RE: rođendanske torte (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno

Poruka

Peace* -> RE: rođendanske torte (9.12.2013 10:03:19)

Imam i ja oooodličan recept za posne mafine. [sm=smiley1.gif]

Posni mafini

Sastav:
- 3 šoljice brašna
- 3 kašičice praška za pecivo
- malo soli
- 6 kašičica kakao praha
- 2 šoljice šećera
- 2 šoljice vode
- 3/4 šoljice ulja
- 2 kašičice sirćeta

Originalni recept kaže da se u kalupe naspe malo smese, pa se stave maline i onda naspe ostatak smese, a zatim peče 15 min na 180 stepeni.

Ja sam stavljala višnje jer Marko još ne jede maline.

[img]http://www4.slikomat.com/13/0909/i84-850688.jpg[/img]

Torbica -> RE: rođendanske torte (9.12.2013 10:06:55)

Tasho, probacemo i ovaj receptic, zvuci dobro. Ja mislim da mu to sirce da mekocu, i u onaj recept po kom sam ja pravila ne ide prasak za pecivo nego soda bikarbona ali i med, ma predivni su stvarno. Ja ih pretvorih u koru za tortu! [sm=smiley36.gif] Na odusevljenje svih nas!

Peace* -> RE: rođendanske torte (9.12.2013 10:12:39)

I ja to često pravim kao koru za tortu. [sm=smiley1.gif]

e, kako se od pudinga napravi fil za tortu? Naime, ja pudinge pravim sa vodom zbog Marka, i onda bude pihtijasto. Dodam margarin? ili kako?

pocahontas -> RE: rođendanske torte (9.12.2013 10:21:40)

zene svaka vam cast na ovim tortama!!

Didy -> RE: rođendanske torte (9.12.2013 10:24:30)

Tašo, ja imam neki recept za posnu tortu gde se fil pravi s pudingom koji se zakuva u sok i kad se ohladi, pomeša se s margarinom ili maslacem umućenim penasto s prah šećerom. Ne bude loše.

Torbica -> RE: rođendanske torte (9.12.2013 10:29:26)

Ja sama pravim sojino mleko, kupim bio soju, imas je svuda po zdravim hranama. Pravim uvek 2 litre, svaki drugi dan jer mi ne koristimo kravlje mleko godinama. Pored ovog pravim i od lesnika, badema, kokosa, ali za ovakve torte gde se kuva fil, stavljam sojino. 250 gr soje potopis uvece, ujutro operes, ubacis u blender i dodas vode toliko da moze kasa da se napravi a da blender prezivi. Doooobro sameljes, sto bolje tim je mleko ukusnije. Posebno zakuvas 2 litre vode, kad prokuva dodas samlevenu soju i kad prokuva prokrckas par minuta, par puta da se podigne u loncu. Procedis kroz gazu i posolis, na litar mleka ide pola kasicice soli. E mi ga vise ne sladimo a ranije smo ga po ukusu znali zaseceriti, oko 1 kasicica fruktoze (ili secera) na litar mleka. Dakle na dve litre - jedna kasicica soli i 2 kasicice fruktoze. Zacinis po ukusu.
Uzmem litar tog mleka, zasladim po ukusu, kod nas je to 2 kasike fruktoze, odvadim onoliko mleka da razmutim dva pudinga, u mleko dodam cokoladu da se otopi (ovo ne moras) i zakuvam puding kad prokuva mleko. Ja ne mutim posebno maslac pa kad se ohladi puding....Vec odmah u vruce dodam 125 gr sojinog maslaca (ne koristimo ni margarin uopste) i to kad se prohladi bas bude fino za filovanje torte. [sm=smiley1.gif]
Didy, probala sam i tako, a ovako ima onaj lep kremasti ukus, tesko moze da se skonta da nije sa kravljim mlekom, ukusnije je.

Didy -> RE: rođendanske torte (9.12.2013 10:36:40)

Ma, znam, Torbice, ja pravim sa sojinim kupovnim mlekom kad pravim posno, ali kontam da Taša pita zbog alergije zbog Marka kako se pravi s vodom, pa sam joj samo dala savet da je ukusnije kad se puding zakuva u sok. Jedino što idu 3 pudinga u 1l soka, 1/2 margarina i 200g šećera u prahu.

Torbica -> RE: rođendanske torte (9.12.2013 10:40:31)

Didy, znam da je u pitanju alergija. Mada mislim da kod alergicne dece sme sojino mleko [sm=zmeden.gif] Javice se ona vec pa ce reci. [sm=smiley1.gif]
A to kupovno sojino je fino, jedno vreme smo i to koristili. Ja izbegavam one u prahu sa sto onih E-ova...

Peace* -> RE: rođendanske torte (9.12.2013 10:40:40)

Da, ja ne bih da forsiram soju jer je u vezi sa alergijom na kazein, pa bih radije u vodi (soku).

Dakle, u 3 pudinga u 1l soka, 1/2 margarina i 200g šećera u prahu.

Koliko je pola margarina? Ja ne koristim te za kuvanje već neki njegov specijalni. Koliko je gr?

I onda margarin umutim sa šećerom? Mikserom? Topim margarin?

