Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ničim izazvane narodne izreke 10.8.2011 16:41:28
|
|
|
|
Anoniman
|
Smara se ko poštenje u skupštini.
|
|
|
|
RE: Ničim izazvane narodne izreke 10.8.2011 16:44:59
|
|
|
|
minavb
|
Zena bez dupeta ko selo bez crkve.
|
|
RE: Ničim izazvane narodne izreke 10.8.2011 16:53:50
|
|
|
|
bea83
|
Lupaš ko Maksim po diviziji (uvek me je zanimalo ko je Maksim a vidim da ovde ima još onih koji se to pitaju) Dosadan si ko krlja(a šta je krlja?) Sredio ga ko Panta pitu(ko je Panta?) Kud svi Turci tu i mali Mujo
< Poruku je uredio bea83 -- 10.8.2011 16:55:33 >
|
|
|
|
RE: Ničim izazvane narodne izreke 10.8.2011 17:09:55
|
|
|
|
liliana
|
IZVORNA PORUKA: bea83 Lupaš ko Maksim po diviziji (uvek me je zanimalo ko je Maksim a vidim da ovde ima još onih koji se to pitaju) Dosadan si ko krlja(a šta je krlja?) Maksim je mitraljez, mislim da je ruske proizvodnje. Krlja je, u nekim delovima Srbije i CG dijareja (da ne kažem-proliv! ).
|
|
RE: Ničim izazvane narodne izreke 10.8.2011 17:12:03
|
|
|
|
bea83
|
Hvala Lili, sad mi je jasnije
|
|
|
|
RE: Ničim izazvane narodne izreke 10.8.2011 17:19:49
|
|
|
|
liliana
|
Bea, šta ti nije jasno-pitaj-Lili je nepresušni izvor raznih informacija!
< Poruku je uredio liliana -- 10.8.2011 17:20:24 >
|
|
RE: Ničim izazvane narodne izreke 10.8.2011 18:03:41
|
|
|
|
bubulence
|
IZVORNA PORUKA: liliana Krlja je, u nekim delovima Srbije i CG dijareja (da ne kažem-proliv! ). a ja uvek mislila da se odnosi na krlju- krpelja, ona dosadna buba ili sta vec sto se uvlaci u kozu...
|
|
|
|
RE: Ničim izazvane narodne izreke 10.8.2011 18:26:27
|
|
|
|
jabudic
|
Nikad cula za ovog gosn krlju
|
|
|
|
RE: Ničim izazvane narodne izreke 30.8.2011 18:53:58
|
|
|
|
Anoniman
|
Uhvatio ga/je andrmoljac.
|
|
|
|
RE: Ničim izazvane narodne izreke 30.8.2011 18:55:54
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: bubulence IZVORNA PORUKA: liliana Krlja je, u nekim delovima Srbije i CG dijareja (da ne kažem-proliv! ). a ja uvek mislila da se odnosi na krlju- krpelja, ona dosadna buba ili sta vec sto se uvlaci u kozu... Pa jest. Vojvodjani cesto krpelja nazivaju krljom
|
|
|
|
RE: Ničim izazvane narodne izreke 1.11.2011 18:59:45
|
|
|
|
dunja RR
|
Sada naiđoh:) Stisnuo ga k''''o siroma'''' sarmu. Nevina k''''o goblen. Trese se k''''o FAP u leru. Vrišti k''''o kad sestra ženi brata. Mirna k''''o rezervni točak. Omastio bi'''' je k''''o čvarak tepsiju. Loži se k''''o baba na ratluk. Oteko k''''o pčelarski pripravnik
< Poruku je uredio dunja RR -- 1.11.2011 19:03:36 >
|
|
|
|
RE: Ničim izazvane narodne izreke 5.11.2011 18:47:29
|
|
|
|
Jole84
|
Ne ide se s golo du*e u koprive
< Poruku je uredio Olga RR -- 5.11.2011 18:55:25 >
|
|
|
|
RE: Ničim izazvane narodne izreke 5.11.2011 18:49:05
|
|
|
|
minavb
|
Du*e zenu krasi, a tortu orasi.
