Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 18.11.2014 15:57:27
|
|
|
|
dijana1*
|
I dalje 37,5
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 20.11.2014 22:55:54
|
|
|
|
Mala Elena
|
Dijo , ozdravio? Treba mi pomoc. Vec sat vremena ima T 38.6, sirup je popila u 17h . Da li da joj dam opet sirup? Bojim se da joj ne snizim T kao prosli put....
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 20.11.2014 23:00:50
|
|
|
|
milicicak
|
Eferalgan (paracetamol) mozes da dajes na 4 sata, iako je najbolje na 6. Sve jedno je dovoljno vremena proslo pa mozes da joj das...
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 20.11.2014 23:11:13
|
|
|
|
doktorkakristal
|
Dori se brufen pokazao najboljim za obaranje t,mada kod nje je problem sto ga pola ispljuje sto me izludjuje,ali kad ga popije nekim cudom t pada u roku od pola sata,paracetamol joj dosta sporije obara,ja sam joj stavljala eferalgan cepice bas zbog pljuvanja sirupa,a npr kod mene je slucaj da meni brufen ne deluje ni za t ni za bilo kakve bolove apsolutno imuna na njega ,ali zato febricet (paracetamol) mi odreaguje odlicno tako da ima toga sta kome vise odgovara
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 20.11.2014 23:37:01
|
|
|
|
mati
|
ME smes da das opet, taman na 6h. Ne bi trebalo da joj padne T previse, nama je dr rekla da se to desava usled "agresivnog skidanja T", mesanjem inekcija i vise sirupa i cepica. Meni se svidja sto je sad ovaj paracetamol u novom pakovanju bas ukusan, tako da ga deca vise pljuju...
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 21.11.2014 1:37:21
|
|
|
|
Mala Elena
|
Mati, ja nisam mesala nista prosli put, samo sirup. Doco , brufen nisam probala, on je najjaci a paracetamol za oko 45min-sat vremena deluje kod nje. Dala sam joj ponovo i tusirala dva puta pa cu pratiti...(39.2)
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 21.11.2014 15:41:49
|
|
|
|
Zemunka85
|
Ja ovde pisala oko ml brufena sve nesto u centilitar, fazon je l dva ili dva ipo :D, a kumic u medjuvremenu zaglavio u bolnici ima obostranu upalu pluca i mala cimerka, koja je vrsnjak njega i moje L i kaze kuma izgleda konstitucijom isto kao oni tj 13ak kg, dobija 10ml na 8h + je masiraju alkoholom.
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 22.11.2014 17:27:40
|
|
|
|
Mala Elena
|
Spremili smo cepice ako joj skoci preko 38.5 ali sad razmisljam, posto je istusirana i posle raskomocena , t je spala ispod 38, da li da joj dam dozu panaterma preventivno kad prodje 4 sata od prethodne doze?
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 22.11.2014 17:43:39
|
|
|
|
mila83
|
Mala Elena, ti najbolje znas kako ti dete reaguje na lekove i kako joj se skida temperatura, pazi da joj ne bude muka od leka. mojih dvoje starijih potpuno drugacije reaguju; cerka moze i paracetamol i brufen,brzo se obara temperatura, dok sinu paracetamol ama bas nista ne pomaze, samo brufen. cepice dajem samo kada je temperatura preko 39,jer naglo skidaju temperaturu i pedijatar nam ne preporucuje kod nizih temperatura... i puno tecnosti i tusiranje, tako mi...
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 22.11.2014 17:48:30
|
|
|
|
Mala Elena
|
Hvala Mila. Pa tusiram je po potrebi, paracetamol joj sada slabije skida T ali tu su cepici ...nadam se da se nece dizati na 39+ i zato bih joj preventivno dala sirup da ne brinem. Meni je sve ovo sa T novo, nisam jos skontala kakvo mi je dete po tom pitanju. ..
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 22.11.2014 23:35:06
|
|
|
|
Torbica
|
Za svaku temp preko 39 pozeljno je uraditi KKS i CRP, za svaki slucaj. Citam neki dan u Farmakologiji za anesteziologe da je preporucena pedijatrijska doza ibuprofena (brufena) 20 mg/kg na dan u podeljenim dozama. Sto bi dakle bilo za dete od 10 kg - 200 mg na dan. S obzirom da je u 1 ml - 20 mg, to mu dodje 10 ml na dan. Da dopunim polemiku od pre neki dan.
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 22.11.2014 23:50:55
|
|
|
|
Klarita
|
IZVORNA PORUKA: Torbica Za svaku temp preko 39 pozeljno je uraditi KKS i CRP, za svaki slucaj. Citam neki dan u Farmakologiji za anesteziologe da je preporucena pedijatrijska doza ibuprofena (brufena) 20 mg/kg na dan u podeljenim dozama. Sto bi dakle bilo za dete od 10 kg - 200 mg na dan. S obzirom da je u 1 ml - 20 mg, to mu dodje 10 ml na dan. Da dopunim polemiku od pre neki dan. To sam i napisala i detaljno objasnila, tj preracunala doze za Zemunku i Milicicak.
