Dora
|
IZVORNA PORUKA: viking RR Nisam ekspert, ali bih rekla da je ovo vrlo tačno i vrlo važno. Mm ima brata koji ima tri ćerke (od 6, 4 i 3 godine). E sad, kako oni nemaju kola, nigde ne putuju i nigde ne idu, pa deca bukvalno ne mogu da izdrže put od Dorćola do Novog Beograda (15-20 minuta) već na drugom semaforu krenu da se nervoze, da pitaju kada ćemo stići, jedna obavezno počne da plače i sl. Inače su dobra deca, nisu plačljiva i nervozna, ali u kolima polude. Moj brat s druge strane, putuje od kad se rodio, voz, avion, kola, tri sata ili 15 sati, njemu je sve isto i nikad ne pravi problem. Znam da ova dva primera nisu dovoljna da bi se na osnvu njih izvuklo pravilo, ali eto... IZVORNA PORUKA: Lu RR Što prije krenete putovati s djetetom ono će se naviknuti na vožnju i poslije neće biti problema Ja mislim da je ovo istina. Luka je imao mesec ipo kad smo prvi put išli kolima u CG. Prespavao je ceo put, mi i onako stajemo na svaka 2-3 sata bar zbog mene (pije mi se kafa, moram da ručam, večeram, jede mi se sladoled, utrnulo mi dupe...i sl.). Balša je imao 2,5 meseci kad smo išli do CG kolima. U auto sedištima su mirni, spavaju, kad su malo porasli sve im je bilo zanimljivo pa nisu spavali ceo put i zato smo putovali danju, bilo je interesantnije...stajali smo na zanimljiva mesta i usput se dobro zabavljali Uvek smo svuda išli bez problema, oni i sad obožavaju da putuju. I da, ići ćemo i ovog leta na more, ne vidim što ne bismo. Bolje je bebi na moru nego u sparnom Novom Sadu leti kad ima 40 stepeni! Pa bože, neću je kupati ni sunčati, apartman je na obali, ima klimu, dvorište sa hladovinom...uveče i ujutro rano šetnja pored mora, nema ništa zdravije! Buhla, eto mi smo putovali i vozom jednom do CG, Luka je imao 3-4 meseca, ne znam tačno. Sisao je i to je dobra stvar kad putuješ s bebom. Uzeli smo spavaća kola, tražili da smo sami u kupeu jer smo s bebom i izašli su nam u susret. Kako je uveče zaspao tako se ujutro probudio, i on i mm. Ali JA mrzim voz, nisam oka sklopila...uh, grrrr... Ali bebe što se tiče, super. Samo gledaj da su spavaća kola i da ste sami i bez brige. ne vidim razlog da ne idete na odmor, bebi može samo da prija
|