mihi -> RE: Temperatura (sirup i čepići) (30.11.2011 14:31:16)
|
Moja sestričina mlađa ima 9 god, sva je plava i prozirna i od malena bolešljiva. Oni žive u Švajcarskoj pre 2 nedelje se razbolela, moja sestra je bila ovde a ona ostala u Švajcarskoj. Posle 2 dana od početka temperature moja sestra (lekar je) javi mužu da joj da Panklav (donose ga iz Srbije tamo ne može da se kupi bez recepta). Temperaturu je trajala i dalje 6. dana je otac odvede kod porodičnog lekara, koji kaže ima upalu uha, grla i blagu upalu pluća i preporuči Augmentin (Panklav) moj zet kaže da je sestra lekar i da joj je dala antibiotik ali da ona i dalje ima t, on kaže da nastave i da će to proći. Desetog dana temperatura i dalje traje, moja sestra odlepila odvede je ponovo kod tog dr i kaže da joj rade KS, dr ne nema potrebe, posluša je i kaže temperatura će prestati do sutra. Tako je i bilo. Mislim da se ovde preteruje u svemu u dijagnostici urin KS, antibiotici, a možda i nema dovoljno pedijatara sa iskustvom. Na kraju joj je dr rekao ovo bi prošlo i bez antibiotika i trajalo bi isto ovoliko. Ja znam da bi kod nas dete bilo hospitalizovano sigurno nakon 7 dana temperature koja je išla i preko 39oC.
|
|
|
|