Anoniman -> RE: rođendanske torte (21.7.2011 22:22:23)
|
Evo, izvinite što ste tolko čekali [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] smeškić uživaj TORTA OD SIRA SA ČOKOLADOM (za 8 osoba - rasklopljiva okrugla tepsija prečnika 20cm) dakle, ko ima veću neka srazmerno poveća i količinu sastojaka [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Potrebno: 125gr čokolade 2 kašike želatina u prahu 250gr punomasnog mekanog sira 2 jajeta; razdvojiti belance i žumance 60gr šećera 150ml kisele pavlake 30gr grubo narezanih komadića čokolade Za podlogu: 125gr muslija 90gr rastopljenog putera 30gr šećera Za ukras 300ml šlaga čokoladne strugotine Priprema: Pripremite podlogu, pomešajte izmrvljene muslije sa rastopljenim puterom i šećerom, pa smesu ravnomerno utisnite na dno kalupa. OStavite u frižider da se hladi. Otopite čokoladu na pari i ostavite da se malo prohladi. Rastopite želatin po uputstvu sa kesice (na 2 kašike želatina, dovoljno je oko 3 kašike hladne vode). U većoj posudi mešajte sir da se sve grudvice razbiju i da omekša. Dodajte mu žumanca i šećer, pa kad se lepo sjedine i pavlaku, rastopljenu čokoladu, komadiće čokolade i želatin. Dobro promešajte. U posebnoj posudi ulupati lep sneg od belanaca (ako želite slađu tortu, dodajte malo šećera i u belance), pa postepeno dodajte dobijenoj smesi od sira. Kad se sve lepo pomeša, izlijte u kalup preko podloge od muslija i ostavite da se hladi (najbolje preko noći) Torta je super što se neukrašena može zamrznuti, pa po potrebi odmrzavati 8 sati u frižideru i služiti. U nju idu sveža jaja, zato pazite od koga ih nabavljate-ako ste sigurni u kvalitet, i klinci će se super zasladiti [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Šlag umutite pa ukrasite po ukusu, a strugotine čokolade, ako nemate gde kupiti, možete sami napraviti onim nožićem za čišćenje povrća, samo pre toga ostavite tablu čokolade na sobnoj temperaturi 10ak minuta, a dobijene strugotine prvo odložite na papir, vratite tako u frižider da se stegnu, pa tek onda ukrasite tortu. Kad je torta gotova skinite obod tepsije i služite. Prijatno!!!
|
|
|
|