan iz sove, uvece spavanjac - 39,4! Dam joj brufen, zovem DR, kaze sve je u redu moze tako i 7 dana. A nama je 4. Ja oooodlepila. - Sreda budi se novo dete, nema tempereaturu, sve je super. Raspolozena, apetit OK. Idemo na sankanje. Diiivno se proveli, vratimo se, leganjac, sve ok. - Cetvrtak, prepodne sankanje, super blabla .. popdnevna dremka topla mi. Merom 38! Kad umrla nisam. Inace sve vreme bez ikakvih simptoma a sada pocinje i da kaslje. Opet sva slomljena nikakva, ja pizdim sto smo dosli, hocu nazad, nema pedijatar (al ima opsta praksa????!?!?!). To je juce bilo. Legla je sinoc sa oko 38, tokom noci je temp padala, jutros se probudila bez temp. Posle je bila 37.3 . Odemo kod DR, kaze da je apsolutno sve citno i pluca, grlo, usi nos i da sacekam jos dan dva .. da su virusi takvi. A ja se vec spakovala jutrs sve mi preselo, da idemo kuci. Ali ostasmo ... sada cak ni ne kaslje. Dala sam joj Herbiko. NZM NZM .. ali ovo je ludo! Sedam dana. Pri tom prodje, pa se vrati. Pa 40 pa 37. Pa ne kaslje pa kaslje .. ja nzm sta ej ovo. Ali da milicicak nije napisala da se i njima vratila temp posle dva dana, roknula bih se! Evo sad spava, iskreno ne smem ni da je pipnem ni da merim ....
|