Urbana -> RE: Udžbenici (28.11.2010 9:54:47)
|
Da li je dobro ili ne ne bih mogla jasno da odgovorim, imam digitalno sve udzbenike od I-IV razreta ( Kreativni, Eduka, Klett ) a od zavoda imam softwere....sve je zaista previse sareno ( obojeno ). Na pr. ovde su knjige ilustrovane, ali nisu toliko sarene, sve je crno-belo.....na pr. u prvom razredu su vezbanke ( one za svakodnevno popunjavanje ) izradjivane od onog loseg ( sivi u listicima ) guz papira.....jer deca to dobijaju u skoli, pa je naravno pozeljno da kosta sto manje drzavu. Deca danas definitivno beze od gomile suvoparnog texta, vole da postoji graficka ilustracija onog sto su procitali, ali meni licno smeta kod nas sto tim sarenilom izdavacke kuce se nadmecu, a ne programom. U knjigama ima svega. Evo na pr. Zadatak: II razred Klett Ivan ima 12 godina. Pre 7 godina njegov otac je bio 6 puta stariji od njega. Koliko ce otac biti stariji od Ivana kroz 10 godina? A moje dete kaze "isto koliko je i sad" , a druga uskace i kaze "mama sigurno si je htela pitati koliko ce otac imati godina za 10 godina" a ja kazem "pa da to sam i pitala" ( jer sam prevodila ), a vidim da nisam [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Neko ce da mi kaze da je to trik pitanje, a u osnovi lezi velika glupost.
|
|
|
|