RE: samostalno okretanje bebice (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

Anoniman -> RE: samostalno okretanje bebice (4.7.2012 10:21:43)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Imaš pp

Sandricak -> RE: samostalno okretanje bebice (8.7.2012 15:58:25)

zene, da li je neka imala poblema sa bebinim vraticem, da je bio malo mlitaviji pa da beba malo teze drzi glavicu?

Mi sad imamo mesec ipo, kada ga stavim na stomak dize glavicu lepo, ali kad smo bili na kontroli kaze doktorica da je mlitaviji vratic i da treba da radi vezbe. bili smo kod fizijatra, pokazala nam je par vezbica, radimo to, ali s ja brinem... Da li je neka od vas bila u slicnoj situaciji sa svojom bebicom?

Ana RR -> RE: samostalno okretanje bebice (8.7.2012 16:01:54)

Sandricak, nema razloga da brineš, neke bebe su hipertonične, neke hipotonične.. moje dete je bilo previše čvrsto pa smo radili vežbice za opuštanje. To je sve ok [sm=smiley1.gif]

Sandricak -> RE: samostalno okretanje bebice (8.7.2012 16:03:52)

Hvala puno...[sm=smiley27.gif] si

Sesilija 83 -> RE: samostalno okretanje bebice (10.7.2012 13:28:32)

Moja K se od 2,5 okrece sa ledja na stomak a od 3i nesto skoro 4 i sa stomaka na ledja tako da nema vise ostavljanja ako nije dooobro zagradjena ili vezana[sm=smiley1.gif]

cockic -> RE: samostalno okretanje bebice (10.7.2012 13:55:06)

i mi se vrtimo na obe strane vec iz lezaljke izlazi ako nije dobro uvezana mada uskoro je vracamo pa nema ni veze a izgleda da se ona do tog uzrasta i kopristi.a sto se tice vratica moj mali je bio mnogoo stabilnija beba od lene tj nije imao hipertonus ona ima jos malo mlitav vrat a peka u njenom uzrastu je vec skoro samostalno sedeo.to je sve od deteta do deteta neko je stabilnije i lepo drzi glavicu jako rano mislim da je mali sa nekih 2 vec drzao a eto lena skroz kontra od brata.a i mi radimo jos te vezbice za tonus.a sto se vratica tice jer je imala taj desni tortikolis mnogo je bolje ali neki put nema snage dugo da ga drzi lepo pa ga opet malo iskene.nadam se da cemo uskoro i to sanirati.mada zvacu ponovo fizijatra da proverim za svaki slucak da necekam puno [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]on mi je objasnio da se sve to u vecini sluvcajeva moze sanirati do prve god posle ide malo tezim putem.

Sandricak -> RE: samostalno okretanje bebice (12.8.2012 23:46:16)

eeee, pozdrav svimaaaaa... dugo nas nije bilo, ali evo nas kod vas... Marko sada ima tri meseca i od skora se okrece sa ledja na stomak... :) vratic je ocvrsnuo i sad je pravi momak...

New Mom -> RE: samostalno okretanje bebice (22.8.2012 13:54:56)

Kolja savladao i okretanje sa stomaka na leđa (star je 4 meseca i 2 nedelje)[sm=bravo.gif]. U ovome je bio brži od sestre za nedelju dana.[sm=smiley36.gif]

zeci -> RE: samostalno okretanje bebice (22.8.2012 15:14:13)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
moja vristalina je danas iz lezeceg na stomaku sela u sedeci... a ja sam se slatko ismejala [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Bebilina -> RE: samostalno okretanje bebice (15.12.2012 21:14:36)

Cerkica je sa tacno 3 meseca pocela da se kotrlja sa ledja prema stomaku, a 3 nedelje kasnije i u suprotnom smeru. Sa 5.5 je puzala.
Sin sa 3 meseca i nedelju dana sa ledja na stomak, sa 3.5 meseca i nazad. Sa 4 je poceo i guzu da odize i gura se unapred, al to je vec za temu puzanje [sm=smiley1.gif]

jovana13 -> RE: samostalno okretanje bebice (15.12.2012 22:22:31)

Ogi je sa 3 meseca poceo da se okrece sa ledja na stomak a nedelju dana kasnije sa stomaka na ledja..

nink -> RE: samostalno okretanje bebice (20.1.2013 18:36:04)

Mi se jos nismo okrenuli mada dasu to nesto preterano ni neintresuje...

Наташица -> RE: samostalno okretanje bebice (13.2.2013 22:07:35)

ја имам љенчугицу. имамо 6,5 мјесеци и задњих пар дана се хоће на стомак окретати(муком, али успије), али кад је ставим на стомак неће да се окрене на леђа, него кад јој досади крене викати. скроз се издигне рукама и нагне се у страну скоро као да ће се изврнути, она се врати поново на руке (дешавалао се да се изврне, случајно. превари је гравитација). е оно што је почела да ради данас је млатарање главом доле горе кад је на стомаку. шта ли јој то значи везе намам, али сам се исмијала бар. све контам можда јој се заманта па се окерене на леђа :)

miladininatasa -> RE: samostalno okretanje bebice (26.2.2013 8:54:01)

IZVORNA PORUKA: Наташица

ја имам љенчугицу. имамо 6,5 мјесеци и задњих пар дана се хоће на стомак окретати(муком, али успије), али кад је ставим на стомак неће да се окрене на леђа, него кад јој досади крене викати. скроз се издигне рукама и нагне се у страну скоро као да ће се изврнути, она се врати поново на руке (дешавалао се да се изврне, случајно. превари је гравитација). е оно што је почела да ради данас је млатарање главом доле горе кад је на стомаку. шта ли јој то значи везе намам, али сам се исмијала бар. све контам можда јој се заманта па се окерене на леђа :)

Takav je i moj Andrija, samo sto je on poceo da se bacaka u nazad i to mu je smesno, a inace je prava lencuga sto se tice okretanja stomak-ledja i obratno, a pre 10 dana je napunio 6 meseci.

