RE: Brzinski ručkovi (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


Lilly* -> RE: Brzinski ručkovi (26.3.2010 22:03:29)

Zaboravih na paprike punjene sirom pa zapečene u reni, mljac!




pepino -> RE: Brzinski ručkovi (26.3.2010 22:06:59)

Hvala Paki,vec sam rekla recepti su vam dobri i vecinu i ja pravim slicno ili isto,ali oni za mene nisu brzi,priprema svega toga sto navodite da se reda je spora,i jos ako dodam da se sve to pece pola sata-sat,to za mene nisu bas brzi ruckici,hvala svima...[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




Anoniman -> RE: Brzinski ručkovi (26.3.2010 22:18:29)

Moj ti je predlog - kupi šta imaš od smrznutih povrtaljki . Kesicu kukuruza (ili onaj u konzervi , imaš i pasulj u konzervi) , imaš i boraniju , grašak ... Uzmeš tiganj , dodaš malo ulja , baciš komadiće piletine , i po šaku od svega - šaku kukuruza , šaku pasulja , svež kupus iseckaš na brzaka i baciš par listova dodaš luk i ostalo šta ti padne pod ruku , kikiriki recimo ... propržiš 15 - tak minuta i to je to ... Začiniš po ukusu (soja sos , pavlakom preliješ , čime god želiš ) i eto , a ostatak hrane ostaviš u zamrzivač ili friz , i imaš za kasnije .
Imam još jedan recept , iseckaš luk na brzaka, baciš na tiganj, isto tako i piletinu - sackanu ili u komadu . Pred kraj dodaš kikiriki i preliješ slatkom pavlakom da se sjedini , ako ti je retko ubaciš kašiku brašna .  Etra je , a spremno za 10 min . Moja mama ne voli luk , pa možeš i bez luka . Ista ti je opcija da propržiš kockice piletine sa lukom , ovamo skuvaš špagete i povežeš tom slatkom pavlakom i dodaš vegetu - znači piletina sa lukom i špageti povezani slatkom pavlakom - mnogo lepo . Eto , nadam se da sam ti pomogla , ovo se sve brzo sprema a nije toliko skupo . 




paki -> RE: Brzinski ručkovi (26.3.2010 22:21:21)

Najbrzi rucak je kupi rostilj meso,napravi pljeskavice ,svaku posebno stavi u celofan i zamrzni.onda vadis iodmrznes i przis koliko ti je potrebno.




choopa choops -> RE: Brzinski ručkovi (26.3.2010 22:50:11)

Ja kad nemam vremena da spremam neki fini rucak ( a to je pocelo da se desava malo cesce od kada su poceli ovi fini i suncani dani [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ) pripremam:

Pire iz kesice  (koji mi je mnogo ukusniji od obicnog)
Pomfrit iz kesice [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] (nije ukusniji od obicnog, ali bas me briga- bar je bolji od ovog krompira ''vodenog'' sto sad ima da se kupi)
Panirane riblje stapice
Smrznuti spanac
Milanez sos za spagete i spagete [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Snicle przene na sto nacina [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Supicu iz kesice (preporucujem C pilecu corbu koja je odlicna, samo dodas Fidu)

I tako...sve brza (i nezdrava) hrana i konstantno me pece savjest to dajem djetetu to da jede [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Ali nije tako cesto pa se tjesim [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Lu -> RE: Brzinski ručkovi (27.3.2010 6:29:59)

IZVORNA PORUKA: pepino

Hvala Paki,vec sam rekla recepti su vam dobri i vecinu i ja pravim slicno ili isto,ali oni za mene nisu brzi,priprema svega toga sto navodite da se reda je spora,i jos ako dodam da se sve to pece pola sata-sat,to za mene nisu bas brzi ruckici,hvala svima...[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Jao pepino,za koju pastu treba pola sata ili sat[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Dok se pasta skuha, sve sa vodom dok zavrije treba 15 min. a za to vrijeme možeš naptraviti umak koji želiš,bologneze, carbonara, topu(istopiš na maslacu 3-4 vrste sira, sirnih namaza ili nekih drugih mliječnih proizvoda)zatim , kratko prodinstaš povrće,bijelo pileće meso sa vrhnjem za kuhanje(neutralna pavlaka).
Da,nemoj da guliš šampinjone, tako ih samo uništavaš i oduzimaš sebi bespotrebno vrijeme[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Ovo što je ancksn...navela, punjeni pileći odresci možda ti zvuči komplicirano ali zaista nije, to je pečeno za najviše 10-ak min.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]





Lilly* -> RE: Brzinski ručkovi (27.3.2010 9:00:57)

Evo jednog recepta što je postavila Alexis79 KLIK




*Alexx* -> RE: Brzinski ručkovi (27.3.2010 9:12:32)

Jao, šti ja volim ovu temu, eto meni ručka za sledeću nedelju [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] Ispašću i domaćica zahvaljujući vama [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Lilly* -> RE: Brzinski ručkovi (27.3.2010 9:22:43)

