lelaigor -> RE: Temperatura (sirup i čepići) (3.11.2011 17:00:24)
|
Žene, imam jedno pitanje. Daria mi opet ima urinarnu infekciju. Od prekjuče uveče ima temperaturu, koja dođe i do 39.7-8. Dobila je da pije Cefzil, i dr nam je rekla da skidamo temperaturu kombinacijom eferalgana i brufena na 3-4h, pošto skoči u roku od 2 min. na 39 sa nešto. E, mene sad buni... Od juče popodne smo joj davali na 4h, jednom se desilo da je jedva izdržala 3h. Uveče je imala jednom temp. i sa groznicom. Uz lekove naravno "koristimo" i tuširanje. Ali temp jako teško skinemo, i tek za 1.5-2h, kad mi Daria već skroz klone. Dr nam je rekla da je snižavamo i da ne dozvoljavamo da skače visoko. Danas nije tako strašno. Ali, kad istekne tih 4h, krene sa normalne, odmah na 38 sa nešto, uz tendenciju rasta (to sam prepoznala po hladnim i pomodrelim stopalima i dlanovima; to su nam rekli kad smo bili u bolnici zbog prve infekcije). Ja joj i danas dajem na 4h, eferalgan i brufen naizmenično. Ne dozvoljavam da stigne do 39. Šta mislite da li je to loše? Da li treba da je pustim da se sama bori. Znam da za viruse kažu da treba pustiti organizam da se izbori, ali ovo je bakterijska infekcija, i bojim se da puštam temp. do 39, jer posle ne mogu da je skinem. Šta mislite da li je loše po nju da joj dajem tako još do sutra uveče ili prekosutra ujutru, npr. (u subotu idemo ujutru na kontrolu), pa će valjda i lek početi da deluje? Hvala vam puno unapred na savetima. Ovo sam prvi put preživljavala u bolnici, i radila sve kako mi kažu, smo joj gurala špriceve sa lekićima u usta...sad se bojim da ne preteram od brige.
|
|
|
|