< Poruku je uredio Olga RR -- 5.11.2011 18:55:40 >
|
|
RE: Ničim izazvane narodne izreke 5.11.2011 21:18:48
|
|
|
|
bratzz
|
Ko o cemu domacica od jajca!
|
|
|
|
RE: Ničim izazvane narodne izreke 6.11.2011 17:57:55
|
|
|
|
modesti blejz
|
drug drug drug a posle gace na tarabi
|
|
|
|
RE: Ničim izazvane narodne izreke 29.11.2011 21:32:35
|
|
|
|
lajla
|
smorila sam se kao ciganski sapun
|
|
RE: Ničim izazvane narodne izreke 29.11.2011 21:37:43
|
|
|
|
lajla
|
Prebio ga ko vola u kupusu...zasto vo? zasto kupus?
|
|
RE: Ničim izazvane narodne izreke 3.12.2011 23:03:14
|
|
|
|
Pesic
|
Skockala se k'o špajz pred slavu...:))))
|
|
|
|
RE: Ničim izazvane narodne izreke 3.12.2011 23:19:03
|
|
|
|
jabudic
|
IZVORNA PORUKA: lajla Prebio ga ko vola u kupusu...zasto vo? zasto kupus? Kad vo ode "u stetu" u kupus, dobije po rebrima Pretpostavljam
|
|
|
|
RE: Ničim izazvane narodne izreke 8.12.2011 18:24:25
|
|
|
|
Sesilija 83
|
Sta se gubis ko prase po vinogradu Ili sto bi moj tata rekao za nekog ko ima velika usta 'Kao da su mu usta sekli motikom' ili ima usta ko pocetak od carape
|
|
|
|
RE: Ničim izazvane narodne izreke 21.12.2011 12:31:04
|
|
|
|
Meisje
|
IZVORNA PORUKA: Pesic Skockala se k'o špajz pred slavu...:))))
|
|
RE: Ničim izazvane narodne izreke 21.12.2011 12:38:48
|
|
|
|
Mama 78
|
Sto bi MM rekao>Kad te dovatim ima te razbucam ko svinja masan dzak!!!Pazi te na akcenat
|
|
|
|
RE: Ničim izazvane narodne izreke 21.12.2011 12:50:47
|
|
|
|
Snelle
|
Ili: "Pocepaću te k'o mače muškatlu"
|
|
|
|
RE: Ničim izazvane narodne izreke 23.4.2014 12:27:57
|
|
|
|
Olga75
|
ko sa decom spava popisan se budi
|
|
RE: Ničim izazvane narodne izreke 23.4.2014 12:54:37
|
|
|
|
nanatz
|
joj neznam dali je ovo prava tema ali nema veze Siroti naši prevodioci! Koliko li je tek njima teško kada pokušaju da prevedu neprevodivo. Piše mi jedan iz Amerike: „U vašoj priči, koju upravo prevodim, postoje neki nejasni izrazi, pa vas molim da mi ih objasnite. Pišete da je to koštalo kao /kajgana svetog Petra. /Odakle znate da je sv.Petar jeo omlete? Ako je, pak, jeo, koliko je mogla da košta ta kajgana kada je toliko skupa? Od koliko jaja? U kojoj valuti je plaćena? Da li bih taj izraz mogao da prevedem kao: /St.Peter´s scrambled eggs?/ Kada smo kod jaja, kod vas sam pronasao izraz /jaje na oko/? Sta je to? Egg on eye? Zašto bi neko stavio jaje na oko? Da se možda, kod vas očna oboljenja ne leče jajima? Unapred zahvalan itd...” Jedan drugi me pita u pismu, šta to znači da je mališan bio /„pljunuti otac”/? Ko mu je i zasto ispljuvao tatu? Da li se kod nas pljuju očevi i kojom prilikom? Zanima ga, takođe, izraz /„buni se k´o Grk u apsu” /Zbog čega je taj Grk zatvoren kod nas I zašto je protestovao? I kako je, uopšte, moguće da nekome /„padne sekira u med”/? Otkud sekira u medu? Zar se med ne čuva u teglama ili zatvorenim posudama? Sa izrazom /„spava k´o zaklan”,/ imao sam najviše neprilika. Kako prevesti na civilizovani jezik, da neko tako dobro i slatko spava, kao da su ga preklali? Da li smo se kroz istoriju toliko dugo klali da nam je pokolj već ušao u metaforične snove?
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.