dejana007 -> RE: Temperatura (sirup i čepići) (1.1.2015 21:44:55)
|
Moj Nikola do pre 6 meseci, dakle do 3 godina nije imao jake temperature, onda je krenulo. Pakao, temperature do 40, koje ne mogu oboriti brufenom, eferelganom... Nakon terapije temp je snizena samo 2 sata a onda krene da raste i prosto ne znam sta da radim da je snizim - obzirom da je pod terapijom. Za novogodisnju noc , i to oko 3,30h je dobio temp, odnosno tad sam primetila. Otisla je na 39. to je tako brzo da ne mogu da verujem. odmah sad dala nurofen 7ml, diazepam 5ml. Temperatura je polako spadala, tek posle sat i po je bio ok. Dobra strana je da je izdzao 8 sati bez temperature i onda je krenula opet. Proverila sam grlo - crveno je i poduto sa belicas_tim necim na korenu jezika. Sad mu dajem Klacid 6ml (to mu je dr poslednji put prepisala na osnovu brisa grla i nosa ) i sad molim Boga da sa ovom terapijom bude ok, obzirom na praznicne dane koji dolaze. p.s od juce - ko da sam znala - dajem mu bulardi probiotik i pikovit sirup. i da, mazem mu i fitobalm kad ima temperaturu Inace i nasa doktorica istice da do 38, 38,5 ne dajem nista za smanjenje temp. tek kad krene da bude jaca, tako sam i ja naucila i tako praktikujem. i ne antibiotici odmah, vec ako se za 2-3 dana ne spusti temp.
|
|
|
|