Francuski pasulj (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


Ana RR -> Francuski pasulj (28.3.2010 16:12:50)

Potrebno za 4 osobe:

500g krupnijeg belog pasulja
300g crnog luka (ja sam stavila 2 srednje glavice)
150g šargarepe
4 čena belog luka (ja sam stavila malo belog luka u prahu)
karanfilić (nisam stavljala)
paradajz pire
lovorov list
biber u zrnu
slatka i ljuta začinska paprika
so (ja sam koristila vegetu)
suvi biljni začini
biber
prezle
krompir

Priprema:

Pasulj prokuvajte i prvu vodu bacite. Zatim ga kuvajte u posoljenoj vrućoj vodi sa lovorom, biberom u zrnu i glavicom crnog luka u koju ste zaboli karanfilić. U toku kuvanja u pasulj dodajte opran ceo krompir da izvuče materije koje izazivaju nadimanje. Dinstajte iseckani crni luk i šargarepu isečenu na štapiće da omekša. Zatim dodajte paradajz pire, začinske paprike i beli luk. Posolite, pobiberite i dodajte suvi biljni začin, te izmešajte. Iz kuvanog pasulja izvadite luk sa karanfilićem, lovor i krompir. Pasulj delimično ocedite od vode, pomešajte sa dinstanim lukom, preručite u vatrostalni sud, pospite prezlama i zapecite u rerni.





Zell -> RE: Francuski pasulj (28.6.2012 19:28:17)

Ana, jel mogu da se dodaju neka suva rebarca u ovaj "La Pasulj" ja ga uvek kuvam samo na jedan, starinski nacin sa kolenicom...




crazymama -> RE: Francuski pasulj (28.6.2012 19:31:24)

obozavam pasulj, ali cini mi se da su ove prezle visak :)




Ana RR -> RE: Francuski pasulj (28.6.2012 22:07:18)

Može, što da ne [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Prezle malo upiju višak tečnosti i naprave koricu odozgo. Može i bez njih, ja volim kada je sočno [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stranica: [1]