RE: Farbanje jaja (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Saveti (za) domaćice

Poruka

moja ciklama -> RE: Farbanje jaja (17.4.2012 8:40:05)

magde, prelepa!
evo i mojih

[img]http://www4.slikomat.com/11/0417/dv8-uskrs-.jpg[/img]

magde -> RE: Farbanje jaja (17.4.2012 8:58:57)

uhuuu odlicniii

majathegreat -> RE: Farbanje jaja (18.4.2012 12:07:19)

[image]http://www4.slikomat.com/11/0418/vq3-535504.jpg[/image]

Baba Radino delo!

Suncicabg -> RE: Farbanje jaja (18.4.2012 12:11:24)

Vauuuuu fantasticno [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Figaro88 -> RE: Farbanje jaja (25.3.2013 13:47:08)

Do sada sam farbala jaja obicnim bojama,ali sada bi da dam Andrei i Vuku da sami oboje jaja,umesto samo da nam pomazu,pa me zanima da li imaju neke boje koje se mazu cetkicom,ili tako nesto[sm=smiley4.gif]

Olga75 -> RE: Farbanje jaja (25.3.2013 13:53:23)

Figaro , znas sta je radim , dam zvercici vostanu bojicu i pustim je da crta , to se ne vidi naravno i onda ih farbam u lukovini i kad su skuvana lepo ostanu njeni crtezi
a moja mama je nama davala tempere i onda kad se osusi duvala ih je lakom za kosu , iskreno ne secam se kako su izgledala ali se secam da smo sarali tako [sm=smiley1.gif]

lesica -> RE: Farbanje jaja (25.3.2013 13:59:45)

Figaro, napravi sama boje- kupi i razmuti sa malo vode razne prehrambene boje, stavi im na paletu ( to imaš u svim knjižarama) i pusti ih da uživaju. I da, prvo skuvaj jaja [sm=smiley36.gif]

Figaro88 -> RE: Farbanje jaja (25.3.2013 14:02:50)

Lesice,Olga hvala[sm=smiley31.gif]Uradicemo i jedno i drugo[sm=smiley36.gif]
Kada sam isla u srednju skolu bilo neko takmicenje za najkreativnije jaje i ja moje naravno ne skuvam,a direktor uzme bas njega,jao kad je puklo i kad je krenulo da se sliva po njemu[sm=jezicek.gif]Sreca pa se nije i pokvarilo od stajanja...

Trcosava -> RE: Farbanje jaja (25.3.2013 14:07:08)

Meni sad pade nešto na pamet - ako imam neke mrežaste čarape (čuj AKO imam[sm=jezicek.gif]) i ako ih svežem u iste, hoće da ostanu tu bela? moram li da lepim to nečim?

jaja mislim, hoće jaja da ostanu tu bela (naravno u kuvanju [sm=jezicek.gif] joj svašta mi pada na pamet sada)

lesica -> RE: Farbanje jaja (25.3.2013 14:09:37)

Trco, ja jedino znam za džak (svejedno da li je od krompira,paprika,krastavčića [sm=smiley36.gif]) nisam baš sigurna za čarape,mislim da su suviše mekane tj da se svakako natope bojom, pa da ne ostane belo.

Olga75 -> RE: Farbanje jaja (25.3.2013 14:13:38)

Trco ako imas ( cuj ako imas [sm=smiley36.gif] ) mrezaste carape i ako ih doooooobro svezes trebalo bi da ostane mreza na jajima ( i meni svasta pada na pamet [sm=jezicek.gif] ) kad se skuvaju

Trcosava -> RE: Farbanje jaja (25.3.2013 14:14:17)

Misliš nesu plastične, pa će upiju boju[sm=smiley36.gif] eh ja , mozak mi radi sa pola kapaciteta

Trcosava -> RE: Farbanje jaja (25.3.2013 14:16:28)

IZVORNA PORUKA: Olga RR

Trco ako imas ( cuj ako imas [sm=smiley36.gif] ) mrezaste carape i ako ih doooooobro svezes trebalo bi da ostane mreza na jajima ( i meni svasta pada na pamet [sm=jezicek.gif] ) kad se skuvaju

Pa ja se kao kroz maglu sećam kad smo kao deca skupljali listove da je ostajalo ono od čarape, doduše čvor gore, ali kao da je sotajalo?[sm=zmeden.gif]
SAd mogu samo pahulje snega da skupljam, ali one će se sigurno otopiti [sm=jezicek.gif]

btw htela ja da radim sa salvetama, ali nisu imali ni jedne sa manjim, a lepim motivima, tako da je to palo u vodu

lesica -> RE: Farbanje jaja (25.3.2013 14:22:21)

Ma što si blesava-daj Ani četkicu i mirna si jedno 2 sata, a dobićeš ofarbana jaja.

