Zemunka85 -> RE: Temperatura (sirup i čepići) (15.11.2014 17:48:37)
|
Glupost ... mada sam stvarno nasla puno primera na netu hipotermije od brufena. Ja na papiru imam zapisano 3*6m, na drugom 3*7ml, na uputstvu CINI mi se pise za decu od 1-2god 2,5ml od 3-7 5ml, na sajtu pise u danu 7,5ml i taaaako .. zurim sada pa nisam sigurna da sam navela sve tcne informacije, ali su jaaako oprecne. U uputstvu znaci pise 1-2god 2,5ml 3-7 5ml, a nama nacelnik u zemunskoj prosli put rece da joj dam PO 7ml, a ima 26m. To je kriminal u odnosu na dozu iz uputstva. Ja joj dala dva put po 6ml ali bio je razmak 14h i ne pomisljajuci da moze biti mnogo jer se secam sta mi covek pre dve nedelje rece. Ali u medjuvremenu me kuma zbunila. Onda sam krenula po drugo misljenje i svako mi rece razlicito, ali kada rekose ni mikron oznad 3,5ml e bas se uplasih, a ja joj dala po 6ml. Onda sam zvala nasu privatnicu, ona rece 4,5ml na 8h, ali ona je tada opet imala 39,5 pa sam presekla i dala joj 5ml. Odradilo je posao besprekorno, tako da verujem da 6 jeste mnogo, a tek 7ml! Kuma je davala 4ml i kriminalno brzo je spustio, tako da verujem da bi kumica 7ml spustilo na 35, kao sto ima primera. Moje dete teze spusta, pa verujem da joj treba veca doza nego npr kumicu. Inace ima 26m i 13kg. Posle eferalgana mislim da brufen moze za 4h. MISLIM!
|
|
|
|