eugenija -> RE: Muško-ženska prijateljstva (17.3.2009 11:47:06)
|
Omiljeni mi dijalog iz filma "Kad je Hari sreo Sali": Hari i Sali izlaze iz kafića... Hari se zabavlja sa najboljom Salinom drugaricom. Hari primećuje da... - Ti si veoma privlačna osoba. - Hvala. - Amanda nikad nije rekla da si tako privlačna. - Možda ona ne misli da jesam. - Ne mislim da je to stvar mišljenja. Empirijski, ti si privlačna osoba. - Amanda je moja prijateljica. - Da? - I ti se zabavljaš sa njom. - Da? - I nabacuješ mi se! - Ne. - Šta? - Zar ne može muškarac da kaže da je žena privlačna a da to ne bude nabacivanje?...U redu, u redu. Hajde da kažemo, rasprave radi, da je bilo nabacivanje. Šta hoćeš da uradim? Povlačim izjavu, OK? Povlačim je. - Ne možeš da povučeš izjavu. - Zašto ne? - Jer je već rečeno. - I šta ćemo da radimo? Da pozovemo policiju, “već je rečeno”! - Samo zaboravi. - OK? - Super! ''Zaboravi.'' To je moj moto. To uvek kažem: ''Zaboravi.'' Hoćeš da odemo u neki motel? Vidiš? Nisam zaboravio. - Hari. - Rekao sam da hoću, ali nisam. - Hari! - Šta? - Bićemo samo prijatelji, OK? - Super! Prijatelji! To je najbolje... Shvataš da mi nikad ne bismo mogli da budemo prijatelji. - Zašto? - Ono što hoću da kažem je, i ovo nije nabacivanje ni na koji način i ni u kom obliku, da muškarci i žene ne mogu da budu prijatelji, jer pitanje seksa uvek pravi problem. - Nije tačno. Imam veliki broj muških prijatelja i tu nema ni pomena o seksu. - Nemaš. - Imam. - Nemaš. - Imam! - Samo misliš da imaš. - Imam seks sa njima a da to i ne znam? - Ne, svi oni hoće seks sa tobom. - Neće. - Hoće. - Neće. - Hoće. - Otkud ti znaš? - Nijedan muškarac ne može da bude prijatelj sa ženom koja mu je privlačna. Uvek želi seks sa njom. - Znači hoćeš da kažeš da muškarac može da bude prijatelj samo sa ženom koja mu nije privlačna. - Ne, i nju želi da povali. - Šta ako one neće seks sa tobom? - Nije bitno. Pitanje seksa je već tu, tako da je prijateljstvo osuđeno na propast. - Izgleda da onda nećemo biti prijatelji. - Izgleda da ne. - Šteta.
|
|
|
|