|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Proja
19.3.2009 9:43:09   
Modessty

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Piše: Neto 180gr.

Kontam da je samo bitno da sve meriš na istu čašu da bi razmera bila ista. 



user posted image user posted image user posted image

Tvoja svekrva nije u pravu. Ako staviš jogurt neće ispasti tako lepo. Bolje stavi više mleka ili vode.
Vidi se na slici da je ispala super.

Ko voli tanju proju može samo da je sipa u veći pleh i to je to.
A solite prema tome koliko je sira slan i koliko volite

Tri puta URA za Tashu!!!!user posted image

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 76
   RE: Proja
22.10.2009 20:06:32   
guppy RR
Neko je ubacio recept:

Proja >
Sastojci:
4 jaja. 2 jogurta, 4 male soljice ulja, 30 kasika brasna ( 15 kukuruznog i 15 belog ) 2 praska za pecivo, 1 kasicica soli, 200 gr sunke ( salame), 300gr sira, 4/6 kisela krastavca i 6 barene sargarepe sitno iseckane.

Uputstvo:
Umutiti mikserom smesu od 4 jaja. 2 jogurta, 4 male soljice ulja, 30 kasika brasna ( 15 kukuruznog i 15 belog ) 2 praska za pecivo, 1 kasicica soli i dodati na sitne kockice iseckanu sunku, sir i iseckane krastavice i sargarepe. Peci na 200 stepeni oko 30min. Prijatno!

Vreme pripreme: 60 minuta



(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 77
   RE: Proja
22.10.2009 20:55:22   
Trcosava
e pa drage moje ne verujem...Mod pa mislila sam da ti znaš razliku!!! user posted image user posted image user posted image

na početku teme se pisalo o proji bez i sa sirom
mene isto ispravili kad sam ušla u debatu pa da podelim sa vama moje ''znanje''

PROJA - je staro srpsko ''jelo'' koje se koristilo umesto hleba i pravi se od belog kukuruznog brašna, BEZ sira

PROJARA - je pa modifikovana proja, umesto belog kukuruznog se stavlja žuto kukuruzno brašno i stavlja se sir.

ja sam sva ponosna pričala mm o proji i rekla kako je to super strava jelo, bili mi u Guči, i naravno tražimo proju . kad donese čovek bez sira... posle toga su mi objasnili razliku

ete nadam se da sam makar malo pomogla iako sam okasnila user posted image

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 78
   RE: Proja
30.11.2009 12:03:17   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: minavb

Evo akao ja pravim moje projice:
Umutim dva jajeta. Dodam tri kutlace kukuruznog brasna (ne palnete, bas brasna) i dve kutlace psenicneog. To naravno malo posolim, dodam malu soljicu ulja, obavezno prasak za pecivo i obavezno kilelu vodu. Naravno, izmrvim i malo sira. Napravim testo da bude tecnije, ostavim u frizider da se odmori a za to vreme u rerni zagrejem nauljene kalupe (one za mafine). Kad se zagreju, sipam testo u kalupe i pecem. Fino narastu i budu superiska.

(odgovor članu Trcosava)
  Direktna veza do poruke: 79
   RE: Proja
30.11.2009 12:04:10   
minavb
Fala Tashenkauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 80
   RE: Proja
30.11.2009 12:06:03   
Minanina
Uf sto ja volim kad ubacim cvarke i kisele krastavcice na sitno seckane u proju! To mu dodje kao neka spanska pita al u principu testo je isto.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 81
   RE: Proja
30.11.2009 12:07:51   
minavb
Ja nekad ubacim kasiku ajvara. Onda bas ima fin smek i boju.

(odgovor članu Minanina)
Direktna veza do poruke: 82
   RE: Proja
30.11.2009 12:12:21   
Anoniman
veceras cu da napravim obicnu a sledeci put cu da probam sa ajvarom i slicno.

hvala!!!

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 83
   RE: Proja
22.12.2009 20:02:07   
Anoniman
 uh ovo super izgleda... baš dugo tražim dobar recept za proju  ( lakše mi je da kažem da recept ne valja nego da ja ne umem dobro da napravim!user posted image ) ali nikako nisam zadovoljna.....

ovaj mi deluje superiška i na slici njam njam...user posted image
... vidim da ne valja staviti jogurt a ja baš imam jedan po kojem se stavlja....user posted image
jooooj što je bila tvrda  i suva..... ljak!user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 84
   RE: Proja
22.12.2009 20:31:10   
Anoniman
Stavila sam negde na prethodnim str "moj" (čitaj: pojednostavljen) recept, napisan je kao za debile jer ja ne znam da kuvam user posted image , proja je MMMMMMMMMMMMMMMMMM

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 85
   RE: Proja
22.12.2009 22:45:26   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Stavila sam negde na prethodnim str "moj" (čitaj: pojednostavljen) recept, napisan je kao za debile jer ja ne znam da kuvam user posted image , proja je MMMMMMMMMMMMMMMMMM



user posted image user posted image user posted image
sad ću da ga nađem, draga....

