Kod nas slicna situacija, s tim sto svi slabo jedemo kuvana jaja. Ali gospodjica se uveliko priprema za farbanje, tako da cemo morati da pripremimo vecu kolicinu
mati -> RE: Farbanje jaja (7.4.2021 10:16:59)
Ja u duksu našla br sa sve spiskom od prošle god. Tako da cu i ove da zovem te ljude ako imaju. Ali to tek možda nedelju dana pred Uskrs.
Duškić -> RE: Farbanje jaja (8.4.2021 9:21:31)
Mi idemo u selo. Ja tamo stavljam biljke i farbaju se u lukovinu i koprivu, maskacak. Mama ne voli one boje. Alii...mi mozda ipak malo eksperjmentisemo
mati -> RE: Farbanje jaja (8.4.2021 9:43:09)
Duškić, ali dečica vole da saraju i ukrasavaju, da lepe sličice. Svi smo umazani. Mada počeli da koristimo rukavice.
flamingos -> RE: Farbanje jaja (8.4.2021 9:43:28)
Ako Duškić.Tako su i najbolja.Ni mm ne voli u farbama.Ali,lepo je da se šarene,a i sa decom da farbamo.❤
Duškić -> RE: Farbanje jaja (8.4.2021 12:56:37)
Hihii..ma evo u maksiju smo vec kupili zeke i neke slicice sigurno. Meni se svidjaju ona kad ih posipam raznim bojama. A ne rekoh i u crnom vinu su mi prelepa
emicaa -> RE: Farbanje jaja (8.4.2021 13:05:15)
Ja cu dekupaz i lukovinu ove godine.Nisam kupila boje,a sad ne vjdrujem da cu naci u prodavnici.Katolicki uskrs je prosao,za nas ne bude nista
mati -> RE: Farbanje jaja (8.4.2021 13:29:35)
Emi, uzmi krep papir. Na bela jaja bude bas lepo. Primi boju super. Duškić i za tebe isto, sa krep papirom mogu da ti ispadnu skroz šarena, ako redjas različite boje jednu na drugu.
Anci ako nadjes sliku kuvani u vinu, postavi. Nisam videla takva. A ova na S... nesto sam guglala još prošle god kad si postavila, i kod njih je isto fora što i kad se serviraju imaju šare na sebi od boje... Jel da? Ili sam već zaboravila šta sam čitala.
I ja sam farbala sa vinom. I farbala sam jaja sa prirodnim bojama. Ubacivala sam sa kurkumom. Videcu koliko cu ove godine da budem kreativna.
Ana RR -> RE: Farbanje jaja (8.4.2021 19:15:02)
Vađi mati, pretražiću telefon. Meni se sviđaju, svetlucaju nekako.
A sefardska budu tamna i unutra i osećaju se začini. Mnogo su lepa i ukusna.
mati -> RE: Farbanje jaja (8.4.2021 19:24:16)
Utata zez i tebe tastatura. 🤣 E pa eto, lepo sam zapamtila. Lepo sam iacitala o njima. Pazi, još prošle god. Ima još malo pameti u ovoj glavi.
dddaca -> RE: Farbanje jaja (8.4.2021 19:30:47)
Sanjice, kakva su ispala sa kurkumom? Bas zuta ili onako senf zuta? i da li "povuku" ukus kurkume?
Ana RR -> RE: Farbanje jaja (8.4.2021 19:35:40)
DAco, budu lepa sa kurkumom, meni se dopada. Ne povuku ukus.
Milena18 -> RE: Farbanje jaja (8.4.2021 19:40:14)
Ja sam pravila sa kurkumom pre 2-3 godine, ali ne mogu da nađem sliku. Bude onako svetlija, vesela žuta. Mada zavisi i od boje samih jaja pre farbanja.
Moraću i ja da probam sa kurkumom. Kupila kesicu, ali za zube, čitala kako je dobra za izbeljivanje. I eno stoji neotpakovana. Bar da je upotrebim za nešto.
Ana RR -> RE: Farbanje jaja (8.4.2021 21:10:23)
Ovo žuto je farbano u kurkumi, uživo je malo svetlike nego na fotki