tanjicak79 -> RE: Beba odbija cvrstu hranu (25.6.2013 10:56:27)
|
I ja imam jednu šmizlu koja baš ne voli da jede. Meni se čini da ona oduvek malo jede. I dok je samo sisala, vrlo brzo je skratila trajanje podoja na jedva deset minuta, pa na jedva pet. Ali dobro je napredovala, tj. solidno. Nikad nije bila buca i očigledno je da neće ni biti. Od nepunih pet meseci pa do 8,5 dobila je 800 g, što je, onako, malo na mesečnom nivou. I doktorka je tada rekla da je trebala više da dobije na kilaži. A u tom periodu je preležala varičele, dva puta joj je curio nosić i izašla su prva dva zuba. I dalje ume da brljavi sa jelom i malo količinski pojede. A sad je još i u fazi da hoće sama da jede, a ne da je ja hranim. Hoće sve da proba što i mi jedemo i sa svojih 8 zubića ume lepo da odgrize, čak i sažvaće hranu, pa veći deo na kraju ispljune. Kao da nema vremena da jede, mora svuda da ide, sve da pipne, čačne, da đuska kad čuje muziku, samo da sedi mirno u hranilici i da jede, e za to nema vremena. Ume biti vrlo frustrirajuće kada veći deo hrane koji joj spremim na kraju bacim, ali šta da se radi. Tešim se da će valjda do polaska u školu, naučiti normalno da jede [sm=smiley36.gif] Ni stariji bata nije, po pitanju jela, bio mnogo bolji od nje, ali je ipak bolje napredovao i sa godinu dana je imao 10 kg, a ona ako dogura do 8 kg biće super. Sva je sićušna, ali žilava, opasna i borbena i ne smiruje se ni sekunde.
|
|
|
|