Anoniman -> Lubenica torta (31.3.2010 12:59:17)
|
LUBENICA TORTA Potrebno je: -6 jaja -6 kasika secera -6 kasika brasna Nadev: -3/4l mleka -6 kasika secera -6 kasika gustina -250g secera -250g maslaca ili margarina -250g zele bombona -sok od jednog limuna -150g suvog grozdja -ekstrakt maline -3 rebra cokolade -2 kesice vanilin secera Glazura: -3 kesice ulupanog slaga Priprema: Ulupati cvrst sneg od belanaca, dodati secer i jedno po jedno zumance. Kada je masa penasta, dodati joj brasno. Peci u podmazanom i brasnom posutom cetvrtastom plehu. Ispecen patispan staviti u manju okruglu posudu, da dobije oblik polovine lubenice. U medjuvremenu, pripremiti nadev. Kuvati mleko sa secerom i gustinom dok se ne dobije gusti krem. Skinuti sa stednjaka i mesati dok se ne ohladi. Posebno umutiti maslac sa secerom i dodati skuvanom kremu. Dobijenu masu podeliti na tri dela. U jedan staviti limunov sok i zele bombone, u drugi suvo grozdje i ekstrakt maline, a u trecu rastopljenu cokoladu i vanilin secer. Na patispan u sudu okruglog oblika staviti prvo beli nadev, preko njega crveni, a potom nadev sa cokoladom. Ostaviti u hladnjak da se torta stegne, izruciti na tacnu i ukrasiti ulupanim slagom.
|
|
|
|