*Alexx* -> RE: samostalno okretanje bebice (4.6.2010 8:35:07)
|
IZVORNA PORUKA: micketta HEEEEELP! danas posle podne sam uocila da se Danica okrece samo s' desna na levo a nikako s' leva na desno. I dere se kad hocu da je postavim na desni bok da spava. Prvo sam mislila da se okrece na levu stranu zato sto je na ogradici kreveca Vini Pu, pa kad sam htela da je postavim da gleda u Vini Pua samo na suprotnoj strani kreveca kako bi lezala malo i na desnom boku, vristala je i nije htela ni da pogleda jadnog medvedica Onda kad je umor bas savlada odlezi malo na desnom boku, ali se obavezno kasnije prebaci na levi. Mislim da nije da ne ume da se okrene na desnu stranu sama, nego nece. Postavila sam je danas na dasku za prepovijanje da lezi na ledjima i mm i ja se ubismo da je animiramo da se okrene na desno i uradi ona to, ali onako kulerski lagano posle pola sata. Uh! Kad vracamo film unazad, kontamo da je izvor zvuka i svega zanimljivog uvek dolazio sa njene leve strane (npr. tv kada lezi u dnevnoj sobi u njanjalici itd) pa mozda otuda vise voli levu stranu. Ko ce ga znati... Sledeceg cetvrtka imamo zakazano u razvojnom a do tada volela bih da cujem i vasa iskustva i misljenja... IZVORNA PORUKA: gagana83 Pa ona se vec okrece Ovako,i moja Una se u pocetku okretala samo na jednu stranu,cini mi se s desna na levo ali nisam primetila da voli da lezi samo na jednom boku.Iskreno,ne verujem da to moze da bude neki problem. IZVORNA PORUKA: micketta he he... oraspolozi me ovom recenicom, gagana valjda nije onaj tortikolis, jooooj. mada, kuma mi kaze da se to uoci odmah po rodjenju IZVORNA PORUKA: OTI a je l ti mislis na okretanje sa boka na drugi bok? posto ja jos nisam videla da moja tea se okrene sa stomaka na ledja...(joj, da li je sve ok?_ sto se tice ovog tvog micketa, moja tea vise voli desnu stranu...ako bi ona birala samo bi na desnoj strani spavala a kad je okrenem na levi bok ona kao da se tera da tako lezi...a na desnom je nekako prirodno.. nemam pojma.. znam samo da je sve ok sa nasim bebama i necu da brinem. odbijam da mislim drugacije... IZVORNA PORUKA: micketta aha, na s'' boka na bok mislim. ma, ja je ni ne stavljam da spava na stomaku. samo onako malo na dasci za prepovijanje radi vezbanja vratnih misica i tad se umori k''o u rudniku da je kopala i ja verujem da je sve u redu i tacka mozda to tako treba. mozda sam tako i ja. ne secam se. IZVORNA PORUKA: buhla IZVORNA PORUKA: micketta valjda nije onaj tortikolis, jooooj. mada, kuma mi kaze da se to uoci odmah po rodjenju oni vide to odma po rodjenju i kazu ti... mislim da Danica samo vise prija na toj strani (i svi mi imamo neki polozaj koji nam najvise prija!) Pavle ima desni tortikolis, glavica mu je bila skroz nagnuta na levu stranu cak mu je i uvo levo slepljeno kao. i vise voli na levoj strani da bude tj da drzi glavu, nego na desnoj... buni se kad ga stavim na desno i okrene se kako njemu odgovara. mada ne radi to uvek, tj pre je to cesce radio. hmm vidis sad ga bas gledam svetlo mu je na levoj strani, a oni vole da gledaju ka svetlu... bas cu da ga okenem od sutra da vidim kako ce da spava, na kojoj strani. IZVORNA PORUKA: micketta da li radite vezbice? da li vec primecujes napredak? eh, Danica k'o da je trudna pa forsira taj levi bok IZVORNA PORUKA: buhla pa radim, al iskreno ne bas svaki dan... videcemo sta ce dr reci na sledecoj kontroli. ja iskreno necu mnogo ni da ga forsiram, citala sam bas ovde na forumu da mnoge zene nisu ni radile vezbe i da se sve normalizovalo. IZVORNA PORUKA: Modessty Danilo je u početku više voleo da spava na desnom boku. Nekako mislim da mu to ostalo iz porodilišta jer je tri dana u foto ćeliji bio uvek na desnom boku. Onda smo to nekako ispravili pa mu sad sve jedno. Sada primećujemo da nekako uvek prvo krene levom rukom ili levom nogom kad hoće nešto da uradi. Pitam se da nije levak?! Takodje je prvo skapirao kako da se s ledja okrene na levi bok, pa je tek posle nekog vremena ukapirao da ima i drugu stranu tela Mislim da je sve to individualno i da svaka beba ima neki svoj plan i program razvoja
|
|
|
|