Наташица -> RE: samostalno okretanje bebice (26.2.2013 11:14:24)

ми сутра пунимо 7 мјесеци и апсолвирали смо окретање на стомак. за секунду се окрене, не буде јој се на леђима, али да се врати на леђа нема шансе. још увијек се нагињемо, али од окретања нема ништа. педијатрицу то ништа не брине, а ни мене. окреће се у једном правцу и то ми је довољно. окрениће се кад буде спремна.

dijana1* -> RE: samostalno okretanje bebice (3.4.2014 0:48:12)

Sa 3 meseca i 12 dana se prvi put sam okrenuo [sm=bravo.gif]Kako ga spustim na ledja on se odmah okrece na stomak[sm=smiley36.gif]
Primetila sam da forsira jednu stranu. Uvek ide na levi bok. Ali i dok radim vezbice sa njim vidim da mu desna strana malo slabije ide. Tako da cu malo vise forsirati desni bok.

jole82 -> RE: samostalno okretanje bebice (3.4.2014 11:46:48)

Bravo za Kostu[sm=bravo.gif]
Eno Dijo ispisah roman u temi Kad beba može u sedeći položaj(a ovo sam tek sad videla)...pa zato se njemu i ne svidja lezaljka oće čovek da se usavršava [sm=smiley36.gif]
Uvek jedna strana prednjači...i videćeš sve novo što bude radio ići će prvo tom stranom tj biti stabilniji i sigurniji, al ubrzo će i druga strana sve da stigne..sve to oni sami šteluju, ne brini [sm=bravo.gif]

ishler -> RE: samostalno okretanje bebice (8.12.2014 22:18:26)

Moja beba se okrece sa stomaka na ledja sa 2,5 a juce sa nepuna 3meseca sa ledja na stomak.Inace sam sumnjala da je u hipertonusu zbog takvog tonusa misica ali nije,cak glavu drzi podize na stomaku od dva meseca za 90 stepeni,starija cerka je to radila posle 4m a bila je jako razgibana.Ima li neko ovako iskustvo,malo mi je cudno,da mi se beba ne ponasa kao beba.Kada da ocekujem da ce sedeti i puzati,kada se vec sada okrece?

mama krava -> RE: samostalno okretanje bebice (8.12.2014 22:31:27)

Moj sin je isto tako, kao i vi. Bas se se[sm=smiley36.gif]cam da smo se spremali za docek NG i da je bio na krevetu i ja viknula da se okrenuo, a 1.jan je napunio 3 mes. I evo ga sa 14 samo sto mi ne visi sa plafona! Sve je radio naprednije nego prosek sto se tice motorike! Prohodao sa 12mes i koji dan, ali ono...nije da se gega, nego je odmah trcao! Propuzao sa 6 mes ono pravilno i kroz koji dan sam seo. A po kuci je gmizao od 4.5 mes! Ustao je sa 7 meseci uz namestaj. Nije bilo sanse da ga sprecimo! Fizijatar je odusevljen i rekla nam je da odavno nije videla tako fino razvijenu motoriku i da ga usmeravamo na neki sport, jer se to u kasnijem detinjstvu igubi ukoliko ne "negujemo" njegove sposobnosti.

ishler -> RE: samostalno okretanje bebice (8.12.2014 22:37:35)

Utesila si me,a od kada je na podu,nekako mi je hladno i rano za pod,cerku sam od nekog 5meseca?

ishler -> RE: samostalno okretanje bebice (8.12.2014 22:38:38)

Utesila si me,a od koliko meseci je na podu,nekako mi je hladno i rano za pod,cerku sam od nekog 5meseca?

mama krava -> RE: samostalno okretanje bebice (8.12.2014 22:44:18)

I cerku i njega od 4 mes smo drzali na podu, ali npr ona je bila spoooora u svemu. Prohodala je sa 15,5 mes, a propuzala za 10 onako pravilno, a gegala se od 7 mes, mada je bila skroz nezainteresovana za kretanje.

ishler -> RE: samostalno okretanje bebice (8.12.2014 22:50:37)

Super,meni je samo cudno sto mi beba nekako nije prava beba,starija je do dva meseca non stop skoro spavala..propuzala je sa 9m,prohodala sa 12ima super motoriku,a beba je nekako sve prerano pocela da radi.ali svako dete za sebe....

moja ciklama -> RE: samostalno okretanje bebice (8.12.2014 23:03:31)

Danica se samostalno okrenula prošle nedelje![sm=bravo.gif]
Znači 5 meseci i nedelju dana!

mika79 -> RE: samostalno okretanje bebice (9.12.2014 10:01:37)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] za Danicu

Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>