RE: Osip (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Alergija

Poruka

MimaKos -> RE: Osip (23.6.2018 11:29:08)

Maslacak zurka koja nikako da se zavrsi.. i dalje hara i ja svaki put trnem kad odem lekaru zbog istih...

mama Jo -> RE: Osip (23.6.2018 13:48:02)

Kada je moja J dobila osip sa godinu dana i kada sam mislila da su boginje, doktorka me je prvo pitala da li ima plikice po stomaku i petama. Kao ako nema, nisu boginje.
Kod nje se ispostavilo da su je osip bio od prehlade, a i uvodili smo tada neku novu namirnich (boze, i zaboravih sta je bilo) pa nismo bili ni sugurni od cega je zaista. Uglavnom njoj je i prestao osip za 24h.
Javi sta se desava!

MimaKos -> RE: Osip (23.6.2018 13:51:42)

Meni se to nije desavalo i hvala Bogu, mislim da bih se presekla na pola, ja na te manifestacije na kozi bas burno reagujem, i njihove i moje.. kad je rodjen sa iritiranom kozom nema sta probala nisam.. a dugo je vukao osip po licu i vratu, mnogo mi je to strasno palo..

dunja RR -> RE: Osip (23.6.2018 13:56:33)

IZVORNA PORUKA: mama Jo

Kada je moja J dobila osip sa godinu dana i kada sam mislila da su boginje, doktorka me je prvo pitala da li ima plikice po stomaku i petama. Kao ako nema, nisu boginje.

On nema ni jednu na stomaku, i od sinoć nijedna nije izašla nova. Ima nekih 15-ak sada sam gledala, 3-4 na licu, na rukama i nogama, po 5-6, i jednu malopre primetih na uvetu, on je možda nova, nisam sigurna. Ja sam tek sada stigla kući, a mm uskoro krećee na turnir, tako da na bih smela sama ga vodim, da idem među bolesnu decu, a sutra je Tiršova dežurna. Da li je kasno da ga ujutru odvedemo u Tiršovu?

Ja nisam načisto da li su ili nisu bogije, meni ovo liči na ujede neke, nema plihova, ima malo izdignuće kao kod ujeda, i na nekoliko tačaka ima u centru crno, na onim starijim tačkama, većim. A na licu su se već osušile, one na obrvama se gotovo i ne vide.

mama Jo -> RE: Osip (23.6.2018 14:05:57)

E, i to mi je objasnila dr, ako je ujed mora da ima u centru kao tackicu, sto bih rekla da si ti opisala, tako kao malo ispupcenje... mozda jeste ujed necega.

Nije od hrane? Kazes da ste slavili, pa mozda da je pojeo nesto sa npr.lesnikom ili tako necim i odreagovao organizam?

Ako ga ne svrbi, ne boli, i posebno ako bas ne izlaze nove, iskreno mislim da nije kasno sutra da odete

dunja RR -> RE: Osip (23.6.2018 14:07:45)

Ništa ga ne boli, ne češe se puno, tek ponekad (jako reeetko) kao kad ga komarac ujede. Ove po licu ne češe.
Nema T, veseo, igra se, imamo goste opet. Sve regularno.

lesica -> RE: Osip (23.6.2018 14:12:15)

Dunja, naravno da nije kasno ni sutra, uostalom očiglednije će biti šta je u pitanju.

Vikendom ti radi dz-a od 8 do 18h, uglavnom nema gužve, možda i bolje da tamo vodite Savu, ako bude potrebe poslaće vas dalje. Mada možete i u Džordža Vašingtona da idete, i oni su dežurni čini mi se redovno.
Proveri mu koren kose, ako tu ima tufne, onda moguće i da jesu boginje.

MimaKos -> RE: Osip (23.6.2018 14:13:21)

Ne znam Dunja, ja bih ti ipak savetovala lekara, i u slucaju da je alergija i u slucaju bogunja, i zbog tebe, pre svega zbog njega ali i ljudi sa kojima dolazite u kontakt.. 15 ujeda insekta je meni malo cudno i sumnjam da je to, narocito sto ima i po licu..

mama Jo -> RE: Osip (23.6.2018 14:24:49)

Mi imamo ovde na selu neke vrlo cudne male insektice... zovu ih popadaci... uvuku se u coskove soba, toliko su sitni i prozirni da ih jeeedva vidimo. Pre neku noc su mene probudili, jer kad pecne bas zaboli i u tom momentu jako zasvrbi, posle samo ostane tako kao mali ujed. Mene su tu noc izgrickali, i ujutru kad smo se probudili videla sam da su i J noge od njih, sigurno 10tak ujeda, ako ne i vise.

