Verus -> RE: Porodila se Verus!!! (3.4.2010 19:38:08)
|
Drage moje sve sve ljubavi! Mogla sam sa telefona da citam sve na RR, ALI mi je non stop forum davao error kada sam htela da se logujem da vam se javim. Plakala sam puno, od srece, od svega. Stigli smo kuci pre 20 minuta. Helena je opet jela u bolnici pre polaska, tako da jos uvek spava, vec ima sat i po. Mleko mi je doslo vec drugi dan, bas bas jako rano, tako da evo, danas vec izmedju podoja moram nositi zastite jer mi sve ide po grudnjaku, majici. Helena je mala, i ima malena usta, tako da je prvi dan samo bradavicu htela da hvata, i dobila sam par pukotina iako sam mazala bradavice non stop. Sada se hvata kako treba i lepo doji, ali me malo jos boluckaju te dve ranice. Ja se dobro osecam. Bilo je manjih komplikacija na kraju sa mnom-nije mi se placenta htela odvojiti, pa su je rucno masirali i cupali da ne zavrsim na operaciji. Materica se zato nije zgrcila odmah, pa sam za nekih 5-10 minuta izgubila vise od litre krvi, dali su mi neki lek analno i u infuziju da pomogne sa grcenjem materice. Da nije bilo jedne dr. koja je to rucno masirala i cupala, zavrsila bih na operaciji i ne daj boze izgubila matericu. Ali sve se dobro zavrsilo. Porodjaj je bio pozitivno iskustvo. Bila sam indukovana 10 sati posle pucanja vodenjaka, ceo porod je trajao oko 18.5 sati od kojih sam jedno 3 sata bila u jacim bolovima. Pisacu vise u prici, ovih dana. Helena je dobila Apgar 9 od 9 (ovde je 9 maximum-10 se ne daje, jer kazu, svaka beba ima ljubicaste tabane i sake, i tu odmah svi izgube poen). Teska je 2600 a duga 47.5 cm. Malena je ko bubica, ali se ne bojim da je podizem, prepovijam i ostalo. Imam osecaj kao da je imam vec godinama. Mnogo je volim. Posto je sve bilo u redu, i prosla je sve testove, mogli smo ici kuci odmah posle 2 dana u bolnici. Za sada je sve dobro, pisacu vam vise cim se malo naviknemo da smo kuci-za sada gledamo da se pas i macak polako naviknu na jos jedno ljudsko bice. PUNO su mi znacile sve vase porukice jer sam ih citala izmedju kontrakcija-iako to niste znale jer se nisam mogla javiti!
|
|
|
|