Anoniman -> RE: Osip (16.6.2010 16:19:41)
|
Simke, baš sam danas pisala o tome: IZVORNA PORUKA: Tashke E, ja sam juče ujutru vodila Luku kod dr zbog osipa koji je dobio po obrazima, po rubovima ušne školjke i po vratu, skroz u krug, sem baš ispod brade. Gadno je izgledalo mnogo, ovo na obrazima kao sitni podlivi, na ušima kao lišajevi, a na vratu... pa to je ličilo na tipičan osip na toplotu. No, ja sam se uplašila jer sam u dva dana nanizala gomilu kiksova... sve me sramota da sam tako ispala neodgovorna. Prvo sam zaboravila da namažem dete kremom za sunčanje, a bio je na suncu od 12-15h. Činjenica u vodi, ali lice i ramena su van vode, jer pliva sa mišićima. Onda sam oko 15h konstatovala da je izgoreo, ne jako, ali je bio crven. Kad smo stigli kući, istuširala sam ga, i namazala Melopom, čak ga nisam ni odmah odbukla, nego sam sačekala da se upije, da se ne bi osuo pod pižamicom. Onda sam mu obukla jedinu pižamicu kratkih rukava koju ima, a naravno nisam razmišljala da bi bilo pametno da je prethodno operem jer stoji od prošlog leta. Nije ona prljava, ali je stajala. Sve ostale letnje stvari sam oprala, zašto ovo nisam... Budala! Onda se tu noć preznojao, jer je bilo pakleno vruće u njegovoj sobi i pored upaljenje klime celu noć. Onda sam se sledeći dan setila da ga namažem kremom za sunčanje, ali od prošle godine. Pa ušli u vrela kola... Pa sam onda shvatila da sam zaboravila da odnesem nešto u čemu će spavati u vrtiću po ovoj vrućini, on mukica još uvek zimsku pižamu tamo. Ma jao... Uglavnom, dr je rekla da je to samo od vrućine. Čim sam ga ubacila u bazen, sve se povuklo. Inače dr je rekla "Brišite kamilicom i stavite talka.
|
|
|
|