Anoniman -> RE: rođendanske torte (14.9.2014 14:11:09)
|
IZVORNA PORUKA: Žapkić Trcosava EVE sam našla recopis:[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] (Inače, torta se zove "Grofica") -4 pakovanja jafe --3 gotova rolata (ja stavljam ona "Seven days") 1. fil: -3 pudinga od vanile -1/2l mleka - 200 gr šećera u prahu (ja stavim manje) - 1 margarin - 250gr mleka u prahzu - "Eskimko" od vanile (može i neki drugi sladoled za mućenje 2. fil: - 400 gr mlevenog keksa - 1-2 ćaše gazioranog soka - 1/2 margarina - 100 gr šećera u prahu (ja stavim manje Za 1. fil: Skuvati puding i ostaviti da se ohladi. Umutiti "Eskimko" i ostaviti da se stegne u frizider (ne u zamrzivač!). Margarin umutiti sa šećerom u prahu, kada se puding ohladi, dodati umućeni margarin i sladoled, pa na kraju umešati mleko u prahu. Za 2. fil: Keks potopiti sa skom i kada se sjedini dodati margarin i šećer. Ja sam kao kalup koristila đevđir-on mi je bio najpogodniji, jer je u obliku polulopte. Obložila sam ga streč-folijom, da lakše moguda izvadim tortu. na dno ređaš jafu, pa fil sa mlekom u prahu, pa isečen rolat na kolutove, pa fil sa keksom i tako sve dok imaš sastojaka. E, sad, ja nekad umesto rolata stavim piškote. Obavezno za kraj ostavljaš jafu ili rolat, ne fil, jer to kad izvrneš dođe ti kao donji deo. Ostavim preko noći u frižider. Sutradan izvrnem na tacnu, lako se izruči jer ti pomaže folija. Posle ukrašavaš po želji. Videla si Tininu Bubamaru-ona je bila oduševljena. A torta je više nego ukusna, ispadne ogromna. Ova torta zvuci tako dobro[sm=zz_eek2.png] moracu d aje probam, Zapkic ako te ne bude mrzelo postavi ovde sliku te bubamare, i recept za fondan, oprobala bih se ove godine, je li tesko?[sm=zmeden.gif]
|
|
|
|