choopa choops
|
Evo ovako da bi bilo jasnije pisacu od pocetka... U cetvrtak vece M dobije temperaturu 39.5. Jedva je skinemo Paracetamolom. Cijeli dan u petak je varirala i do 40C, medjutim ja ga nisam vodila kod dr jer sam se bila pripremila da su boginje (bili smo u kontaktu sa djevojcicom u nedelju). Medjutim u subotu i dalje visoka T i ne spada, a osipa(boginja nema). Odvedem ga ja kod dezurne dr (koja je malo nepouzdana), ona pitsa sta je, ja kazem. Poslusa, pluca cista, pogleda uvo kao malo je upaljeno, pritom ga je ispritiskala bas, a on nije pojacavao plac niti pokazivao znakove da ga boli. Kaze i grlo mu je malo crveno i prepise hemomicin (Sumamed) sirup tri dana. Taj prvi dan M popoije bez problema. T i dalje konstantna, prodje poslije sirupa, ali opet krene cim prestane dejstvo lijeka. Sutra dan ujutru (nedelja) opet visoka T, slabo jede. Dam mu sirup na prazan zeludac, a ne smije nista da jede 2sata poslije. Ne smijem da mu dam Paracetamol. Zovem svekrvu da mu stavi cepic (ja ne mogu to ). Medjutim on nakon sat vremena kao povrati, ali vise kao zuto i kao pljuvacku. Svekrva me napici da ga vodim kod dr da nisma normalna sto radimo kuci bla, bla. Tamo kaze dr (ista od subote) sto smo ga doveli, sta mi ocekujemo da pocne da djeluje odmah...I kaze ako je povvratio Hemomicin da sad mora na Penicilin 5 kom. Primi on jednu dozu. Danas (ponedeljak) na kontroli kod nase dr. T spala jutors. Kaze ona ne vidi nista, da sumnja na nekakav virus kojega je jako puno ovih dana i to bas kod malih beba i da ona ocekuje da ce danas sutra da mu izbije osip Ali posto je vec dr tako rekla, da ona savjetuje da podjemo privatno kod PRL da vidimo sta on kaze. Mi privatno kod ORL on me pita za M kako je, ja kazem super, nije kasljao, Nije se "zalio" na bol, nema vise T. On gleda, gleda kaze hm vjerovatno je imao upalu u cetvrtak, ali sada jenjava, ali da isto nastavimo sa sirupom 3 dana i neke kapi u nos. Pri tom nam u nalazu napise da M boli uvo i da kaslje??? I nasa dr sta ce, kaze da pije hemomicin, pa cemo vidjet u cetvrtak kakvo je stanje. Ali da joj javim ukoliko mu sutra izadje osip. Eto ne znam vise ni sama, tri doktora, tri razlicita misljenja. Bitno da T vise nema.