Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Prijava deteta (maticar, MUP...) 12.12.2012 16:23:55
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: ksena IZVORNA PORUKA: vukosava Ja sam dete upisala u maticnu knjigu gradjana i u knjigu drzavljana (neke dve stvari) preko konzulata. Ali nema jos JMBG cini mi se da treba da odem u MUP kad budem tu u NS da mi daju. to ide odvojeno? ja sam predala u konzulatu papire za upis u maticnu knjigu, to je kao upis rodjenja deteta. je l' to sad ide automatski i u knjigu drzavljana? Imaju dve knjige, nisu iste. A ne znam zasto imaju dve valjda sto svi drzavljani nisu rodjeni u Srbiji ili otkud znam...
|
|
|
|
RE: Prijava deteta (maticar, MUP...) 12.7.2014 0:42:30
|
|
|
|
dunja RR
|
Mi smo završili izvod u opštini i prijavu u MUP-u. Sada slede knjižica, kontrola ..
|
|
RE: Prijava deteta (maticar, MUP...) 30.11.2014 0:37:08
|
|
|
|
wivern
|
Jel ima neko da je skoro prijavljivao dete, treba mi info da li je potrebno da oba roditelja idu u sup?
|
|
RE: Prijava deteta (maticar, MUP...) 30.11.2014 15:17:44
|
|
|
|
mama micki
|
Ukoliko su oba roditelja na istim adresama i nose isto prezime, dovoljno je da u pol.stanicu ode jedan od roditelja sa svojom i ličnom kartom drugog roditelja.Ako su roditelji na različitim adresama po ličnoj karti, potrebno je prisustvo oba roditelja. Na pr. ako se dete prijavljuje na tatinu adresu a mama nije na toj adresi po lk, potrebno je da ona da pisanu saglasnost da se dete prijavi na očevu adresu. Tamo uzimate obrazac za prijavu prebivališta koji se popunjava, a taksa iznosti 290,00 dinara. Obavezan je original izvod iz mkr za dete, samo na uvid. Može i overena kopija. Ovo je sve što je potrebno, nadam se da sam bila od pomoći. Pozdrav!
|
|
|
|
RE: Prijava deteta (maticar, MUP...) 30.11.2014 15:26:06
|
|
|
|
branki*
|
ovo i mene ceka ubrzo,dobro je da ima tema mama micki,hvala
|
|
RE: Prijava deteta (maticar, MUP...) 30.11.2014 18:23:10
|
|
|
|
wivern
|
Mama micki hvala puno, spasila si me da ne moram i ja da idem :)
|
|
RE: Prijava deteta (maticar, MUP...) 30.11.2014 21:40:10
|
|
|
|
vikiveki
|
Joj kada se samo setim tih peripetija,dobro je što ima ova tema da pomognemo jedni drugima
|
|
RE: Prijava deteta (maticar, MUP...) 30.11.2014 21:41:48
|
|
|
|
soni
|
ovde iz bolnice automatski salju da je ete rodjeno i stigne mi kuci maticni broj
|
|
RE: Prijava deteta (maticar, MUP...) 7.12.2014 9:51:58
|
|
|
|
mama micki
|
Nema na čemu drage moje RR mame, zato smo tu.
|
|
|
|
RE: Prijava deteta (maticar, MUP...) 7.12.2014 11:54:35
|
|
|
|
kvazar
|
Uh,ja sam se oko izvoda dobro namučio
|
|
|
|
RE: Prijava deteta (maticar, MUP...) 1.3.2017 10:20:43
|
|
|
|
Mariya
|
Za ne poverovati, ali izgleda da prijava deteta u porodilištu funkcioniše Za prijave trebaju LK roditelja, meni ostale papire nisu tražili (izvode i slično) jer se skoro svi podaci nalaze u sistemu. Nekoliko sati nakon što je sestra u porodilištu poslala prijavu, i mm i ja smo dobili poruke od E-uprave da je naše dete upisao u MKR i dodeljen mu je JMBG, da je prijavljeno na prebivalište i u obavezno ZO. Navodno će nam izvod iz MKR i zdravstvenu karticu poslati na kućnu adresu i to još ove nedelje Skeptična sam, ne mogu da verujem da ovo može da se završi bez obijanja pragova, čekanja u redovima i šalterima!