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 86
   RE: Proja
22.12.2009 22:47:09   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Trcosava
PROJA - je staro srpsko ''jelo'' koje se koristilo umesto hleba i pravi se od belog kukuruznog brašna, BEZ sira

PROJARA - je pa modifikovana proja, umesto belog kukuruznog se stavlja žuto kukuruzno brašno i stavlja se sir.


kod nas se vasa PROJARA ustvari zove EVINA PITA!user posted image user posted image user posted image
A proja je ista proja!user posted image

(odgovor članu Trcosava)
  Direktna veza do poruke: 87
   RE: Proja
22.12.2009 22:51:03   
Anoniman
mera: plastična čaša od pavlake novosadske mlekare.

1,5 čaša kukuruznog brašna
1,5 čaša pšeničnog brašna
1 kesica praška za pecivo
1,5 čaša kisele vode
1/2 čaše mleka
1/2 čaše ulja
3 jajeta
250 gr somborske fete





evo ja stavila u moje recepte ovaj recept kao Tashina proja...user posted image najozbiljnije!user posted image

i meni se sviđa ta ista mera, ta čaša... samo pičim! user posted image




(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 88
   RE: Proja
22.12.2009 23:25:03   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: kaliopi

mera: plastična čaša od pavlake novosadske mlekare.

1,5 čaša kukuruznog brašna
1,5 čaša pšeničnog brašna
1 kesica praška za pecivo
1,5 čaša kisele vode
1/2 čaše mleka
1/2 čaše ulja
3 jajeta
250 gr somborske fete





evo ja stavila u moje recepte ovaj recept kao Tashina proja...user posted image najozbiljnije!user posted image

i meni se sviđa ta ista mera, ta čaša... samo pičim! user posted image






user posted image

Tako ja imam "Lillyn keks", "Kuvano vino-viking", "Sočna piletina-OTI", "Proja - po Mod"... user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 89
   RE: Proja
7.3.2010 16:14:14   
Alexis79

IZVORNA PORUKA: Tasha RR




mera: plastična čaša od pavlake novosadske mlekare.

1,5 čaša kukuruznog brašna
1,5 čaša pšeničnog brašna
1 kesica praška za pecivo
1,5 čaša kisele vode
1/2 čaše mleka
1/2 čaše ulja
3 jajeta
250 gr somborske fete




Moj recept je isti samo sto ide jogurt a ne mleko.

Sad sam pravila i stavila sam mleko
Bolje je ispala mmmmm

Pekla sam u plehu sa onim malim rupicama

user posted image
user posted image

Evo koliko su male

user posted image

_____________________________

25.09.2012 Ognjen,Emilija i Aleksa

Postali smo tata i mama !

Always look on the bright side of life....


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 90
   RE: Proja
7.3.2010 16:22:13   
Lilly*
IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Tako ja imam "Lillyn keks", "Kuvano vino-viking", "Sočna piletina-OTI", "Proja - po Mod"... user posted image


user posted image user posted image user posted image
Sada ogladneh od ovih projica, slika i recepata. Proju i sve od kukuruza baš volim, a sada u trudnoći bih proju mogla jesti svaki dan user posted image Ali srećom nisam jedina:edno jutro sam je pravila i moj sin pojeo jedno parče, kroz sat vremena pita jel ima još proje, on bi još 1 parče, pojeo je i to i uveče kada je legao u krevet kaže mi da ujutru opet pravimo proju da mu se jede user posted image user posted image
Samo da napišem, kada već pišem user posted image da su proja, kukuruzni hleb, palenta... jako dobri da deca jedu jer pomažu očuvanju zuba od karijesa

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 91
   RE: Proja
9.3.2010 23:20:32   
gagana83

IZVORNA PORUKA: Modessty

Proja je kaže Wikipedia srpski kukuruzni hleb. Slažem se. Spašavla je naše siromašne pretke gladi. Onda se neko setio da u taj hleb doda sir i tako je nastala legenda!user posted image
user posted image

Ja obožavam proju. Pravim je na sledeći način:

1 čaša (oko 0.2) projenog brašna (onog belog što prodaju seljaci na pijaci)
1 čaša kukuruznog brašna (žuto krupno, i NIJE isto što i projeno)
1 čaša običnog pšeničnog brašna
1 kesica praška za pecivo
1 1/2 čaša kisele vode
1/2 čaše mleka
1/2 čaše zejtina (nije mnogo, nemojte da se plašite)
3 jaja
sir po želji

sve to strpate u činiju i smućkate. Najbolje je da sira dodate kasnije kada izjednačite ostale sastojke u jedinstvenu smešu (bude po malo tečno)
Tepsiju podmažite - ja je podmazujem margarinom, sipajte smesu i pospite odozgo susamom.
Peći na 200 stepeni

