Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Dijete za izbegavanje 2.4.2010 9:20:43
|
|
|
|
minavb
|
Trcko, a jel ti bese bila anemicna posle porodjaja?
|
|
RE: Dijete za izbegavanje 2.4.2010 9:36:31
|
|
|
|
Trcosava
|
Koliko sam ja shvatila - svima daju gvožđe posle porođaja Do sada kad god sam radila krvnu sliku - krv mi je bila dobra, nisam samo sigurna da li su mi radili gvožđe. Po onome kako sam se ja osećala kad sam pila gvožđe - ja sam anemična
|
|
RE: Dijete za izbegavanje 3.6.2010 0:33:54
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Lilly RR Srećom, nikada do sada nisam imala problema sa kilažom, i nikada nisam držala dijetu, tako da neću puno pametovati samo želim da kažem da sam jednom prilikom slušala nekog dr... stručnjaka... kako posebno opominje na one dijete, sad'''' ja nisam sigurna kako se zovu, kada jedan dan jedete samo npr. voće, pa drugi dan samo meso, pa treći dan... i traju dosta dugo, i da iako daju vidljive rezultate, da mogu biti jako opasne, jer se može poremetiti metabolizam i posle imati ozbiljnih posledica Evo sada malo iščitah šta je napisala Mina za pojedine dijete. To je ta UN dijeta koja traje 90 dana! Ja drzim dijetu koja traje devedeset dana, ali namirnice su raznovrsne, jedino sto se za dorucak jede voce, ali mislim da je to vrlo zdravo...Za rucak se prvi dan jede meso( bilo koje;tri-cetiri parceta), parce hleba, neograniceno salate i solja supe..Isto i za veceru..Drugi dan se jede bilo koje kuvano povrce ;hleb, salata. Treci dan se jede testo i slatkisi a cetvrti voce....Meni to uopste ne zvuci nezdravo... Nezdravo je bilo piti koka-kolu, jesti picu i pljeske, grickati ceo Bambijev i Soko-starkov meni proizvoda i ostalo...Meni ovo zvuci ok...
|
|
|
|
RE: Dijete za izbegavanje 3.6.2010 0:40:45
|
|
|
|
Jeca*
|
Ja sam na UN dijeti skinula tonu kilograma (pisah vec o tome), ali nisam se skroz slepo pridrzavala nje, u smislu da nisam imala vodeni dan i da bih povremeno zgresila i drzala sam je u periodima a u medjuvremenu vodila računa da redukujem količinu ishrane i ne jedem "gluposti" elem, kilogrami mi se nisu vratili HVALA BOGU NA TOME...evo vec godinu dana drzim isti broj kg +-2 krvna slika mi je odlicna, pupupu jedino sto sam gladna
|
|
RE: Dijete za izbegavanje 3.6.2010 0:41:36
|
|
|
|
Jeca*
|
IZVORNA PORUKA: verolino IZVORNA PORUKA: Lilly RR Srećom, nikada do sada nisam imala problema sa kilažom, i nikada nisam držala dijetu, tako da neću puno pametovati samo želim da kažem da sam jednom prilikom slušala nekog dr... stručnjaka... kako posebno opominje na one dijete, sad'''' ja nisam sigurna kako se zovu, kada jedan dan jedete samo npr. voće, pa drugi dan samo meso, pa treći dan... i traju dosta dugo, i da iako daju vidljive rezultate, da mogu biti jako opasne, jer se može poremetiti metabolizam i posle imati ozbiljnih posledica Evo sada malo iščitah šta je napisala Mina za pojedine dijete. To je ta UN dijeta koja traje 90 dana! Ja drzim dijetu koja traje devedeset dana, ali namirnice su raznovrsne, jedino sto se za dorucak jede voce, ali mislim da je to vrlo zdravo...Za rucak se prvi dan jede meso( bilo koje;tri-cetiri parceta), parce hleba, neograniceno salate i solja supe..Isto i za veceru..Drugi dan se jede bilo koje kuvano povrce ;hleb, salata. Treci dan se jede testo i slatkisi a cetvrti voce....Meni to uopste ne zvuci nezdravo... Nezdravo je bilo piti koka-kolu, jesti picu i pljeske, grickati ceo Bambijev i Soko-starkov meni proizvoda i ostalo...Meni ovo zvuci ok... to je un dijeta...otvorih ja istoimenu temu davno
|
|
RE: Dijete za izbegavanje 3.6.2010 0:44:29
|
|
|
|
Anoniman
|
To i ja mislim...Ja je se pridrzavam, ali pijem i litar jogurta dnevno (nemasnog ) sto kao ne bi trebalo, ali bas me briga...Vec sam skikinula 2kg za nedelju dana...Ovo sam shvatila kao nov rezim ishrane bez brze hrane, grickalica i sokova...Ne moze da skodi....Takodje necu imati vodeni dan...
