Anoniman -> Pohovan kackavalj (28.3.2010 15:35:34)
|
Kako ga spremate? uvaljate posebno u brasno pa jaja pa prezle ili napravite smesu pa onda??? evo dva recepta: 1. Potrebno je: 300 g kačkavalja 100 g brašna 50 g prezli 2 jajeta ulje Priprema: Stariji kačkavalj isecite na tanke režnjeve. Svaki komad uvaljajte najpre u brašno, zatim zamočite u razmućena jaja, a potom u prezle. Tako pripremljene režnjeve pržite na dobro zagrejanom ulju da poramene s obe strane. 2. Potrebno je:300gr tvrdjeg kačkavalja,2 kom jaja,brašno,vegeta i ulje. Priprema:Od jaja,vegete(ne preterano posšto je kacčkavalj već prilično slan) i brašna napraviti smesu malo gušću od smeše za palačinke,kačkavalj iseći na parčad debljine otprilike jednog prsta,uvaljati sa obadve strane u smesu za pohovanje i pržiti na jako zagrejanom ulju,kad porumeni gotov je.
|
|
|
|