RE: Farbanje jaja (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Saveti (za) domaćice

Poruka

Misha i Ljisha -> RE: Farbanje jaja (11.4.2014 12:21:42)

gomila saveta bogme. Nikad nista osim lukovine i boja iz kesice nisam probala da vam budem iskrena i ja sam duduk[sm=smiley36.gif] ali zelim da probam zbog moje D, znam da se ona toga nece secati ali znam i koliko je bila ocarana jelkom i kad god bih je pitala gde je Deda Mraz ona bi mi pokazala na jelku (mali ukrasi deda mrazova). Sad eto ljubi zeke i pilice, i posto iskreno nece da mi jede jaja racunam nekako da cu je privoleti da jede ako joj napravim nesto lepo i zanimljivo. Moracu u shoping. Za krep papir nisam ni znala da moze da se koristi za farbanje jaja iskreno, a nisam znala ni da postoje dr oetker boje. [sm=zz_eek.png] ja ko u čudu hahaha

Ana RR -> RE: Farbanje jaja (11.4.2014 12:22:23)

Ja sam odavno prestala da koristim te boje u kesicama. Farbam u lukovini, cvekli, spanaću, limunu... kad Mare poraste onda ćemo se zezati sa crtanjem po jajima ali bitno mi je da su prirodno ofarbana.

Trcosava -> RE: Farbanje jaja (11.4.2014 12:26:50)

IZVORNA PORUKA: wivern

Sve sam zivo isprobala i ove godine se vracam na proverene boje iz kesice, carape, listice i ostalo...Sve sto sam probala, mermrne boje, kristali, nista mi nije uspelo potpuni sam duduk [sm=smiley36.gif]
Mada me stetica zainteresovala sa onim crtanjem...to bih mogla probati, i obavezno gumice [sm=bravo.gif]

E kristali su meni uspeli, ali samo sa apotekarskim tim đavolom - ovo što kupiš u prodavnici je živo [sm=zz_poop.gif]

Olga75 -> RE: Farbanje jaja (11.4.2014 12:34:25)

je vec : posle zeneee da farbaju jajaaaaa [sm=smiley36.gif]
ja cu i ove godine u luku ( sirotinja sta ces ) a zver nakupovala diiivnih farbi : zuta , plava , narandzasta , ljubicasta ,zelena , joj sto se grozim tih boja al ucinicu detetu plezir pa cemo da farbamo jedno po jedno [sm=smiley36.gif]
sta ce da bude videcemo

lesica -> RE: Farbanje jaja (11.4.2014 12:38:10)

Spremajte se, spremajte [sm=smiley36.gif]

Spremićemo vam iznenađenjce kao i svake godine, ali o tome od ponedeljka [sm=bravo.gif]

Peace* -> RE: Farbanje jaja (11.4.2014 12:51:07)

Žene, ja bih da imam tufnasta jaja, ali da tufne ostanu prirodne boje. Dakle, nalepim stikere, ofarbam, skinem stikere.
Moje pitanje je, ako neko zna, gde da kupim stikere koji neće otpasti potapanjem u toplu vodu sa bojom (pošto farbam isključivo običnim bojama koje se kuvaju u vodi)?

[img]http://www4.slikomat.com/13/0411/69q-8812a6.jpg[/img]

Takva jaja želim.

Našla sam na dva mesta: KLIK i KLIK, ali ne znam šta bi na srpskom bilo "contact paper", tj "pill off the back and stick the silhouette on the egg."? Samolepljivi neki papir?
"You are going to want to cut your freezer paper into strips to roughly match the width of your painters tape. Attach the painters tape to the shiny side of the freezer paper."?

Uopšte nisam razumela. [sm=zardeva.gif]

mati -> RE: Farbanje jaja (11.4.2014 12:56:55)

Ja vec trecu god uzimam Uskrsnji set koji sadrzi pet boja i sedef. Brzo je i lako ne treba se nista posebno muciti.
Azra ono sto si pitala Anck, to su gliteri, kao tempere su pakovani, samo providno i unutra su kao lak za nokte sa sljokicama. I to je isto super brzo, nanosis na vec farbana jaja a imas u raznim bojama.
Peace, ja imam neku samolepljivu traku , kao za tepihe je i cini mi se da bas jako lepi, pa ne znam da i bi mogla da prezivi T?

mati -> RE: Farbanje jaja (11.4.2014 12:58:32)

Moja mama svake god pravi imena, sa selotejpom, i bas super ispadne.
E pa da, Peace, mislim da selotejp ne otpada...

Ana RR -> RE: Farbanje jaja (11.4.2014 13:02:04)

I moja mama je uvek lepila selotejp i super su izgledala [sm=smiley1.gif]

Peace* -> RE: Farbanje jaja (11.4.2014 13:05:16)

selotejp

Ne otpadne u toploj vodi? Stvarno??? [sm=smiley1.gif]

mati -> RE: Farbanje jaja (11.4.2014 13:07:49)

Imam negde sliku... Ona bas tanke linijice sece, za slova, i uvek je fenomenalno...