Torbica -> RE: rođendanske torte (9.12.2013 10:44:06)

Ja sam ranije mutila kao Didy, a sad vec jedno vreme dodam u vruce taj maslac 125 gr, to ti dodje pola pakovanja i izmesam, ono se otopi i bas bude ukusno. Ne dodajem secer u prahu jer mi je vec slatko mleko od fruktoze, ili sok/voda sta god. A jel smete kokos? Kokosovo mleko je preukusno, isto ga sama pravim. [sm=smiley1.gif]

Didy -> RE: rođendanske torte (9.12.2013 10:46:22)

Pola margarina je 125g. Ja ga izvadim bar jedno sat vremena pre mućenja iz frižidera, isečem na kocke nožem i ostavim da se opusti. Umutim ga mikserom, dodam šećer u prahu i kad se puding dobro ohladi, pomešam obe smese. E, sad, Torbica kaže da odmah naseče margarin u vruć fil, ja tako nikad nisam probala, ali verujem joj na reč.[sm=smiley36.gif]
U receptu piše 3 pudinga u 1l sojinog mleka ili u pola vitre vode zakuvati, a ja sam jednom zakuvala i u litri soka, kontam da je gustina soka kao i gustina mleka, veća od gustine vode.
A, da, ako zakuvavaš u sok, stavi možda 50g šećera u prahu ili 100 g ako volite slađe jer je sok već sladak.

New Mom -> RE: rođendanske torte (9.12.2013 10:54:24)

Vau, kakvi majstori! Torbice, jovice, svaka cast na umecu al i na strpljenju![sm=bravo.gif]

Peace* -> RE: rođendanske torte (9.12.2013 11:17:26)

A jel smete kokos? Kokosovo mleko je preukusno, isto ga sama pravim.

Pa kupovala sam ono kokosovo brašno, nedavno pravila one kuglice plazma, kokos, banane.

Kako ga praviš?

Anoniman -> RE: rođendanske torte (9.12.2013 11:24:06)

Peace, vidim da si koristila te silikonske kalupe. Ja to nikad nisam koristila. Je l' ih samo poslazete na neku tepsiju?

Didy -> RE: rođendanske torte (9.12.2013 11:27:25)

Kseno, ja ih imam i ekstra sam zadovoljna. Samo ih staviš na žicu, ne idu u tepsiju. Jedino je fora što ih ne možeš stavljati u rernu kad ih već napuniš, to sam prvi put shvatila da sam u problemu.[sm=smiley36.gif] Rerna se ugrejala, kalupi puni, a ne znam kako da ih prebacim.[sm=smiley36.gif]
Znači: izvadiš žicu, uključiš rernu, staviš kalupe na žicu, napuniš ih i onda ubacuješ u rernu. Tako ih i vadiš, zajedno sa žicom.[sm=smiley1.gif]
Ja u njima pečem i projice, ništa se ne lepi.

Torbica -> RE: rođendanske torte (9.12.2013 11:28:24)

http://lifepressmagazin.com/kulinarstvo-2/kuvanje-2/napraviti-kokosovo-mleko/ Jako je lepo i klinci ga vole! Odusevices se!
Didy [sm=smiley36.gif] A ti kalupici su zakon, ja ih koristim i za mikrotalasnu!
Sad kad dobijemo packe, sve redom!
NM hvala!

Didy -> RE: rođendanske torte (9.12.2013 11:35:49)

Jao, ja tek sad vidim na koje kalupčiće mislite.[sm=smiley9.gif] Nemam takve, imam one izjedna, kao spojene.

Didy -> RE: rođendanske torte (9.12.2013 11:42:32)

IZVORNA PORUKA: Torbica
Sad kad dobijemo packe, sve redom!

Zatrpani su paketićima i organizacijom, nemaju vremena za packe.[sm=smiley4.gif]

milicicak -> RE: rođendanske torte (9.12.2013 11:45:50)

IZVORNA PORUKA: Torbica

http://lifepressmagazin.com/kulinarstvo-2/kuvanje-2/napraviti-kokosovo-mleko/ Jako je lepo i klinci ga vole! Odusevices se!

Torbice, ziva bila [sm=smiley1.gif]

sve torte su prelepe, bravo za kreativne mame [sm=bravo.gif]

Torbica -> RE: rođendanske torte (9.12.2013 11:48:37)

[sm=smiley4.gif][sm=smiley31.gif]

Anoniman -> RE: rođendanske torte (9.12.2013 11:59:41)

evo nase
[img]http://www4.slikomat.com/13/1209/ja-DSCN11.jpg[/img]

Peace* -> RE: rođendanske torte (9.12.2013 12:03:13)

IZVORNA PORUKA: ksena

Peace, vidim da si koristila te silikonske kalupe. Ja to nikad nisam koristila. Je l' ih samo poslazete na neku tepsiju?

Da. [sm=smiley1.gif]

Didy, jel nije onda lakše staviti ih u plitku tepsiju? [sm=zmeden.gif]

Odoh da čitam za kokosovo mleko.

Torbica -> RE: rođendanske torte (9.12.2013 12:10:09)

Peace, ja sam pojednostavila, 200gr kokosovog brasna na 1 litar vode. Kad se lepo zacini, predivno je! So i secer. Isto - pola kasicice soli i jedna kasicica secera.
Mislim da ce ti biti predobro za tortu. [sm=smiley1.gif]

Peace* -> RE: rođendanske torte (9.12.2013 12:18:10)

Probaću. Hvala [sm=smiley1.gif]

Torbica -> RE: rođendanske torte (9.12.2013 13:50:52)

Ma nista!
Ksena, preslatka je Kitty!

Stranica: <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sledeća stranica >   >>