prase -> RE: Grejač za vodu (13.3.2009 8:08:57)
|
Ja isto imam ovu spravicu godinama i ne mogu više da zamislim život bez nje [sm=bravo.gif] Mi imamo tu neku skuplju varijantu, sa filterima za vodu, automatskim isključivanjem i zvoncetom koje se oglasi kada je voda prokuvana. Koristimo je za sve, za grejanje adaptiranog mleka (ne stavljamo vodu od koje pravimo mleko da je ugrejemo tu, nego tu grejemo obicnu vodu pa flasicu zajedno sa vodom za bebu grejemo u vreloj vodi), za kafu i čaj, za vodu za kuvanje... Jedan savet: kada se nakupi kamenac (a kod nas je to na svakih 2-3 dana, jer je voda UŽASNO tvrda), onda se prokuva mešavina vode i sirćeta (najbolje alkoholnog) i to otprilike u razmeri 1:1. Ostavi se tako nekih pola sata i posle se samo ispere... Znači, sličan princip kao kod čišćenja kamenca sa flašica za bebu. Tako čistimo i filtre sa ketlera koji mogu da se skinu. E sad jedna anegdota u vezi ove spravice da vas nasmeje (meni tada uopšte nije bilo smešno). Stigli mi u neki hotel u Izraelu (mi - kolege i ja) i naravno odmah kuvamo kafu. Okupili se mi u mojoj sobi, gde kao i u svakoj drugoj ima ketler. Pita mene kolega ima li vode, ja kažem da ima (misleći da sam kupila flaširanu vodu). Sledeća scena: svetlo u sobi se gasi, čuje se neki veoma upozoravajući zvuk... i pojavljuje se otvoren plamen! Kolega skače, nosi ketler u plamenu u kupatilo, baca ga u kadu i poliva vodom. Cela soba smrdi na paljevinu. Šta se desilo: on je mislio da ima vode u ketleru, kada sam ja rekla da ima vode. Uključio je ketler "na suvo". Eto šta znači imati npr. opciju zaštite od uključivanja ketlera ako unutra nema vode [sm=smiley36.gif] Pozvali smo recepciju, odneli su zapaljeni ketler i... 1. nisu doneli drugi, 2. pri odlasku su nam prvi naplatili 5 puta više nego što košta u prodavnici! Kada bi ljudski nesporazum imao cenu, to bi bila otprilike ta... [sm=jezicek.gif]
|
|
|
|