Pa to mi je i bio cilj [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley4.gif[/image] Ko će kuvati kada je napolju ovako lepo, a mora se nešto ručati, ovako spojimo ta dva i psstt [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Lilly* -> RE: Brzinski ručkovi (27.3.2010 9:50:20)

Evo još nekih receptića:
Pica od hleba
Sočna piletina
Punjeni pileći batak
Kari piletina
Meksički pasulj
Testenina sa tunjevinom
Šareni pilav




Lilly* -> RE: Brzinski ručkovi (27.3.2010 12:43:04)

Evo mog brzinskog ručka od danas: Prokuvala pirinač, dotle posolila i posula karijem pileće filete i oprala šaku spanaća. U vatrostalnu (podmazanu) stavila pirinač, poređala filete, preko njih iscepkala listove spanaća, od gore narendala malo sira, sve zalila umućenom pavlakom sa jajetom i mlekom sa dodatkom soli i bibera (onako da sve bude prekriveno) i zapekla u rerni da porumeni. Ispalo jako fino [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




pepino -> RE: Brzinski ručkovi (27.3.2010 13:28:33)

Ma Lu za tjesteninu mi ne treba i taj neki saftic,ali za piletinu koju cu da zapecem sa slojem sira,sampinjona itd... mi treba vise vremena,oko pripreme kazem ti,mozda samo meni jer ja sam poprilicno spora i detaljna kad spremam rucak,do sad sam imala vise vremena pa sam sve pravila na tenane,ali sad kad budem morala brzo ucu valjda u stos![image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]A ljudi kod mene gdje god kupim sampinjone uglavnom budu sa flekicama,nisu uvijek fini i svjezi pa ih mram guliti,ne vrijedi samo pranje,a spinat...[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]Uglavnom pun zemlje i ostalih proizvoda,jel vjerujete da ga cistim i perem sat vremena,list po list,a spremim ga za 10 min. maksimalno...




*Alexx* -> RE: Brzinski ručkovi (19.5.2010 9:07:41)

IZVORNA PORUKA: Lu RR

IZVORNA PORUKA: minavb

Kad smo vec kod piletine, moja sveki je sprema i ovako: na dno pleha stavi seckane sampinjone, preko toga pecenicu, preko toga tanko secene snite piletine, zacini i zapece, pa pred kraj pecenja preko piletine stavi dobar ssloj kackavalja. Ukusno a ne moras da se muvas oko sporeta.



 Ja isto samo obrnutim redoslijedom, piletina-pečenica-šampinjoni i zalijem bešamelom!


Dajem svoj doprinos temi tuđim receptima [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




viking -> RE: Brzinski ručkovi (19.5.2010 13:36:23)

Iseckati piletinu na kockice (za dvoje oko 400 - 500 g), politi uljem i sipati vegetu, malo tucane paprike, bibera (može i šafran, origano, beli luk u prahu, soja sos, šta god volite i imate u kući).
Dok se meso prži, iseckati dve manje tikvice, dve manje glavice crvenog luka, jednu veliku crvenu papriku i paket šampinjona. Sve seći na krupno.
Ispržiti meso pa ga izvaditi iz tiganja (najbolji je gril-tiganj ako imate), staviti u tiganj luk, pečurke, tikvice i papriku. Posle 10 minuta vratiti meso, propžiti još koji minut i voila.
Za bržu varijantu uz jelo poslužite hleb, a za sporiju pirinač (oduzeće vam još desetak minuta).




liliana -> RE: Brzinski ručkovi (19.5.2010 16:17:27)

ŠPAGETI SA TUNJEVINOM:
- skuvati špagete;
Preliv:
- 1 mlevena tunjevina (ili u komadičima)
- 1 kisela pavlaka
- malo vegete
sve sjediniti. Po želji, može se dodati malo majoneza i limunovog soka.

E, od ovoga , stvarno, ne može brže!!![image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anoniman -> RE: Brzinski ručkovi (19.5.2010 21:56:01)

moze! hahahah....mi kad jedemo sa tunjevinom, uzmemo onu u vodi, iscedimo vodu, stavimo par kapljica maslinovog ulja, limun i origano i to je to! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] lako, brzo i ne goji, ahhahaha




pepino -> RE: Brzinski ručkovi (1.6.2010 13:04:19)

Evo nekih mojih prijedloga koje ja spremam:

-Pola kg pilecih fileta isjeckam sitno,zacinim i isprzim,kad bude gotovo dodam vrhnje za kuvanje,uz to supica i kuvana riza,brzo,jednostavno,a meni ukusno.
-Tjesteninu skuvam.U tavici na ulju preprzim mesnatu slaninicu,kada bude gotova izvadimo,na tom istom ulju preprzim sampinjone,kada oni omeksaju dodam pavlaku,skuvane makarone,slaninicu,kasiku senfa,zacine(biber,vegetu,so),kada to sve smuckam pospem parmezanom.
-Piletinu isjecem na manje snjiclice,namazem senfom,isjecem slaninice pa je urolam u piletinu,zacinim i proprzim,uz to moze od priloga sta zelite,tjestenina,krompirici,itd....
-Telece snjicle istucam,zacinim,pohujem u brasno,jaje,prezlu,preprzim i dpdam neki prilog.
-Kada imam prethodno ispecene palacinke punim ih sirom,sunkom,piletinom,itd...pohujem takodje u brasno,jaje,prezlu i pecem,preko tatar sos,majonezu,sta volite....

