dunja RR -> RE: Udžbenici (18.9.2021 13:34:15)
|
Meni su bili super zanimljivi oni šareni uvijači sa likovima iz crtaća i slično, kada smo bili klinci, bili su onako od nekog debljeg materijala, tj. deblje plastike, pufnasti, u odnosu na ove providne danas. Pojma nemam da li ima takvih sada da se kupe (novi, polovne sam viđala na kupujem prodajem). Ja sam uzela prve na koje sam naletela, ostali sav pribor i sveske smo dobili Maped, od mog brata, tako da jedino što sam kupila je kesa za blok, uvijači i par svesaka na margine, ne za sve, već samo one predmete za koje je učiteljica tražila margine. A kao klinci smo uvijali sveske i u šarene papire od časopisa, npr. Bravo ili Zabavnik, pa su sveske uvek bile šarene. Blok 5 sam uvek imala izlepljen raznim meni omiljenim slikama, pa prelepljen selotejpom (redom u trakama), tako da je jedan omot bloka mogao godinama da mi traje, i obožavala sam ga takvog. Ne znam, uvek sam kao dete imala uvijene sveske i knjige, ali uvek što šarenije, i obožavala sam to i volela sam da učim, i bila sam štreber. Hoću reći, možda je i do uvijača [sm=jezicek.gif] Ali bez zezanja, baš sam uživala da uvijam knjige u šarene papire, sećam se. Pa onako secneš malo po sredini na dva mesta, tako i gore i dole, pa saviješ na unutra, ako znate na šta mislim.
|
|
|
|