|
|
|
|
RE: Prijava deteta (maticar, MUP...) 1.3.2017 10:26:08
|
|
|
|
lesica
|
Mariya, pa kad ce da funkcionise sistem ako ne sad
|
|
RE: Prijava deteta (maticar, MUP...) 1.3.2017 10:38:46
|
|
|
|
maslackic
|
koje je to porodiliste ? sami to rade ili ih juris ?
|
|
RE: Prijava deteta (maticar, MUP...) 1.3.2017 10:44:00
|
|
|
|
degu
|
Marija izvod stigne za 2 dana bukvalno, knjizica ko zna kad ce, ali potvrdu mozete podici odmah. Super je ovo, jedna briga manje
|
|
RE: Prijava deteta (maticar, MUP...) 1.3.2017 11:17:02
|
|
|
|
suzi kju
|
Aleluja ,vreme je i bilo da se to sredi. Sećam se cimanja posle porođaja ,ja sam isla samo za prijavu a muž na sva ostala mesta. Koliko samo papira za prijavu u mir pa za knjižicu pa za mesto prebivališta.
|
|
|
|
RE: Prijava deteta (maticar, MUP...) 1.3.2017 11:25:56
|
|
|
|
Mariya
|
Maslackic, mislim da je u svim porodilištima od januara tako, ja sam se porađala u Bačkoj Topoli. Degu ti si u Vrbasu, jel'da? Suzi sećam se kako je to ranije išlo, zato se sada čudim da može i jednostavno
|
|
|
|
RE: Prijava deteta (maticar, MUP...) 1.3.2017 12:18:40
|
|
|
|
Duškić
|
Ja sam se porodila u N.Frontu...I milina oko prijave deteta. Odmah ti i poruka stigne...Ime i prezime deteta i adresa...Super je , nema cimanja
|
|
|
|
RE: Prijava deteta (maticar, MUP...) 1.3.2017 16:51:33
|
|
|
|
degu
|
Da,da ja sam u Vrbasu, odlicno to funkcionise sad.
|
|
RE: Prijava deteta (maticar, MUP...) 3.3.2017 12:23:48
|
|
|
|
Mariya
|
Degu, jeste li već dobili zdravstvenu?
|
|
|
|
RE: Prijava deteta (maticar, MUP...) 3.3.2017 13:03:38
|
|
|
|
degu
|
Ne, zdravstvena se ceka dugo, a izvod i drzavljanstvi stizu odmah.
|
|
RE: Prijava deteta (maticar, MUP...) 6.3.2017 17:16:39
|
|
|
|
Mariya
|
Muž mi kaže da se, dok se ne dobije zdravstvena kartica na koju se predugo čeka, umesto nje dobija papir koji služi kao ZK, zna li neko nešto o tome? Da li ste dobili taj papir?
|
|
|
|
RE: Prijava deteta (maticar, MUP...) 6.3.2017 17:21:44
|
|
|
|
degu
|
Pa ja ti napisah da ces dobiti potvrdu koju u socijalnom trebas da podignes.
|
|
RE: Prijava deteta (maticar, MUP...) 6.3.2017 17:30:18
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Muz je tu potvrdu uzeo sa posla, ali je verovatno drugacije kod njih (radi u vojsci)
|
|
RE: Prijava deteta (maticar, MUP...) 6.3.2017 17:32:21
|
|
|
|
mali_mis
|
Mariya dizes u socijalnom, i onda sa tim papircetom kod lekara. Al kontam posto je za bebu, da ce sigurno trebati i tvoja stara ili nova zdravstvena.
|
|
|
|
RE: Prijava deteta (maticar, MUP...) 6.3.2017 18:08:13
|
|
|
|
Mariya
|
E hvala vam žene. Degu, sad vidim, stvarno si napisala, sutra šaljem muža da uzme. Ali zar u socijalno, ne u rfzo Inače danas su nam stigli izvod iz MKR i državljanstvo. 7 dana nakon prijave.
< Poruku je uredio Mariya -- 6.3.2017 18:10:44 >
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Hidratacija najmlađih u letnjim danimaTokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti.
Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata.
Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?