Ana RR -> Francuski pasulj (28.3.2010 16:12:50)
|
Potrebno za 4 osobe: 500g krupnijeg belog pasulja 300g crnog luka (ja sam stavila 2 srednje glavice) 150g šargarepe 4 čena belog luka (ja sam stavila malo belog luka u prahu) karanfilić (nisam stavljala) paradajz pire lovorov list biber u zrnu slatka i ljuta začinska paprika so (ja sam koristila vegetu) suvi biljni začini biber prezle krompir Priprema: Pasulj prokuvajte i prvu vodu bacite. Zatim ga kuvajte u posoljenoj vrućoj vodi sa lovorom, biberom u zrnu i glavicom crnog luka u koju ste zaboli karanfilić. U toku kuvanja u pasulj dodajte opran ceo krompir da izvuče materije koje izazivaju nadimanje. Dinstajte iseckani crni luk i šargarepu isečenu na štapiće da omekša. Zatim dodajte paradajz pire, začinske paprike i beli luk. Posolite, pobiberite i dodajte suvi biljni začin, te izmešajte. Iz kuvanog pasulja izvadite luk sa karanfilićem, lovor i krompir. Pasulj delimično ocedite od vode, pomešajte sa dinstanim lukom, preručite u vatrostalni sud, pospite prezlama i zapecite u rerni.
|
|
|
|