pahulja76 -> RE: Ciste kod fetusa (9.4.2010 9:45:15)
|
IZVORNA PORUKA: vbjb Mozda moj slucaj nije isti ali mislim da ce ti mozda pomoci... Sada sam 32 nedelja i u 26 nedelji na UZ mi je doktorka rekla da vidi nesto na jednom bubregu, tj velicina jednog bubrega je 6.1mm, sto je suvise... U tom trenutku su mi jos dva doktora rekla da to nije za paniku, a ja sam se iskreno nadala da ona nije dobro videla... Pre nedelju dana sam bila na kontroli i rezultat se pogorsao, sada je 8,1mm. To je bilo kao hladan tus, sada kada razmisljam mozda je to normalan sled ali valjda dokle god postoji tracak nade da to nije nista vi se za taj tracak grcevito drzite...Elem, ja se uspanicim najstrasnije i nedelju sam obilazila, ginekologe, decije urologe, hirurge... i svi oni su se slozili samo u jednom, trudnocu asvakako izneti do kraja, jer se to resava nekada samo od sebe nekada po rodjenju operacijom, i JAKO je vazno biti smiren, beba ne zna sta se desava ali oseca maminu nervozu i brigu a to joj steti. Nadam se da ce ti rezultati biti ok, a sto se bubrega tice meni su rekli da su to bolesti koje su se do pre neku godinu dok UZ nije bio tako razvijen otkrivale kod dece sa tek 3-4 godine... draga vbjb, bebi su cisticu primetili kada sam bila 16. nedelja i posto je bila jako mala mislili su da je mozda bubreg al su rekli da treba da se prati i kako beba raste da ce se bolje videti na kom je organu cista. juce sam bila na konzilijumu, oba bubrega su b.o. al se cista sad nalazi u predelu jetre al doktori jos sa sigurnoscu ne mogu da tvrde da li je bas na jetri ili je povezana sa crevima a svi ostali organi su pravilno razvijeni i beba je naprednija, zuri 6 dana u odnosu na dan koji bio trebala da bude. muz i ja cemo uraditi sve potrebne rezultate al nam se oboma cini da ce sve biti u redu, mala doza straha svakako postoji al opet ne opterecujemo se time i ponasamo se kao da je nasa bebica potpuno zdrava sto ce valjda sve analize i pokazati. drzimo fige i tebi da ce sve na kraju biti OK [sm=smiley20.gif] [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
|
|
|
|