Trcosava -> RE: Farbanje jaja (25.3.2013 14:24:20)

IZVORNA PORUKA: lesica RR

Ma što si blesava-daj Ani četkicu i mirna si jedno 2 sata, a dobićeš ofarbana jaja.

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] jok, hvala - radije ću farbam sama pre podne, nego da ribam 2 sata kuhinju

Olga75 -> RE: Farbanje jaja (25.3.2013 14:47:37)

Trcosava , ja ti ozbiljno kazem ako dooobro zavezes te mrezaste carape trebalo bi da ostane trag , ja sma jednom probala al nije ostalo na celom jajetu , nekako se olabavilo i skroz se pokvasilo

Lu -> RE: Farbanje jaja (26.3.2013 7:09:33)

Trco sveži koncem kad dobro zategneš naravno.
I daj Ančici da se igra, imačeš najljepša jaja na svijetu[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Ja stavim plastični stoljnjak, obučem R one tanke rukavice i dam mu boje u gelu koje se ne kuhaju i milina[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Mi bi već mogli početi sa pripremama materijala, eh nemam mržeste čarape  kakvo sam ja žensko, ma nemam ni najlonke sram me bilo, moraću da kupim nove i izrežem[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Pretty78 -> RE: Farbanje jaja (26.3.2013 7:57:51)

moze i sa onim gumicama za tegle, poznatim pekmezusama...stavis ih na jaja kako oš i tu ce ostati belo ispod

dijana1* -> RE: Farbanje jaja (29.4.2013 17:05:26)

Danas sam kupila sve sto mi je potrebno za farbanje jaja ,samo nisam jaja. Njih cu verovatno sutra. Jedva cekam da farbam sa Vukom[sm=sloncek.gif]
Bice veseloooi[sm=smiley36.gif] u to sam sigurna[sm=smiley36.gif]

ivaMark -> RE: Farbanje jaja (29.4.2013 19:16:35)

Ovo su od prosle godine.. za sestricinu i sestrica [sm=smiley1.gif]
i Spajdermen je radjen dva dana kasnije ali nisam ga ovekovecila
i naravno: bili su lepsi uzivo [sm=jezicek.gif]

[img]http://www4.slikomat.com/13/0429/c3h-IMAG-0.jpg[/img]

Anck Su Nmaun -> RE: Farbanje jaja (30.4.2013 7:31:40)

ja cu ove godine probati vise , i to sa gumicama, i ono s markerima, prosle godine sam s gliterima i bezveze, nista posebno :P

Anck Su Nmaun -> RE: Farbanje jaja (30.4.2013 7:34:53)

IZVORNA PORUKA: lesica RR

A i ovo bi mogli, a kojim bojama?

lesica -> RE: Farbanje jaja (30.4.2013 7:39:31)

Anck, razmuti prehrambene boje kao tempere, i daj šmizlama da uživaju.

Modessty -> RE: Farbanje jaja (30.4.2013 8:30:43)

Ja planiram u petak da farbam jaja. U stvari najverovatnije ću ih ofarbati u četvrtak uveče, kad Danilo zaspi, a u petak ćemo ih ukrašavati zajedno. Iseckaću mu od kolaž paira razne oblike pa nek lepi. A imamo i sličice iz jedne slikovnice koje nigde nije lepio pa sad mogu da posluže za jaja. Planirah i da napravim ukrase od kartona u obliku jaja i da ih pokačimo po kući. Ali sve to zavisi od ove moje trudnoće i od poludele štitne. U svakom slučaju zabavićemo se![sm=smiley1.gif]

mati -> RE: Farbanje jaja (30.4.2013 9:51:39)

U knjizari sam nasla super stvar, jaje , plasticno sa nekim motivom i sa bojama, kao vodene i cetkicom, mada pise da je Kina , ali nisam gledala tamo po prodavnicama. Za decu je super. Jedno jaje je 80 din. A pakovanje sa dva, od njih se jedno navija i ima nozice i isto se farba , kupili smo u tempu oko 230 din je. Stvarno su interesantno napravili..
A prosle god sam kupila i "blanko" drvena jaja pa smo iscrtavali razne crtane junake. Treba imati samo malo maste , i nesto malo para... kao i za sve ostalo.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>