dunja RR -> RE: Osip (23.6.2018 16:24:16)

Ja ležim sa utrogestanom, pa poslah mm, brzinski dok nije krenuo na turnir.
Kaže dr nisu boginje, nešto ga izujedalo, nisu vadil krv, kaže nema potrebe jer su očigledno pečati od ujeda.
Ima ih oko 20.

dunja RR -> RE: Osip (23.6.2018 16:28:56)

Nekako mi čudno bilo da su boginje, jer u februaru kada je cela grupa imala boginje, on nije dobio iako je išao u vrtić do dana kada su se svi osuli, a tada smo ga povukli jer je za 22 dana imao operaciju klile. i nisu izbile.

Reko otkud sad, kad nema od koga svi su preležali u grupi osim njega.

dunja RR -> RE: Osip (23.6.2018 16:35:08)

Dobro je, možemo u školicu sporta večeras, ionako sam u sredu zaboravila na školicu [sm=smiley36.gif]

MimaKos -> RE: Osip (23.6.2018 16:43:48)

Stali je to sto je ujelo dete 20 puta a da nije neka najezda komaraca..?

IvanaSK RR -> RE: Osip (23.6.2018 17:41:44)

Suzi, dobro je.. Sto se tice boginja, sin u vrticu ih imali od septembra do novembra, on dobio za Novu godinu. [sm=smiley1.gif]

Sanjica26 RR -> RE: Osip (23.6.2018 18:06:19)

Suzi, kao sto smo i pretpostavili da nisu boginje. Sad mozete da budete mirni.

MimaKos -> RE: Osip (23.6.2018 18:41:01)

suzi a da nije ujed buva? Ne znam da li cuvate zivotinje ali se nama jedne godine desila najezda sve su nas izujedale... jos se onw uvukubsvuda u namestaj parket... ako nadjes neku negde na odeci odmah to resavajte, to se napati u sekundi..

mama Jo -> RE: Osip (23.6.2018 19:09:52)

Dobro je da nisu boginje. Da li su vam dali nesto da mazete?

dunja RR -> RE: Osip (23.6.2018 19:18:10)

Nemamo zivotinje. Imamo neke male bubice koje su se pojavile samo u kupatilu, verovatno ulaze spolja, ali konstantno su jedna ili dve u kupatilu i jako su spore, lako ih uhvatim. Ne deluje mi da ujedaju i ne ulaze u sobe.
Dobili smo fenistil, ali ja imam hiper hama pa njega mazem

MimaKos -> RE: Osip (23.6.2018 19:46:28)

Dobro je, ali cisto proveri, macke su narocito pune buva.. ako se igra sa nekom ili u zgradi.. slicno izgleda a bas tako ujedaju..

mama Jo -> RE: Osip (23.6.2018 19:48:16)

Dobro je, smirice se. Ko to zna sta je... najvaznoje da nije nista strasno..

MimaKos -> RE: Osip (23.6.2018 19:53:56)

IZVORNA PORUKA: IvanaSK RR

Suzi, dobro je.. Sto se tice boginja, sin u vrticu ih imali od septembra do novembra, on dobio za Novu godinu. [sm=smiley1.gif]

Ivana isto i kod nas, sreca ziva pa sam je ja tada povukla, bukvalno jedino ona nije dobila od cele grupe

Ana RR -> RE: Osip (24.6.2018 12:09:47)

Suzi, naš kumić je pre dve nedelje dobio boginje. Svi u čudu jer ih nije zakačio onda kada je bila epidemija a trenutno ih niko nema sem njega. Skroz čudno.

Super što kod Save nisu boginje, da ne brineš zbog toga sada.

MimaKos -> RE: Osip (24.6.2018 18:20:34)

Malecki vec dva dana ima sitne bubuljicice po obrazima i nosu, da li je moguce da je to od hrane? Nista sem toga promenili nismo, danas sam ga okupala i namackala kortinatom, i uopste se ne povlaaci.. a ceo se umazao dok je jeo. Ima samo.po licu i nigde drugde?

Ana RR -> RE: Osip (29.6.2018 14:42:57)

Marku se ne povlači osip, čini mi se da su mu obrazi još crveniji. Jedino po telu nije tako izraženo, lice je crvenije.

[img]https://s33.postimg.cc/weqo01ehn/36410171_10214809815391604_5291251283192184832_n.jpg[/img]

milicicak -> RE: Osip (29.6.2018 15:09:48)

Ana, sta kaze dr? Od cega je osip? Sarlah?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>