|
|
|
|
RE: Dijete za izbegavanje 3.6.2010 9:52:35
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: verolino Ja drzim dijetu koja traje devedeset dana, ali namirnice su raznovrsne, jedino sto se za dorucak jede voce, ali mislim da je to vrlo zdravo...Za rucak se prvi dan jede meso( bilo koje;tri-cetiri parceta), parce hleba, neograniceno salate i solja supe..Isto i za veceru..Drugi dan se jede bilo koje kuvano povrce ;hleb, salata. Treci dan se jede testo i slatkisi a cetvrti voce....Meni to uopste ne zvuci nezdravo... Nezdravo je bilo piti koka-kolu, jesti picu i pljeske, grickati ceo Bambijev i Soko-starkov meni proizvoda i ostalo...Meni ovo zvuci ok... Voce se jede pre dorucka, uvek jedna vocka na prazan zeludac. Mnog je razloga za ovo i ne bih da sirim pricu. Za dorucak se jedu zitarice, bilo sta od punog zrna sto pomaze da nivo secera u krvi bude priblizo isti tokom dana, i da ne bude skokova u lucenju insulina. Ne moze se jesti bilo koje meso u dijetoterapiji, i ne moze se pojesti 3-4 parceta mesa. Hleb se ne jede uz rucak, narocito ne uz meso. Supe su suvisne u dijetoterapiji. Sto se ostalog boldovanog tice- u toku jednog dana, u organizam se moraju uneti svi gradivni, zastitni i energetski sastojci u pravilnom odnosu, a ne samo ugljeni hidrati ili samo proteini. Kao sto pise u prvom postu ove teme, sve dijete koje odstupaju od osnovnih pravila dijetoterapije, mogu biti vrlo nezdrave a i bez rezultata.
|
|
RE: Dijete za izbegavanje 3.6.2010 9:55:48
|
|
|
|
Anoniman
|
Duso, opet pises o hrani. Kako si? Ajde u kaficu da ne budemo off
|
|
|
|
RE: Dijete za izbegavanje 3.6.2010 9:59:10
|
|
|
|
minavb
|
Cekam da mi opet neko kaze da lupam gluposti pa da se opametim.
|
|
RE: Dijete za izbegavanje 3.6.2010 10:00:10
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: minavb Cekam da mi opet neko kaze da lupam gluposti pa da se opametim.
|
|
|
|
RE: Dijete za izbegavanje 3.6.2010 11:44:35
|
|
|
|
Suncicabg
|
IZVORNA PORUKA: minavb Cekam da mi opet neko kaze da lupam gluposti pa da se opametim. Tvoji saveti su dragoceni E, sad sto bi sve htele preko noci da smrsamo...
|
|
|
|
RE: Dijete za izbegavanje 16.3.2011 10:43:59
|
|
|
|
lanajelena
|
IZVORNA PORUKA: minavb IZVORNA PORUKA: Trcosava Po mojim saznanjima kupus dijeta je medicinska dijeta i namenjena je gojaznim ljudima koji u kratkom vremenu moraju da skinu kulažu zbog nekih operacija. Nije duso medicinska dijeta. Da jeste, znala bih posto sam nutricionista. Ovo i ja znam za slucajeve pred operaciju da koriste ovu ishranu ...meni se kupus smuci vec drugi dan
|
|
|
|
RE: Dijete za izbegavanje 16.3.2011 10:45:48
|
|
|
|
indy_25
|
Pa i za boln icku kazu da je bolnicka da bi ljudi brzo smrsali zarad operacije. Al neko nekad napisa da ces prije zavrsiti u bolnici od ove dijete sto se u mom slucaju pokazalo.
|
|
|
|
RE: Dijete za izbegavanje 16.3.2011 10:47:35
|
|
|
|
lanajelena
|
Indy koliko se secam tvojih postova ti si bas preterivala sa djetom ...samo da sve bude ok i da nam opet budes zdrava i "debela"
|
|
|
|
RE: Dijete za izbegavanje 16.3.2011 10:48:55
|
|
|
|
Lu
|
Nije valjda Indy, šta se desilo
|
|
RE: Dijete za izbegavanje 16.3.2011 10:49:13
|
|
|
|
indy_25
|
Jesam nasla bi se uvrijedjenom kad bi neko napisao protiv dijete nesto a sada hm kajem se za sve. Nema sta moje zdravlje je vec naruseno moracu da pijem lijekove cijeli zivot ili operacija. Ubijedjena sam da je od dijete.