Peace* -> RE: Farbanje jaja (11.4.2014 13:10:00)

i potapa u toplu vodu?

mati -> RE: Farbanje jaja (11.4.2014 13:14:22)

[img]http://www4.slikomat.com/11/0425/cqk-S30005.jpg[/img]
Da, kuva ih...

New Mom -> RE: Farbanje jaja (11.4.2014 13:24:24)

IZVORNA PORUKA: Štetica

NM parafin(cist vosak iz kosnice) imas kod pcelara ili u radnjama koje prodaju pcelarsku opremu i proizvode.Pogledaj na pijaci kod nekoga ko prodaje med,tu ces najverovatnije naci.A pero za vosak potrazi u knjizari,kod nas je oko 60-70 din.

Hvala ti puno![sm=smiley1.gif]Sreca pa je u NS sutra sajam pcelarstva.

Peace* -> RE: Farbanje jaja (11.4.2014 13:45:40)

Hvala Mati! [sm=smiley31.gif]

Lu -> RE: Farbanje jaja (11.4.2014 15:33:44)

Ako je neko radio sa salveticama i bjelancem, da li bjelance umutiti čvrsto ili ne, koliko se suši, šta nakon sušenja da li se boji?

Ana RR -> RE: Farbanje jaja (11.4.2014 15:41:29)

Lu, danas sam baš čitala o ukrašavanju sa salvetom i belancetom, evo ti link

Azra_ -> RE: Farbanje jaja (11.4.2014 15:59:39)

Mati, a gde mogu da kupim te šljokice, tj. glitere? Nisam to nigde viđala.... A i kako bih kada ne izbijam iz kuće i posećujem isključivo prodavnice za bebe i decu.[sm=smiley36.gif]

Jole84 -> RE: Farbanje jaja (11.4.2014 16:05:01)

Ja ću ovog puta da farbam samo 10 jaja i to crveno,bez ikakvih šara i ukrašavanja,čisto da označim. Bojim se da me ne krenu kontrakcije s umazanim prstima [sm=smiley36.gif]

Lu -> RE: Farbanje jaja (11.4.2014 19:25:19)

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Lu, danas sam baš čitala o ukrašavanju sa salvetom i belancetom, evo ti link

Hvala Anči! Samo da mi je još znati jel se mogu farbati, prije ili poslije ?

Figaro88 -> RE: Farbanje jaja (11.4.2014 19:30:44)

Ja sam radila prosle godine,umutila sam belanca da ostanu onako tecna,deblje salvete i vec obojena sam radila tako.Ispalo je lepo.sa tanjom salvetom bude bledo.I koristila sam cetkicu za slikanje mekanu najdeblju.

Figaro88 -> RE: Farbanje jaja (11.4.2014 19:32:40)

IZVORNA PORUKA: Azra_

Mati, a gde mogu da kupim te šljokice, tj. glitere? Nisam to nigde viđala....

Ima u Rodi setovi sa par boja i pet tih glitera,kosta oko trista dinara[sm=smiley1.gif]

mati -> RE: Farbanje jaja (11.4.2014 22:40:21)

IZVORNA PORUKA: Azra_

Mati, a gde mogu da kupim te šljokice, tj. glitere? Nisam to nigde viđala.... A i kako bih kada ne izbijam iz kuće i posećujem isključivo prodavnice za bebe i decu.[sm=smiley36.gif]

Ja sam ove setove uzela u Tempu, imas ih u vecim marketima, svim. A gliter sam pre neku god uzela na cvetnoj pijaci, kod tvrdjave... Ima kod onih preprodavaca...

Azra_ -> RE: Farbanje jaja (12.4.2014 0:12:50)

Hvala Mati. Mi smo se danas malo evakuisali iz grada, pa se nadam da ću na ovoj planini, u nedođiji, preprodavcima objasniti šta su gliteri...[sm=smiley1.gif] Kako to izgleda? Kao lak za nokte? Prodaje se više komada u setu, ili pojedinačno?

Lu -> RE: Farbanje jaja (12.4.2014 8:12:58)

IZVORNA PORUKA: Figaro88

Ja sam radila prosle godine,umutila sam belanca da ostanu onako tecna,deblje salvete i vec obojena sam radila tako.Ispalo je lepo.sa tanjom salvetom bude bledo.I koristila sam cetkicu za slikanje mekanu najdeblju.

Hvala Figaro. probaću sigurno da vidim kako mi ide[sm=smiley1.gif]
E evo još nekih ideja, ispod svake slike ima link za postupak, pa uživajte[sm=smiley1.gif]
KLIK

Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>