Uz jogurt ili kiselo mleko i čvarke je EXTRA user posted image

Ja u proju dodam psenicni griz.Bude bas mekano,prelepo.Probajteuser posted image
Recept ne znam jer je pravim od oka ali od prilike ovako:

1 solja belog kukuruznog brasna
1 solja psenicnog brasna
1 solja griza(moze i malo manje)
1 prasak za pecivo
3 jaja
mleko ili jogurt
kriska sira
pola case ulja(moze i malo vise,meni je ukusnija kad je malo masnija)

_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 92
   RE: Proja
9.3.2010 23:30:09   
Anoniman
gagana imamo identičan recept.user posted image
Sira stavim oko 250 g a mleka 3 šoljice.
Obožavam proju.


(odgovor članu gagana83)
  Direktna veza do poruke: 93
   RE: Proja
9.3.2010 23:31:54   
gagana83

IZVORNA PORUKA: kaliopi

gagana imamo identičan recept.user posted image
Sira stavim oko 250 g a mleka 3 šoljice.
Obožavam proju.



Da,i ja volim kad je malo redje testo.
Je l da da je super sa grizom?
Sto kaze mm"Ko torta!"user posted image

_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 94
   RE: Proja
9.3.2010 23:36:44   
Anoniman
da, da .. griz je jako važan !
Ne stavim puno, recimo dve kašike ... milina! user posted image

(odgovor članu gagana83)
  Direktna veza do poruke: 95
   RE: Proja
9.4.2010 6:30:19   
Lu
Evo još jedan recept za proju koji je postavila maky92!
 
IZVORNA PORUKA: maky92

PROJA SA JOGURTOM

Sastojci za 4 osobe:
-100g brasna
-1 jaje
-1 kesica praska za pecivo
-malo ulja
-500g kukuruznog griza
-malo soli
-0.5l jogurta

Priprema testa:
Pre nego sto pocnete sa pripremom proje, ukljucite rernu na 220C.
U vecu posudu sipajte kukuruzni griz.
Dodajte brasno.
Razbijte jedno jaje i dodajte ga u testo.
Dodajte prasak za pecivo i posolite.
Postepeno dodajte jogurt i mesajte dok ne dobijete homogenu masu.

Pecenje:
Podmazite pleh suncokretovim uljem.
Ravnomerno rasporedite smesu po celom plehu. Pecite proju 5 do 10 minuta.
Da bi ste bili sigurni da je proja dovoljno pecena, cackalicom ili viljuskom je probusite, pa ukoliko se proja ne lepi za cackalicu onda je pecena, a ukoliko se se lepi vratite je u rernu.
Posto je proja ispecena, ostavite je da se kratko prohladi pa je ispecite na kocke.

Posluzenje:
Posluzite toplu proju sa feta sirom, sunkom ili pancetom.

**********PRIJATNO************


_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 96
   RE: Proja
9.4.2010 6:32:13   
Lu
IZVORNA PORUKA: afrodita

user posted image Bravo maky user posted image
pravim ovo cesto i veoma je ukusno
samo umesto obicnog brasna ja stavim
kukuruzno brasno i kukuruzni griz
kod mene se zove "bogata proja"user posted image



_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 97
   RE: Proja
9.4.2010 13:02:25   
lanajelena
uh sad mi se bas jede proja...

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 98
   RE: Proja
18.5.2010 19:34:37   
Modessty

IZVORNA PORUKA: gagana83


Ja u proju dodam psenicni griz.Bude bas mekano,prelepo.Probajteuser posted image
Recept ne znam jer je pravim od oka ali od prilike ovako:

1 solja belog kukuruznog brasna
1 solja psenicnog brasna
1 solja griza(moze i malo manje)
1 prasak za pecivo
3 jaja
mleko ili jogurt
kriska sira
pola case ulja(moze i malo vise,meni je ukusnija kad je malo masnija)


zato sam ja i stavila kukuruzno krupno brašno - ono je kao griz samo je žuto

sve zavisi ko kako voli proju. Ja recimo volim tanku i ne volim da je ko lebac

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 99
   RE: Proja
18.5.2010 19:43:59   
Ana RR
Već neko izvesno vreme ne mogu da jedem domaću proju i pitu sa sirom..a volela sam..

Proju ponekad mogu kupovnu, ali ako je potpuno suva (da nije masna) i sa puno jogurta da to zalijem.

A pita sa sirom... mogu sad da otrčim u kupatilo da se ispovraćam, samo kada pomislim na nju user posted image




_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Pita sa eurokremom
Ringerajin kuvar: lesica RR
Pšenični griz sa voćem
Ringerajin kuvar: little_one



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here