|
|
|
|
RE: Dijete za izbegavanje 16.3.2011 10:50:12
|
|
|
|
lanajelena
|
Indy ne ocajavaj dok ne uradis sve potrebne preglede,budi malo optimista kao sto si do sada bila
|
|
|
|
RE: Dijete za izbegavanje 16.3.2011 10:50:42
|
|
|
|
Olga75
|
IZVORNA PORUKA: indy_25 Samo da vam kazem nemojte da se zezate s dijetama. Sve vise i vise mislim da mi je od dijete poremecana stitna zlijezda. kad malo vratim film sjecam se kad sam bila na dijeti da sam osjetila da mi je u grlu knedla kad nisam jela. ja sam prije bila uvijek za dijete a sada mogu da vam kazem radije cu i imati nekoliko kila viska nego da bolujem i cijeli zivot pijem lijekove a moguce je i da ce mi operacija biti potrebna. Danas idem na ultrazvuk stitne zlijezde pa cu bas pitati doktora jel ima veze da mi je dijeta poremetila metabolizam i stitnu. kopirano iz Bolnicke dijete
< Poruku je uredio Olga RR -- 16.3.2011 10:51:07 >
|
|
RE: Dijete za izbegavanje 16.3.2011 10:51:33
|
|
|
|
indy_25
|
vec su mi potvrdili da imam a danas idem na uz da vide koliko je uvecana ako nije puno picu samo lijekove a ako jeste na operaciju
|
|
|
|
RE: Dijete za izbegavanje 16.3.2011 10:52:59
|
|
|
|
Lu
|
Zao mi je Indy Nadam se da će svi ovdje koji misle da se moze smršaviti za par dana bez posljedica, dobro razmotriti svoju odluku
|
|
RE: Dijete za izbegavanje 16.3.2011 10:53:39
|
|
|
|
Ana RR
|
Indy, mojoj sestri su sa nepunih 20 godina otkrili da ima problema sa štitnom, dobila je lekić koji pije, normalno živi, normalno se oseća. Ne mora to biti strašno ukoliko se kontroliše.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Dijete za izbegavanje 16.3.2011 11:07:26
|
|
|
|
Olga75
|
rodjaka mog muza je rodjena bez stitne zlezde i evo je 36 godina , dvoje dece , radi ali mora da pije lekove
|
|
RE: Dijete za izbegavanje 16.3.2011 11:17:17
|
|
|
|
Anoniman
|
U kojoj temi ja mogu da podmitim Minu da napiše ukratko jedan svoj dnevni meni ? Znam , ima ono , ugljeni hidrati , belančevine , proteni ... ne kombinuj ovo s ovim ... Ali , ja sam s mozgom - ćao , i volela bih da zamolim Minu da konkretno napiše : doručkujem ovo , ručam ovo , užinam ovo ... Ja stvarno ne umem da kombinujem namirnice pametno . Ali zato umem lepo da zamolim .
|
|
|
|
RE: Dijete za izbegavanje 16.3.2011 11:19:32
|
|
|
|
Olga75
|
evo tema Buba
|
|
RE: Dijete za izbegavanje 26.7.2011 0:00:05
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: verolino Ja drzim dijetu koja traje devedeset_ dana, ali namirnice su raznovrsne, jedino sto se za dorucak jede voce, ali mislim da je to vrlo zdravo...Za rucak se prvi dan jede meso( bilo koje;tri-cetiri parceta), parce hleba, neograniceno salate i solja supe..Isto i za veceru..Drugi dan se jede bilo koje kuvano povrce ;hleb, salata. Treci dan se jede testo i slatkisi a cetvrti voce....Meni to uopste ne zvuci nezdravo... Nezdravo je bilo piti koka-kolu, jesti picu i pljeske, grickati ceo Bambijev i Soko-starkov meni proizvoda i ostalo...Meni ovo zvuci ok... Ovo je UN dijeta ili na Engleskom UN-DIET (dijeta koja kao nije dijeta odatle ovo UN kao unbelievable)... Ja sam sa njom ranije smrsala 30kg, al u roku tri godine. Nisam je drzala non stop. 3 meseca pa pola godine ne pa tako u krug... Odrzavala sam tu novu kilazu dok se nisam preselila u SAD znaci neke 2 godine...
< Poruku je uredio vukosava -- 26.7.2011 0:06:13 >
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noćiAutor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?