Olga75 -> RE: Farbanje jaja (16.4.2019 11:05:30)
|
IZVORNA PORUKA: Ana RR mama Jo, sefardska (jevrejska) jaja su jaja koja se kuvaju od 12 od 24 sata u lukovini u koju se stavlja beli luk, crni luk, biber, lovor, sirće, ulje... to je kao konzervorano jaje koje može da traje jako dugo, kažu čak i godinu dana. Ukus im je poseban zbog tog dugog kuvanja i začina a boja prelepa. Nisam znala da pravim nešto slično. Ja ih kuvam u lukovini i stavim malo mladog žita( onako kao trava kad je) ispod lukovine, poređam jaja, zalijem hladnom vodom, dodam dosta soli i sirćeta i kuvam jedno pet sati, da se boja dobro uhvati, na tihoj vatri i ostavim ih da se ohlade u tome. Povuku neki ukus luka ova moja. Eto naučila sam nešto novo. [sm=bravo.gif]
|
|
|
|