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 23.11.2014 10:12:11
|
|
|
|
Torbica
|
Klari, obnevideh od ucenja, nisam videla! Secam se samo neopravdanog straha od doze koja nije velika pa sam htela da dam izvor. (Pharmacology for Anaesthesia and Intensive Care, Tom Peck)
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 23.11.2014 15:47:40
|
|
|
|
Olga75
|
evo i nas sa temperaturom 38 , 2 nego sam se sad ja skroz pogubila , znaci za dete od 20 kg doza je 20 ml na dan , ako se daje na sest sati to je onda 5 ml po dozi meni pedijatrica rekla da joj dajem pola od tt po dozi a to dodje 11 ml nacisto sam se sad pogubila
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 23.11.2014 15:49:46
|
|
|
|
milicicak
|
Olga, ako hoces po uputstvu onda dajes 5ml na 6h...
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 23.11.2014 17:05:29
|
|
|
|
Mala Elena
|
Ne znam sta dajes Olga Ibuprofen ili paracetamol ? E je ovo drugo na 4 ili 6 h , polovinu tt po dozi , znaci 3.5ml.
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 23.11.2014 18:49:42
|
|
|
|
Olga75
|
moja mama joj je dala 5 ml , brufen dajem trenutno je oko 37 a nos joj je krcat
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 23.11.2014 18:57:47
|
|
|
|
Torbica
|
Oldzi, ovde je bila rasprava o bezbednosti/toksicnosti. Ja uvek dajem polovinu telesne mase u ml, na 8h. Da brzo prodje
< Poruku je uredio Torbica -- 23.11.2014 18:58:24 >
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 23.11.2014 21:53:52
|
|
|
|
choopa choops
|
Ja paracetamol dajem tako, ali brufen (stavila sam link na prethodnoj strani) uvijek po uputstvu. Znači L (a ona je kao Zverčica) dajem "6-8 god 22-27kg 1 1/4 kk (6,25ml).
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 24.11.2014 11:21:36
|
|
|
|
Olga75
|
jos uvek se muci sirota , temperatura je isla i do 39 i to sat vremena posle brufena sva je jadna slomljena
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 24.11.2014 11:46:29
|
|
|
|
Modessty
|
Olga probaj i neki od onih starih lekova za skidanje temperature - natopi parče hleba sirćem i stavi joj na tabane pa preko navuci čarapice. Šta je bre ovo sva su nam deca malo malo pa bolesna?! Oko nas 50% dece završilo sa upalom pluća. Kažu krene temperatura visoka, pluća kao dobro ne čuje se ništa, a CRP visok.... Ova jesen je katastrofa!
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 24.11.2014 12:04:48
|
|
|
|
Klarita
|
Kakva jesen, ovo je uzas, kad ce mraz da zrma sve sve zivo vise u pm Oldzi, ljubi nam zvercicu za nju ti je doza 5ml na 6h, ili 6,5ml na 8h a, izmedju da probas paracetamolom... nije na odmet domace sirce...
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 24.11.2014 18:11:17
|
|
|
|
Torbica
|
IZVORNA PORUKA: Olga RR meni pedijatrica rekla da joj dajem pola od tt po dozi a to dodje 11 ml Ja bih poslusala pedijatra.
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 24.11.2014 21:27:57
|
|
|
|
Zemunka85
|
Tako moj kumic covece. Cetiri dana 39-40. Dve DR ga slusale ne cuse nista. Sesti dan kuma zapuca u bolnicu i tamo na prijemu ne cuju nista ali kao zadrzace ga, nije normalno stanje. Kada upala pluca obostrana. CRP 50. IZVORNA PORUKA: Modessty RR Olga probaj i neki od onih starih lekova za skidanje temperature - natopi parče hleba sirćem i stavi joj na tabane pa preko navuci čarapice. Šta je bre ovo sva su nam deca malo malo pa bolesna?! Oko nas 50% dece završilo sa upalom pluća. Kažu krene temperatura visoka, pluća kao dobro ne čuje se ništa, a CRP visok.... Ova jesen je katastrofa!
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) 24.11.2014 22:01:39
|
|
|
|
Torbica
|
Dva dana se tolerise temp, a da se ne uradi KKS i CRP. Treci dan obavezno, pogotovo kad je preko 39. AKo temp ide u startu preko 39, odmah uradim KKS, prvi dan. Ako je bakterijska infekcija itekako se vidi. I uvek uhvatim sve, vreme je kljucno. Nikad mi se niko od troje nije komplikovao.
|
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?