Pisem jos kad se sjetim....[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anoniman -> RE: Brzinski ručkovi (15.8.2010 18:47:14)

Šnicle u paradajz sosu

Pileće belo iseći na šnicle, uvaljati u brašno, ubaciti na ulje na koji trenutak (tek da pobeli.... PAZI brzo se zalepi za tiganj [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]), zaliti sokom od paradajza, da prelije šnicle. Po ukusu dodati so, origano, bosiljak, i ostaviti da krčka, Da bi saft (to od paradjza) bilo gušće, dodati malicko brašna.
Servirati uz testo.
Takođe, može i paradajz čorba uz to.


Šnicle na luku

Pileće belo iseći na šnicle. Glavicu luka iseckati, staviti da se dinsta. Ako želite brzo dinstanje, dodati malo soda bikarbone u luk. Ubaciti šnicle da se zapeku, dodati vode, da se meso skuva, a na kraju, kad izlapi, ostaviti da se zapeče.
Servirati uz pire krompir.







Anoniman -> RE: Brzinski ručkovi (15.8.2010 18:54:17)

Iseći pileće belo meso na tanke filete , posuti malo vegetom , uvaljati u brašno (kao za pohovanje) , pa u kečap , pa u susam , i pržiti u tiganju . Uz to može minut pire . Ne mož' bit brži ručak [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] A mljac je .




MASHKA -> RE: Brzinski ručkovi (15.8.2010 19:04:49)

BRZE TIKVICE
Iseci tanko snite tikvice i posoliti. Kad puste vodu propeci ih na tiganju ( dovoljno samo malo da omlitave), i zaciniti karijem, i preko njih narendatii sir dok su jos tople. Na kraju u tiganju malo proprziti susam i posuti po tikvicama.
Kao dodatak uz tikvice mozete staviti bukvalno sve od povrca sto vam padne napamet.
Takodje odlicno idu sa izmiksanim kikirikijem.




Anoniman -> RE: Brzinski ručkovi (15.8.2010 22:26:28)

Paprikaš

Prodinstati luk, dodati meso sečeno na kockice na par minuta, doliti malo vode da se malo bari, so, biber, aleva paprika, doliti još vode, iseckati krompir na kocke i dodati.

Možete na kraju dodati i grašak.
Možete umesto mesa staviti kobaju.
Možete kuvati sa batacima.

Servirati uz testo.





Anoniman -> RE: Brzinski ručkovi (15.8.2010 22:27:27)

Iz teme Jela sa kobasicama:

IZVORNA PORUKA: Tashke

Baren krompir sečeš na kolutove.
Kuvana jaja sečeš na kolutove.
Kobaju sečeš na kolutove.

Ređaš u vatrostalnu posudu:
- red krompira,
- red jaja
- red kobaja
- red krompira
- red jaja....
završavaš sa krompirom.

Smešaš pavlaku i jaje, i preliješ.

Ubaciš u rernu da se malo zapeče.

Začini po želji. Ja dodajem malo soli, malo vegete i malo bosiljka.

Prijatno.





Anoniman -> RE: Brzinski ručkovi (15.8.2010 23:14:00)

Iseći meso i šargarepu na "froncle", dinstati, pa malo zapeći. Pomešati pavlaku i senf i dodati, da to bude kao preliv. Začini po želji, ja stavim soli, bibera i malo bosiljka.
Servirati uz pire krompir.




*Alexx* -> RE: Brzinski ručkovi (16.8.2010 10:23:17)

Jao, divota! Ja ne bih imala sta da jedem da nije RR [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




MASHKA -> RE: Brzinski ručkovi (16.8.2010 15:52:05)

ovo ću sutra da probam:
Sendvič tikvice
 
Potrebno je:
- 1 veća tikvica
- 10 krugova šunke
- 5 krugova kačkavalja
- 2 jajeta
- 2 kašike brašna
- prezle
 
Tikvicu iseći na krugove, debljine od 2-3 mm. Sendvič tikvice slagati tako što prvo stavite krug tikvice, zatim šunku, kačkavalj,
opet šunku i na kraju završiti sa tikvicom.
Umućenim jajima dodati brašno i "sendviče" umakati u ovu smesu, zatim u prezle. Pržiti u ulju sa obe strane dok ne
porumeni.




Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>